Estimated reading time: 4 minuten
Soms hoor je een muziekje, of ruik je een bepaalde geur en dan stroomt je hoofd vol met mooie herinneringen. Het brengt je terug naar die tijd die je doorbracht met je familie of met een geliefde en doet je met weemoed terug denken aan vervlogen tijden. Zo ook met deze salade, ooit en dan spreek ik over zeker tien jaar geleden at ik een salade in een soort brasserie in Frankrijk. Paprika artisjok Vegetarische salade met Parmezaanse dressing
Ik was daar met Jaap en vrienden op vakantie en het was vooral de dressing die me bijbleef. Daar werd Parmezaanse kaas in gebruikt. Nu jaren later maakte ik er deze heerlijke paprika artisjok salade met Parmezaanse dressing mee, en hij smaakte me meer dan goed. Voordeel is wel, ik kan nu het recept ook met jullie delen!
In dit recept ging ik aan de slag met mijn sousvide stick en vacuüm-apparaat. Ik snap dat niet iedereen dat in huis heeft. Dus je kunt eventueel de paprika vervangen door geroosterde paprika uit pot die je in de supermarkt kan kopen. Deze zijn ook zo lekker zacht en vol van smaak.
De paprika sousvide bereiden
En zo maak je het:
Neem de paprika’s erbij en snijd deze in reepjes, neem de vacuumzakjes erbij en stop de ene kleur in een zakje en de andere kleur in een ander zakje. Ik deed bij de rode paprika een sjalot en twee knoflookteentjes. In het zakje met de oranje paprika twee takjes peterselie, verse tijm en versgemalen peper. Omdat je de zakjes vacuüm trekt, trekken de smaken van de kruiden helemaal in de paprika.
Zet de stick in een grote pan en vul deze met water tot het streepje op de stick. Stel hem in op 83 graden en op 50 minuten. Zodra het water op temperatuur is leg je de zakjes in de pan en hoef je alleen maar te wachten. (Of in dit geval de rest van de salade alvast te bereiden)
De dressing maken
Doe alle ingrediënten van de dressing in een kommetje of in een weckpotje en meng het geheel goed, de kaas is zwaarder dus deze zal naar de bodem zakken. Vlak voordat je hem over de sla schenkt gewoon even een keer schudden of opkloppen. Vegetarische salade
Was de romaine sla en snij in stukken, ik haalde hem nog even door mijn slacentrifuge heen.
Doe de sla samen met de zak bladspinazie in een kom en schenk hier alvast wat dressing overheen, hussel het geheel goed.
Paprika artisjok salade met Parmezaanse dressing
Daarna maak je de salade af door de rest van de ingrediënten toe te voegen. Haal de paprika uit de zakjes en snijd ze in kleine stukjes. Ze zijn nu super zacht precies zoals ik het lekker vind. Strooi nog wat extra kaas op de salade en serveer met lekker grof brood erbij.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Paprika artisjok salade met Parmezaanse dressing
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 krop romaine sla
- 1 zakje jonge bladspinazie - of slamix naar keuze
- 1 handvol geroosterde pijnboompitjes
- 1 pot artisjokharten
- 1 gele en rode paprika
- 3 el zongedroogde tomaatjes
- Parmezaanse kaas - om te garneren wat extra
Voor de dressing heb je nodig:
- 80 ml extra vergine olijfolie
- 50 ml rode wijn azijn
- 1 el Persillade (kruidenmix) - Klik hier voor de Heerlijke Happen persillade bij Van Beekum
- 1 tl knoflookpoeder
- 75 gr Parmezaanse kaas - die droge korreltjes in een zakje
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
De paprika sousvide bereiden
- Neem de paprika’s erbij en snijd deze in reepjes, neem de vacuumzakjes erbij en stop de ene kleur in een zakje en de andere kleur in een ander zakje. Ik deed bij de rode paprika een sjalot en twee knoflookteentjes. In het zakje met de oranje paprika twee takjes peterselie, verse tijm en versgemalen peper. Omdat je de zakjes vacuüm trekt, trekken de smaken van de kruiden helemaal in de paprika.
- Zet de stick in een grote pan en vul deze met water tot het streepje op de stick. Stel hem in op 83 graden en op 50 minuten. Zodra het water op temperatuur is leg je de zakjes in de pan en hoef je alleen maar te wachten. (Of in dit geval de rest van de salade alvast te bereiden)
- De dressing kun je ook als dip voor je brood gebruiken
De dressing maken
- Doe alle ingrediënten van de dressing in een kommetje of in een weckpotje en meng het geheel goed, de kaas is zwaarder dus deze zal naar de bodem zakken. Vlak voordat je hem over de sla schenkt gewoon even een keer schudden of opkloppen.
- Was de romaine sla en snij in stukken, ik haalde hem nog even door mijn slacentrifuge heen.
- Doe de sla samen met de zak bladspinazie in een kom en schenk hier alvast wat dressing overheen, hussel het geheel goed.
- Daarna maak je de salade af door de rest van de ingrediënten toe te voegen. Haal de paprika uit de zakjes en snijd ze in kleine stukjes. Ze zijn nu super zacht precies zoals ik het lekker vind. Strooi nog wat extra kaas op de salade en serveer met lekker grof brood erbij:
Meer ideetjes voor lekkere salades zoals Paprika artisjok salade met Parmezaanse dressing? Maak dan eens één van deze:
Een salade met brie
Deze heerlijke burrata salade
Of de lekkere combi aardbei en feta
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Vegetarische salade