Rode Koolschotel met Zoete Aardappelpuree & Gehakt

🕒 Bereidingstijd: 50 minuten 👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Deze rode koolschotel met zoete aardappelpuree is een heerlijk herfstgerecht uit de oven. Rode kool met gehakt, appeltjes en rozijnen onder een romige puree laag – klaar in 50 minuten!

Na een aantal feestjes te hebben gehad lag de koelkast vol met restjes groenten. Het is zonde om deze weg te gooien en dus bedacht ik me wat ik er mee wilde gaan doen. Het is herfstig en koud weer op het moment, dus ik maakte een rode koolschotel met zoete aardappelpuree uit de oven. Ook lekker met Elstar appeltjes, kaneel en gele rozijntjes en de keuken ruikt lekker naar herfst zo. rode kool schotel recept

Rode koolschotel met zoete aardappelpuree

Tips voor Krokant Korstje

Voor een onweerstaanbaar krokant korstje zijn er een paar handige trucs. Gebruik panko, Japans broodkruim, in plaats van regulier paneermeel voor een luchtigere en krokantere textuur. Meng er eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas doorheen voor extra smaak en een mooie goudbruine kleur. Zet de laatste paar minuten de grillstand aan voor dat perfecte resultaat.

rode kool recept

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

rode koolschotel met zoete aardappelpuree

Rode Koolschotel met Zoete Aardappelpuree & Gehakt

Hartverwarmende ovenschotel met rode kool, gehakt, appeltjes en rozijnen onder een laag romige zoete aardappelpuree met krokant korstje.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 28 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: rode kool
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • ½ rode kool
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 Elstar appeltjes
  • handvol gele rozijntjes
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • zout
  • peper
  • 4 zoete aardappelen
  • 2 eetlepels gekruid paneermeel
  • 30/40 gram roomboter

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm als eerste je oven voor op 200 graden.
  • Snij de rode kool in smalle reepjes en hak ze daarna nog wat fijner. Schil de Elstar appeltjes en verwijder het klokhuis Snij ook deze in fijne blokjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokken.
  • Kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten lekker zacht.
  • In de tussentijd rul je in een koekenpan het gehakt en voeg je daar de rode kool, de appeltjes en de rozijnen aan toe. Roer alles goed door elkaar en strooi er het kaneelpoeder overheen. Breng het op smaak met nog wat peper en zout.
  • Wanneer de aardappels klaar zijn giet je deze af en doe je ze terug in de pan. Voeg er 30 gram boter aan toe en met een stamper stamp je er een puree van. Neem een ovenschaal erbij en doe hier eerst het gehakt-groenten mengsel in. Vervolgens schep je de puree erop en strijk je deze mooi glad. Strooi er als laatste het paneermeel op en een paar kleine blokjes boter. Zet hem in de oven voor ongeveer 20 minuten zodat er een mooi krokant korstje op zit.
Tip: Voeg een scheutje melk toe aan puree voor extra romigheid
Serveren: Heerlijk met een glas rode wijn en verse peterselie
Nutrition Facts
Rode Koolschotel met Zoete Aardappelpuree & Gehakt
Amount per Serving
Calories
461
% Daily Value*
Fat
 
13
g
20
%
Saturated Fat
 
5
g
31
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
6
g
Cholesterol
 
45
mg
15
%
Sodium
 
201
mg
9
%
Potassium
 
1333
mg
38
%
Carbohydrates
 
73
g
24
%
Fiber
 
12
g
50
%
Sugar
 
28
g
31
%
Protein
 
16
g
32
%
Vitamin A
 
33312
IU
666
%
Vitamin C
 
71
mg
86
%
Calcium
 
138
mg
14
%
Iron
 
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Rode koolschotel met zoete aardappelpuree? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Dijon mosterd rode aardappelsalade

De rode koning uit de Oosterschelde

Dille aardappeltjes met rode ui en crème fraîche

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Rode Koolschotel met Zoete Aardappelpuree & Gehakt

3 gedachten over “Rode Koolschotel met Zoete Aardappelpuree & Gehakt”

4.83 from 28 votes (25 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept