Estimated reading time: 3 minuten
Dit soepje is super zacht van smaak! Eigenlijk is zo’n klein glaasje veel te weinig. Maar een amuse is juist bedoeld om je smaakpapillen wakker te schudden. Velouté betekent fluweelzacht het is één van de vijf hoofdsausen / soepen van de Franse keuken. De velouté wordt gebonden met room waardoor hij dus een super zachte structuur heeft. Deze pompoen velouté amuse kun je serveren bij een borrel of als amuse voor je diner. In elk geval zal hij zeker naar méér smaken. En bovendien passen de smaken van pompoen en eendenvet goed bij de herfst. veloute pompoensoep
Een Velouté / veloute is een van de basis sauzen in de Franse keuken, gemaakt van een lichte bouillon (zoals kip-, vis- of groentenbouillon) die gedurende de bereiding wordt ingedikt met een roux, een mengsel van gelijke delen boter en bloem. Het resultaat is een gladde, romige saus die als basis kan dienen voor meer complexe sauzen of kan worden geserveerd bij verschillende gerechten, waaronder vlees en vis.
En zo maak je de Pompoen velouté amuse:
-Schil eerst de pompoen en haal de pitten en de draden eruit, snij hem vervolgens in blokken. Neem de ui erbij schil hem en hak hem in vieren. Ook pel je de knoflook teen en snij door het midden.
-Neem een pan erbij en smelt hierin het eendenvet en doe hierin de de ui, knoflook en fruit ze aan.
-Daarna doe je de blokken pompoen erbij met een halve liter water, een snufje zout en dan 30 minuten laten koken op zacht vuur.
-Wanneer de pompoen goed zacht is voeg je de honing toe en 50 ml van de slagroom en roer je dit goed door elkaar. Neem dan je staafmixer erbij en mix het tot een gladde massa.
-Klop de rest van de slagroom stijf.
Neem ten slotte je amuse glaasjes erbij en vul ze voorzichtig met de pompoen velouté en spuit op schep er een toef slagroom op.
Pompoen velouté amuse:
Decoreer je amuse met een mooie eetbare bloem of wat lavendel
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pompoen velouté amuse
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pompoen - van 800 gram
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 250 ml 35% slagroom
- 30 gram eendenvet - te koop bij speciaalzaak
- 3 eetlepels bloemenhoning
- snufje zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil eerst de pompoen en haal de pitten en de draden eruit, snij hem vervolgens in blokken. Neem de ui erbij schil hem en hak hem in vieren. Ook pel je de knoflook teen en snij door het midden.
- Neem een pan erbij en smelt hierin het eendenvet en doe hierin de de ui, knoflook en fruit ze aan.
- Daarna doe je de blokken pompoen erbij met een halve liter water, een snufje zout en dan 30 minuten laten koken op zacht vuur.
- Wanneer de pompoen goed zacht is voeg je de honing toe en 50 ml van de slagroom en roer je dit goed door elkaar. Neem dan je staafmixer erbij en mix het tot een gladde massa.
- Klop de rest van de slagroom stijf.pompoen velouté amuse
- Neem ten slotte je amuse glaasjes erbij en vul ze voorzichtig met de pompoen velouté en spuit op schep er een toef slagroom op.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Onderstaande recepten ook eens proberen?
Pompoensoep met geitenkaas mijn favoriete soep
Knoflooktoast met gegrilde courgette
Kruidige gepofte knoflook pompoensoep
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
veloute
RT @HeerlijkeHappen: #Pompoen #Velouté #Amuse
Dit soepje is super zacht van smaak! Eigenlijk is zo’n klein glaasje …
https://t.co/jH9rW…
Kan het eendenvet vervangen worden door iets anders?
Ja hoor gewoon olijfolie kan natuurlijk ook.
Heerlijk!