Estimated reading time: 3 minuten
Vlees laten liggen en af en toe vegetarisch of vis eten is goed voor je. Af en toe een lekker vet visje zoals makreel of haring héérlijk! Maar ook witvis is goed voor je en lekker licht. Dit pangasius pakketje met verse pesto is echt ook weer een aanrader. Makkelijk te maken, vol van smaak en licht verteerbaar.En ook wat betreft de bereidingstijd: binnen een half uur op tafel, ik zeg aan de slag. pangasius filet vis pangasiusfilet recept
En zo maak je het:
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Neem een rol aluminium folie erbij en scheur hier 8 gelijke vellen vanaf. Leg per pakketje 2 vellen op elkaar. Op één vel giet je een heel klein beetje olijfolie.
-Daarna leg je hierop de spinazieblaadjes als een mooi bedje. Vervolgens leg je de pangasius filet op het bed.
-Bestrooi de vis met wat peper, zout en het knoflookpoeder. Ik voegde nog een beetje dille toe, dat past zo goed bij vis. Op de vis leg je daarna dakpansgewijs de courgette en de tomaat die je in dunne plakken hebt gesneden.
-Vervolgens garneer je het geheel met wat verse pesto en de pijnboompitjes. Daarna druppel je voorzichtig wat witte wijn in het pakketje hiermee stoom je alles lekker gaar.
-Vouw de aluminiumfolie tot een mooi envelopje wat je dus helemaal afsluit. Hierdoor ontsnapt er geen stoom en kan de vis ook goed gaar worden. Leg de pakketjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven. Ze moeten 20 minuten bakken in de oven.
Pangasius pakketje met verse pesto
Haal de pakketjes uit de oven en zet je borden erbij, voorzichtig maak je het pakketje open en met behulp van één of 2 spatels schep je het op de borden. Serveer met een frisse witte wijn: Heerlijk happen!
Pangasius pakketje met verse pesto
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 pangasius visfilets
- 1 courgette
- 2 rijpe tomaten
- verse spinazie
- potje pesto - huisgemaakte
- 1 zakje pijnboompitjes
- zout
- knoflookpoeder
- olijfolie
- scheutje witte wijn
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem een rol aluminium folie erbij en scheur hier 8 gelijke vellen vanaf. Leg per pakketje 2 vellen op elkaar. Op één vel giet je een heel klein beetje olijfolie.
- Daarna leg je hierop de spinazieblaadjes als een mooi bedje. Vervolgens leg je de pangasius filet op het bed.
- Bestrooi de vis met wat peper, zout en het knoflookpoeder. Ik voegde nog een beetje dille toe, dat past zo goed bij vis. Op de vis leg je daarna dakpansgewijs de courgette en de tomaat die je in dunne plakken hebt gesneden.
- Vervolgens garneer je het geheel met wat verse pesto en de pijnboompitjes. Daarna druppel je voorzichtig wat witte wijn in het pakketje hiermee stoom je alles lekker gaar.
- Vouw de aluminiumfolie tot een mooi envelopje wat je dus helemaal afsluit. Hierdoor ontsnapt er geen stoom en kan de vis ook goed gaar worden. Leg de pakketjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven. Ze moeten 20 minuten bakken in de oven.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Ratatouille à la citrouille, gegrilde pompoen
Bonen hussel met tomaat en chorizo: een smaakvol gerecht
Kabeljauw met wortel en pesto, gezond en “light”
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pangasius filet vis pangasiusfilet recept
RT @HeerlijkeHappen: #Pangasius pakketje met verse #Pesto
Vlees laten liggen en af en toe vegetarisch of #Vis eten …
https://t.co/V7LOoL…