Postelein stamppot met tomaatjes

Geschatte leestijd: 4 minuten

Soms kom je in de supermarkt of bij je groenteboer groenten tegen waarvan je geen idee hebt wat je ermee kunt maken. Als je dan op internet gaat zoeken, vind je ook maar weinig inspiratie en moet je dus zelf je fantasie gebruiken. Dat deed ik ook toen ik postelein zag liggen. En ik kan je vertellen dat het resultaat verrukkelijk was! Postelein stamppot met spekjes. Postelein is een typische zomergroente die maar kort verkrijgbaar is. Je vindt het meestal in plastic bakjes in het koelvak bij de groente. stamppot rauwe postelein recept

Het leuke aan postelein is dat je het zowel rauw als gekookt kunt eten. Het was even wat minder warm, dus ik besloot een zomerse postelein stamppot met tomaatjes te maken. Een heerlijke combinatie van fris en hartig. Wil je weten hoe je deze stamppot maakt? Lees dan snel verder voor het recept.

Verrassend lekker met de licht ziltige smaak van de postelein.

En zo maak je postelein stamppot met tomaatjes:

We beginnen met de aardappelen. Schil ze en kook ze vervolgens in 20 minuutjes in water met wat zeezout gaar.

Intussen gaan we aan de slag met de groente. De courgette snij je in kleine blokjes, en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Neem een koekenpan erbij en doe hier de spekjes in. Zodra deze wat vet afgeven voeg je de courgette en de tomaatjes toe en roerbak je het geheel een minuutje of tien op laag vuur. De tomaatjes geven heerlijk smaak en geur af. Strooi een eetlepel of twee van de Provençaalse kruiden erbij.

Lekker even bakken in de koekenpan.

Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en doe je ze terug in de pan. Met wat roomboter en melk stamp je het tot en lekkere en zachte puree.

De postelein

De postelein zoals gebruikt voor deze postelein stampot met spekjes en tomaatjes zit aan dunne steeltjes, deze gebruiken we niet. Trek de blaadjes van de steeltjes. Ik heb in dit geval en halve bak postelein gebruikt. Je kunt ze nog even afspoelen onder koud water en in een vergiet laten uitlekken.

Postelein stamppot met tomaatjes
Laat je verrassen door deze heerlijke stamppot.

Postelein stamppot met tomaatjes

Schep de spekjes/groentemix uit de koekenpan bij de puree en mix het geheel goed. Als laatste voeg je de postelein toe en meng je ook deze door de stamp. Ik serveerde hem met een lekker stukje varkenshaas en maakte een lekkere jus van het kookvocht en het vet van dit vlees.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Postelein stamppot met tomaatjes

Postelein stamppot met tomaatjes

Er zijn van die groenten in de supermarkt of bij je groenteboer waarvan je afvraagt wat moet ik ermee?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 35 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: stamppot
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 bak postelein - ( 400 gram)
  • 100 gram spekjes
  • 8 zongedroogde tomaatjes - in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 courgette - in blokjes gesneden
  • zeezout
  • peper
  • 6 grote kruimige aardappelen
  • 75 ml melk
  • 1 el roomboter
  • 1 el Provençaalse kruiden

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de aardappelen. Schil ze en kook ze vervolgens in 20 minuutjes in water met wat zeezout gaar.
  • Intussen gaan we aan de slag met de groente. De courgette snij je in kleine blokjes, en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Neem een koekenpan erbij en doe hier de spekjes in. Zodra deze wat vet afgeven voeg je de courgette en de tomaatjes toe en roerbak je het geheel een minuutje of tien op laag vuur. De tomaatjes geven heerlijk smaak en geur af. Strooi een eetlepel of twee van de Provençaalse kruiden erbij.
  • Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en doe je ze terug in de pan. Met wat roomboter en melk stamp je het tot en lekkere en zachte puree.
  • De posteleinblaadjes zitten aan dunne steeltjes, deze gebruiken we niet. Trek de blaadjes van de steeltjes. Ik heb in dit geval en halve bak postelein gebruikt. Je kunt ze nog even afspoelen onder koud water en in een vergiet laten uitlekken.
  • Schep de spekjes/groentemix uit de koekenpan bij de puree en mix het geheel goed. Als laatste voeg je de postelein toe en meng je ook deze door de stamp.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten proberen zoals postelein stamppot met spekjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Zachte Siciliaanse amaretti koekjes

Kalettes galette

Wit goud in een krokant jasje

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Postelein stamppot met tomaatjes

rauwe postelein stamppot recept

Eén gedachte over “Postelein stamppot met tomaatjes”

4.89 from 35 votes (34 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept