Geschatte leestijd: 3 minuten
In dit recept komen wel heel veel dingen bij elkaar die ik lekker vind. Groente van het seizoen de pompoen, natuurlijk mijn eigen Heerlijke Happen persillade, en het feit dat het een lekker stoofpotje is scoort bij mij ook hoog. In andere stoofpotten voeg ik vaak pas aan het einde de blokjes pompoen toe, maar in deze pompoen goulash gekruid met persillade heb ik ze er gelijk bij gedaan. Hier door worden ze helemaal zacht en een beetje onderdeel van saus. stoofpotje recept
Deze is lekker dik en gebonden en met wat rijst erbij heb je een heerlijke maaltijd. Neem er wel de tijd voor want ook deze stoof heeft ruim vijf uur op het sudderplaatje gestaan. Groot voordeel is wel dat je ondertussen heel je to-do lijst kunt afmaken.
Pompoen goulash gekruid met persillade
Wist jij dat goulash eigenlijk een soep is? De ingedikte variant is dus de stoofpot. In principe kun je een goulash met verschillende soorten vlees maken. Of zelfs vegetarisch mocht je geen vlees willen eten. Wil je het op de authentieke manier maken dan doe je dat in een grote pot boven een houtvuur, maar ik zette het natuurlijk op een sudderplaatje.
Naast mijn eigen persillade heb ik ook nog twee blaadjes laurier toegevoegd. Een zeer veel gebruikt kruid in een stoofpot. Dit omdat het ook heel lang duurt voordat hij zijn smaak afgeeft. Zelf heb ik een laurierstruik in de tuin staan. Ze doen het namelijk ook goed als kuipplant en hij groeit er lustig op los. Laurierblaadjes zijn een essentieel ingrediënt in veel mediterrane gerechten vanwege hun unieke smaakprofiel en aromatische eigenschappen. Daarnaast hebben laurierblaadjes ook diverse geneeskrachtige werkingen en worden ze gebruikt in natuurlijke remedies. In sommige culturen symboliseren laurierblaadjes ook vrede en overwinning.
]Ze kunnen niet zo goed tegen de kou, dan zul je wel je plant moeten beschermen. Ik heb de blaadjes nog niet gedroogd, dat is een project waar ik nog aan moet beginnen.
Pompoen goulash gekruid met persillade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gr stoofvlees in blokjes
- 400 gr champignons
- 2 uien
- ½ flespompoen in blokjes
- 3 el bloem
- 400 ml passata (tomatensaus)
Kruiden en specerijen
- zout - naar smaak
- peper - naar smaak
- 2 Blaadjes Laurier
- 3 el Persillade (kruidenmix)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil de pompoen en snijd in blokjes. Is het vlees niet in blokjes dan snijd je ook deze in blokjes. De champignons veeg je schoon met een borsteltje en mogen in kwarten gesneden. Snipper de uien.
- Kruid het vlees met zout en peper en bestrooi met de bloem. Mix het geheel goed.
- Verhit je stoofpan op het vuur en voeg olie en boter toe. Bak de blokjes vlees tot ze mooi bruin zijn en schep dan uit de pan.
- Voeg de ui toe en bak een minuut of twee. Voeg de rest van de groentes toe en schep de persillade in de pan erbij. Bak het geheel een minuutje of 5.
- Voeg het vlees weer aan de pan toe en schenk de passata erbij. Roer het geheel en breng even aan de kook.
- Nu kan het deksel op de pan en kan de pan op het sudderplaatje gezet worden. Laat voor een uurtje of vijf lekker stoven. Roer zo nu en dan even door.
- Kook net voor het einde wat rijst en serveer met de goulash.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere gerechtjes met pompoen zoals Pompoen goulash gekruid met persillade? Dat kan ik ben fan en dus nog veel meer:
Dit heerlijke kaasfondue stoofpotje met pompoen.
Of deze vegetarische pompoen quesedilla.
Maar ook deze lekker pittige pompoen hummus.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
stoofpotje recept
Heerlijk!
Verrassende combinatie. Gaan we eens proberen
Stoofpotjes in de winter