Geschatte leestijd: 3 minuten
Zomaar klakkeloos een recept overschrijven dat doe ik natuurlijk niet. Soms vind ik wel eens een recept waarvan ik denk dát moet ik eens proberen. Zo ook toen ik het Pioppi kookboek van Nora French las. Deze hele levensstijl mezelf eigen maken zal ik nooit doen, daar ben ik dan toch nèt iets te bourgondisch voor, maar hier en daar wat aanpassingen doen dat staat me wel aan. Dit is een super makkelijk recept en het Pioppi pitten en notenbrood is ook nog eens een tijdje houdbaar wat erg makkelijk is natuurlijk! koolhydraatarm Notenbrood met amandelmeel bakken
Pioppi pitten zijn kleine, voedzame zaadjes die afkomstig zijn uit het Italiaanse dorp Pioppi, bekend om zijn gezonde mediterrane levensstijl. Deze pitten, die vaak worden vergeleken met chia- of lijnzaad, zitten boordevol essentiële voedingsstoffen . De bewoners van Pioppi staan bekend om hun lange levensverwachting wat deels wordt toegeschreven aan hun dieet, rijk aan verse groenten, fruit, noten, zaden en olijfolie. Pioppi pitten worden vaak toegevoegd aan salades, smoothies en yoghurt.
Tips voor het Pioppi pitten en notenbrood :
De tips die Nora ons geeft is dat dit pioppie pitten en notenbrood tot 4 dagen na het bakken in de koelkast is te bewaren. Daarna kun je het in plakken in de vriezer tot twee maanden bewaren.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pioppi pitten en notenbrood
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 5 eieren
- 2 tl zout - Nora gebruikt er 1 maar dat vind ik iets te weinig
- 3 el oijlfolie
- 100 gr lijnzaad
- 1 zak noten/cranberry mix 250 gr - Nora gebruikte geen gedroogd fruit
- 150 gr zonnebloempitten
- 150 gr pitten/zadenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Neem daarna je cakeblik erbij, Ik gebruik altijd een siliconenvorm omdat je aan het eind het er heel makkelijk uithaalt. Leg een vel bakpapier erin en vouw de overstekende delen over de randen heen.
- Neem een grote kom erbij en breek hier de 5 eieren in. Kluts de eieren helemaal los en voeg dan het zout en de olie toe. Roer goed en voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Met een grote lepel meng je het tot een mooie noten-pittenmix.
- Schenk het in het bakblik met bakpapier en zet voor 50 minuutjes in de oven. Als het brood gebakken is haal je het uit de vorm en laat je het op een rooster afkoelen.
Meer recepten zoals het Pioppi pitten en notenbrood uitproberen? Kijk Dan is naar onderstaande recepten.
Picknickbrood met fruitig water
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
koolhydraatarm notenbrood met amandelmeel bakken Pioppi recept
Het is in 1 woord heerlijk.
Mijn man wil geen ander brood meer.
Hi Anita, wat leuk om te horen!! Gr Francine
Een heerlijk recept!
Gezond en ook nog eens erg lekker