Geschatte leestijd: 3 minuten
Hola! Het is bijna zomer en we bereiden ons voor met heerlijke en verse recepten voor salades.. Dit recept is niet het traditionele recept zoals we het kennen in Peru. De saus echter wel en die heb ik verwerkt in deze Peruaanse pastasalade met huancaina saus. Deze huancaina salsa zal je tong en smaakpapillen strelen! Koude vegetarische pastasalade
We reizen verder naar Junin
We vervolgen onze Peruaanse reis en stoppen in Huancayo, regio Junin. Huancayo is één van de meest bezochte steden in Peru. Het heeft diverse landschappen; het zit vol met de verbazingwekkende flora en fauna van de Peruaanse hooglanden. Toeristische attracties zijn er voor iedereen, speciaal voor de liefhebbers van avontuur, geschiedenis en traditie. Mis deze stad zeker niet als je in Peru bent.
Papa a la huancaina, huancaina salsa
Het recept dat ik deze keer wil introduceren is geïnspireerd op een traditioneel Peruaans gerecht: Papa a la huancaina. De oorsprong van dit gerecht heeft verschillende versies, maar er zijn er twee die het bekendst zijn. Sinds het einde van de 19e eeuw werd dit gerecht al geserveerd in de Peruaanse regio Junín. Dit komt omdat de maker van dit recept, de aardappels kocht in de Mantaro River Valley gelegen in Huancayo-Junín.
Dit is hoe het de naam kreeg “Papa a la Huancayo” en later bekend als “Papa a la Huancaína” tot op de dag van vandaag. Deze keer ga ik geen aardappelen gebruiken, in plaats daarvan heb ik een Peruaanse pastasalade met huancaina saus gemaakt. En dat is heel eenvoudig! De heerlijk pittige en romige saus past perfect bij pasta en verse groenten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Peruaanse pastasalade met huancaina saus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram fusilli
- 1 doosje cherry tomaatjes - gehalveerd
- ½ komkommer - in blokjes gesneden
- 1 rode paprika - in blokjes gesneden
- 15 zwarte olijven
- 1 zak gemengde sla
- 2 eieren - hardgekookt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de huancaina saus: Snipper de ui en bak deze in een koekenpan met de gesnipperde teen knoflook en de aji amarillo pasta voor een aantal minuutjes op middelhoog vuur.
- Voeg de ricotta, de crackers en de koffiemelk toe en mix het geheel. Laat de crackers oplossen in de saus. Voeg het zout en de peper toe en draai in je keukenmachine tot een mooie gladde romige saus.
- Kook de fusilli in een pan met water en wat zout tot hij gaar is en laat uitlekken in een vergiet.
- Kook de eitjes tot hardgekookte eieren.
- Snijd de tomaatjes, paprika en de komkommer.
- Doe de sla in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix het geheel en druppel de huancaina saus over de salade, maak af met de eitjes op de salade.
- Heerlijk Happen!
Deze blog ”Peruaanse pastasalade met huancaina saus” is een bijdrage van gast foodie Mariëla van Proef Peru. Haar Peruaanse jam en bijvoorbeeld de peper-pasta “aji amarillo” koop je op haar website. De pasta geeft een mooie kleur aan je gerechten zoals ook in dit vissoep recept.
Ben jij ook zo nieuwsgierig naar deze kleurrijke en smaakvolle keuken? We maakten al een aantal hele lekkere gerechtjes:
Deze vegetarische Peruaanse causa Limena.
Of een maaltijd soep, de chupe de papas.
En als ontbijtje de tacacho con cecina.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
koude vegetarische pastasalade