Bowls and Dishes hapjesplank
Weekend! Tijd voor lekkere hapjes en drankjes. Zeker als je visite krijgt en je de mensen wat lekkers voor wilt schotelen. Zoals ik jullie al had verteld heb ik een leuke samenwerking met Bowls&Dishes. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in toffe hapjes planken. Allerlei soorten hout en in allerlei vormen en maten. Eerder kwam al de streetfood-plank bij mij voorbij en nu maakte ik deze keer deze Bowls and Dishes hapjesplank. Het leuke schaaltje wat jullie op de plank erbij zien staan heb ik ook van hun gekregen. Op de site vindt je allerlei prachtige collecties met handgeschilderd aardewerk.
Op deze Bowls and Dishes hapjesplank ligt:

- rustiek afbakbrood
- pikante olijfoliedip
- prikkertjes met lekkers
Hoe maak je de Bowls and Dishes hapjesplank:
-De olijfolie is een extra vergine olijfolie. Deze doe je in een kommetje en hier voeg je wat zeezout, verse rode peperringetjes en verse basilicumblaadjes aan toe. Laat de smaken even intrekken in de olie en daarna kun je er lekker het brood in dippen.
-Het brood kun je natuurlijk vers bij de bakker kopen. Helaas wonen wij in een dorp waar niets open is op zondag dus in het weekend kies ik vaak voor een lekker rustiek afbakbrood.
-Wat betreft de prikkertjes: hierin laat ik jullie helemaal vrij! Met een beetje fantasie kun je de lekkerste combinaties maken. Wat mij betreft zijn deze foto’s ter inspiratie en kunnen jullie er zelf heerlijk mee aan de slag. Maar ik zal jullie wel even een lijstje geven van wat ingrediënten die ik heb gebruikt.
- gehak balletjes
- mozzarella balletjes
- zongedroogde tomaat
- cervelaat worst
- grote groene olijven
- verse basilicum blaadjes
- blokjes oude kaas
- mini tomaatjes in diverse kleuren
- blokjes salami kleine augurkjes
- grote kappetjes
Bowls and Dishes hapjesplank

Ook een erg leuk idee is om het brood in blokjes te snijden en deze af te bakken in de oven, Zo krijg je lekkere krokante croutons die je op de prikkertjes kunt steken.

hapjesplank voor bij de borrel
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- gehak balletjes
- mozzarella balletjes
- zongedroogde tomaat
- cervelaat worst
- grote groene olijven
- verse basilicum blaadjes
- blokjes oude kaas
- mini tomaatjes in diverse kleuren
- blokjes salami kleine augurkjes
- grote kappetjes
En zo maak je het:
- De olijfolie is een extra vergine olijfolie. Deze doe je in een kommetje en hier voeg je wat zeezout, verse rode peperringetjes en verse basilicumblaadjes aan toe. Laat de smaken even intrekken in de olie en daarna kun je er lekker het brood in dippen.
- Het brood kun je natuurlijk vers bij de bakker kopen. Helaas wonen wij in een dorp waar niets open is op zondag dus in het weekend kies ik vaak voor een lekker rustiek afbakbrood.
- Wat betreft de prikkertjes: hierin laat ik jullie helemaal vrij! Met een beetje fantasie kun je de lekkerste combinaties maken. Wat mij betreft zijn deze foto’s ter inspiratie en kunnen jullie er zelf heerlijk mee aan de slag. Maar ik zal jullie wel even een lijstje geven van wat ingrediënten die ik heb gebruikt.
Pingback: Parmaham terrine met pesto kipfilet - Heerlijke Happen