Pittige runderstoof met zoethout

Estimated reading time: 3 minuten

Pittige Runderstoof met Zoethout (Indonesisch Geïnspireerd

Duik in de rijke smaken van de Indische keuken met deze pittige runderstoof met zoethout. Een unieke combinatie waar malse, langzaam gegaarde runderlappen samenkomen met de warmte van rode peper en de verrassende, dropachtige toets van zoethout. Dankzij specerijen zoals vijfkruidenpoeder, steranijs en laurier krijgt dit stoofvlees recept een diepe, complexe smaak die zich urenlang ontwikkelt. Perfect voor een koude dag, geserveerd met witte rijst. Een geduldig gerecht dat je smaakpapillen zal verrassen!

Pittige runderstoof met zoethout

Dit is een recept dat geïnspireerd is door de rijke en gevarieerde Indische keuken. We gebruiken in dit recept heel veel verschillende specerijen, zoals kaneel, kardemom, komijn en kurkuma. En omdat het een stoofgerecht is, kunnen al deze specerijen urenlang hun aroma afgeven aan het vlees en de saus, waardoor ze een diepe en complexe smaak krijgen. Het pittige in deze saus komt door het gebruik van een rood pepertje, dat ook veel voorkomt in de Indische keuken. Wil je ook de kinderen laten mee-eten, dan kun je deze wellicht er niet in stoppen, of alleen een klein stukje voor wat extra pit. In deze stoof zit ook zoethout, dat een zoete en dropachtige smaak geeft. runderstooflappen en stoofvlees runderstoof recept

Pittige runderstoof met zoethout

Zoethout wordt gemaakt van de wortel van de zoethoutplant, die vooral in Zuid-Europa en Azië groeit. Runderstooflappen en laurier zijn ook ingrediënten die vaak gebruikt worden in het maken van drop. Laurier is een groenblijvende boom die wel 100 jaar oud kan worden. De bladeren hebben een aromatische en bittere smaak die goed past bij vleesgerechten. We gaan snel aan de slag met deze pittige runderstoof met zoethout! Een heerlijk potje stoofvlees dat je doet watertanden.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

runderstooflappen stoofvlees

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pittige runderstoof met zoethout

Pittige runderstoof met zoethout

Dit is een recept geïnspireerd door de Indische keuken. We gebruiken in dit recept heel veel verschillende specerijen. En omdat het een stoof is kunnen al deze specerijen urenlang hun aroma afgeven aan het vlees en de saus.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 17 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: runderstoof
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 10 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • Kg stoofvlees ( bijv riblappen) - in blokjes van 2 bij 2 cm
  • 1 rode peper - in ringetjes
  • 3 grote witte uien - in halve ringen
  • 2 grote vleestomaten - in blokjes
  • 2 tenen knoflook - gesnipperd
  • 300 gram rijst

Uit de voorraad/ kruidenkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snijd eerst het vlees in grove blokken, strooi er de drie afgestreken eetlepels 5spices overheen en wat zout en peper. Laat dit even staan marineren tot gebruik.
  • Pel de uien en snijd ze door het midden en daarna in halve ringen. Maak de vleestomaten schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de rode peper in kleine ringetjes.
  • Neem een stoofpan erbij en doe hierin wat wokolie. ( Deze is wat kruidiger). Bak daarna het vlees rondom helemaal mooi bruin aan. Voeg dan de uien toe en bak deze 5 minuten mee. Daarna voeg je de tomaten, de gesnipperde knoflooktenen en een aantal ringetjes rode peper toe.
  • Voeg de steranijs en laurierblaadjes toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Giet voldoende lauwwarm water erbij tot het vlees net onderstaat. Voeg het zoethoutstokje toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de runderstoof minimaal 4 uur zachtjes sudderen, of tot het vlees botermals is. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg indien nodig een scheutje warm water toe.
  • Wanneer na 4 uur stoven het vlees helemaal lekker zacht is geworden en je hele keuken heerlijk ruikt naar kruiden kook je de rijst gaar. Haal het stokje zoethout en laurierblaadjes uit de stoof.
  • Als de rijst gaar is schep je deze in een kommetje en dan de runderstoof erop. s de stoofsaus te dun naar wens? Maak een papje van 1 eetlepel maïzena met 2 eetlepels koud water. Roer dit door de hete stoof en laat nog 1-2 minuten zachtjes doorkoken tot de saus bindt.
  • Garneer het gerecht met wat gesneden bosui en rode peperringetjes en kroepoek.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Onderstaande recepten ook proberen?

Carnaval Zoervleisj met friet, Alaaf!

Veau Marengo de Napoleon, kalfsschouder

Witlof tarte tatin met cranberry’s

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

runderstooflappen runderstoof recept stoofvlees

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pittige runderstoof met zoethout

2 gedachten over “Pittige runderstoof met zoethout”

4.89 from 17 votes (15 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept