Pastasaus à la Francine

Estimated reading time: 3 minuten

Op zoek naar een authentieke, huisgemaakte pastasaus die elke keer weer anders smaakt? Deze pastasaus à la Francine is een veelzijdig basisrecept met verse kruiden, half-om-half gehakt en spekjes. In slechts 25 minuten maak je een rijke, smaakvolle saus die perfect past bij elke pasta. Met verse tijm en basilicum krijgt deze klassieke Italiaanse saus een Franse twist die je familie zal verrassen!

Pastasaus à la Francine

Pastasaus à la Francine – Huisgemaakte Basis Pastasaus met Verse Kruiden

Daar kan ik dus enorm van genieten: een huisgemaakte verse pastasaus. En eigenlijk smaakt hij elke keer nèt even anders omdat je er net wat andere kruiden in doet. Natuurlijk ga ik niet van elke saus een recept uitschrijven maar dit recept voor een basissaus voor pasta wilde ik toch even delen, want hij smaakte me zo goed! Een heel mooi basisrecept dus deze pastasaus. De onderborden op deze foto hebben trouwens een leuk verhaal. Ik kocht deze een aantal weken geleden in een brocante winkeltje in Frankrijk.

Basissaus voor pasta

Er waren er maar twee van en toen ik ze zag wilde ik ze gelijk hebben. En zo kregen deze beauty’s een plekje in mijn overvolle servieskast en kon ik ze nu mooi gebruiken. We gaan snel aan de slag met de pastasaus à la Francine!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pastasaus à la Francine

Pastasaus à la Francine met Verse Tijm en Basilicum

Een klassieke, huisgemaakte pastasaus met gehakt, spekjes en verse kruiden. Deze veelzijdige basissaus smaakt elke keer net iets anders en is in 25 minuten klaar!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 11 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: basilicum, passata, pasta, pastasaus recept, spekjes, tijm, verse kruiden
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 500 ml passata - goede kwaliteit tomatensaus
  • 250 gram half om half gehakt
  • 125 gram spekjes
  • 2 uien - fijn gesnipperd
  • 3 tenen knoflook - fijn gehakt
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepels verse tijm - fijn gehakt
  • 10 blaadjes verse basilicum - fijn gehakt
  • verse pasta - naar keuze
  • parmezaanse kaas - vers geraspte

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de uien en de knoflook snipperen. Ik leg dit altijd apart op een schoteltje tot gebruik. Ook de verse kruiden moeten heel fijn gehakt worden. Je kunt natuurlijk een zakje gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken maar met verse kruiden is het zóveel lekkerder!
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak 3-4 minuten tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de spekblokjes toe en verhoog het vuur iets. Bak 2-3 minuten tot de spekjes krokant beginnen te worden
  • Daarna gaan we het gehakt toevoegen, met een spatel druk je het vlees uit elkaar en meng je het met de spekjes en de knoflook-ui mix. Breng het geheel op smaak met de verse kruiden en peper en zout.
  • Giet de passata erbij en roer goed door het vlees. Breng de saus aan de kook en laat daarna op laag vuur 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen
  • Terwijl de saus rustig staat te pruttelen maken we de tortellini of andere pasta naar keuze.
  • Pak ten slotte je borden erbij en schep hier de saus in, leg de pasta erop en schaaf wat verse parmezaanse kaas erop. Ik kies hiervoor altijd een blok kaas waar ik zelf vanaf schaaf. Dit smaakt zoveel beter dan die uit een zakje en het is zo gepiept
Nutrition Facts
Pastasaus à la Francine met Verse Tijm en Basilicum
Amount per Serving
Calories
382
% Daily Value*
Fat
 
21
g
32
%
Saturated Fat
 
6
g
38
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
5
g
Monounsaturated Fat
 
7
g
Cholesterol
 
44
mg
15
%
Sodium
 
634
mg
28
%
Potassium
 
885
mg
25
%
Carbohydrates
 
26
g
9
%
Fiber
 
7
g
29
%
Sugar
 
9
g
10
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
763
IU
15
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
85
mg
9
%
Iron
 
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Focaccia met rozemarijn en knoflook

Italiaanse bruschetta pesto of parmaham

Paprika gehakt quiche met spekjes en kaas

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » De basis » Pastasaus à la Francine

2 gedachten over “Pastasaus à la Francine”

4.91 from 11 votes (9 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept