Peruaanse escabeche de pollo

Peruaanse escabeche de pollo

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het is tijd voor vakantie, maar voor dat ik weg ga wilde ik met jullie een Peruaans recept delen dat perfect is voor de zomer. Dit gerecht is mijn favoriet en mijn familie in Peru vond het heerlijk wanneer ik het voor ze kookte. Ook nog eens super gezond èn makkelijk te bereiden. De grote ster van dit gerecht is onze heerlijke Peruaanse Aji Amarillo. De Peruaanse peper. Het wordt ook wel aji escabeche genoemd en het is een van de meest karakteristieke en belangrijke ingrediënten van de Peruaanse keuken. We maken een Peruaanse escabeche de pollo. Escabeche de pollo peruano receta

Peruaanse escabeche de pollo

Peruaanse escabeche de pollo

Peruaanse escabeche de pollo is een soort kipmarinade en het is een typisch Peruaans gerecht. Dit gerecht wordt meestal als koud voorgerecht gegeten. Hoe langer het kan rusten, hoe intenser de smaak wordt. De escabeche marinade is een voedsel conserveringstechniek.

Peruaanse escabeche de pollo

Een kooktechniek die gebaseerd is op de introductie van een voedingsmiddel in een zure oplossing met azijn en samen met de aji amarillo. Samen maken die een fantastische combinatie die smaak aan je gerecht geven.

Dit gerecht is niet alleen heerlijk met kip, maar kan ook gemakkelijk worden bereid met vis. De bereidingswijze blijft in principe hetzelfde, alleen vervang je de kip door vis. Hierdoor kun je genieten van dezelfde smaakvolle kruiden en specerijen, maar met een andere eiwitbron die beter past bij jouw persoonlijke voorkeur of dieet.

Ik wens jullie een prachtig vakantie, ik volg mijn hart en mij hart zegt “vamos a la playa” Hasta pronto!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Peruaanse escabeche de pollo

Peruaanse escabeche de pollo

Een heerlijke kruidige Peruaanse maaltijd kan warm, maar zeker ook koud gegeten worden.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 63 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Peruaanse
Trefwoord: aji amarillo, ei, rode ui, zoete aardappel, zwarte olijven
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Mariëla Aldana van de Haar
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 kippenbouten
  • 2 rode uien - julienne gesneden
  • 2 eieren - in kwarten
  • 10 zwarte olijven
  • 2 aji amarillo pepers - julienne gesneden
  • 3 zoete aardappels
  • 1 teen knoflook - gesnipperd
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 3 tl gele Peruaanse peper pasta
  • 2 tl Peruaanse panca peper pasta
  • 3 el rode wijnazijn

Kruiden / specerijen:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snijd de uien en de aji amarillo peper en doe ze in een kom met de azijn.
  • Kruid de kip met peper en zout en bak ze in een koekenpan met hete olie goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
  • Bak in dezelfde pan met wat extra olie de knoflook, aji panca pasta, aji amarillo pasta, wat zout en peper naar smaak en de oregano op middelhoog vuur.
  • Voeg de uien en aji amarillo en azijn uit de kom toe en laat een paar minuutjes pruttelen.
  • In 100ml heet water het 1/2 blokje kippenbouillon oplossen en toevoegen in de koekenpan en paar minuten laten koken.
  • Pluk de kip van de botten.
  • Schep de uien-peper saus bij de kip en meng het geheel.
  • Kook de eieren en de zoete aardappels.
  • Pak een schaal erbij en verdeel hierin de kip, zoete aardappels, gekookte eieren, en de olijven.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze blog ”Peruaanse escabeche de pollo” is een bijdrage van gast foodie Mariëla van Proef Peru. Haar Peruaanse jam en bijvoorbeeld de peper-pasta “aji amarillo” koop je op haar website. De pasta geeft een mooie kleur aan je gerechten zoals ook in dit vissoep recept. 

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar deze kleurrijke en smaakvolle keuken? We maakten al een aantal hele lekkere gerechtjes:

Deze vegetarische Peruaanse causa Limena. 

Of een maaltijd soep, de chupe de papas.

En als ontbijtje de tacacho con cecina. 

Een soort Peruaanse kroket is de papa rellena. 

Niet te vergeten ook een tiradito met passievrucht. 

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

escabeche de pollo peruano receta

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Peruaanse escabeche de pollo
4.94 from 63 votes (63 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept