Estimated reading time: 3 minuten
Op zoek naar een authentieke, huisgemaakte pastasaus die elke keer weer anders smaakt? Deze pastasaus à la Francine is een veelzijdig basisrecept met verse kruiden, half-om-half gehakt en spekjes. In slechts 25 minuten maak je een rijke, smaakvolle saus die perfect past bij elke pasta. Met verse tijm en basilicum krijgt deze klassieke Italiaanse saus een Franse twist die je familie zal verrassen!

Pastasaus à la Francine – Huisgemaakte Basis Pastasaus met Verse Kruiden
Daar kan ik dus enorm van genieten: een huisgemaakte verse pastasaus. En eigenlijk smaakt hij elke keer nèt even anders omdat je er net wat andere kruiden in doet. Natuurlijk ga ik niet van elke saus een recept uitschrijven maar dit recept voor een basissaus voor pasta wilde ik toch even delen, want hij smaakte me zo goed! Een heel mooi basisrecept dus deze pastasaus. De onderborden op deze foto hebben trouwens een leuk verhaal. Ik kocht deze een aantal weken geleden in een brocante winkeltje in Frankrijk.

Er waren er maar twee van en toen ik ze zag wilde ik ze gelijk hebben. En zo kregen deze beauty’s een plekje in mijn overvolle servieskast en kon ik ze nu mooi gebruiken. We gaan snel aan de slag met de pastasaus à la Francine!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pastasaus à la Francine met Verse Tijm en Basilicum
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 ml passata - goede kwaliteit tomatensaus
- 250 gram half om half gehakt
- 125 gram spekjes
- 2 uien - fijn gesnipperd
- 3 tenen knoflook - fijn gehakt
- peper
- zout
- 3 eetlepels verse tijm - fijn gehakt
- 10 blaadjes verse basilicum - fijn gehakt
- verse pasta - naar keuze
- parmezaanse kaas - vers geraspte
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We gaan eerst de uien en de knoflook snipperen. Ik leg dit altijd apart op een schoteltje tot gebruik. Ook de verse kruiden moeten heel fijn gehakt worden. Je kunt natuurlijk een zakje gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken maar met verse kruiden is het zóveel lekkerder!
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak 3-4 minuten tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de spekblokjes toe en verhoog het vuur iets. Bak 2-3 minuten tot de spekjes krokant beginnen te worden
- Daarna gaan we het gehakt toevoegen, met een spatel druk je het vlees uit elkaar en meng je het met de spekjes en de knoflook-ui mix. Breng het geheel op smaak met de verse kruiden en peper en zout.
- Giet de passata erbij en roer goed door het vlees. Breng de saus aan de kook en laat daarna op laag vuur 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen
- Terwijl de saus rustig staat te pruttelen maken we de tortellini of andere pasta naar keuze.
- Pak ten slotte je borden erbij en schep hier de saus in, leg de pasta erop en schaaf wat verse parmezaanse kaas erop. Ik kies hiervoor altijd een blok kaas waar ik zelf vanaf schaaf. Dit smaakt zoveel beter dan die uit een zakje en het is zo gepiept
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Focaccia met rozemarijn en knoflook
Italiaanse bruschetta pesto of parmaham
Paprika gehakt quiche met spekjes en kaas
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Is inderdaad altijd weer een lekker recept als het voor mij gemaakt wordt
Een heerlijke pasta saus