Estimated reading time: 3 minuten
Na een aantal feestjes te hebben gehad lag de koelkast vol met restjes groenten. Het is zonde om deze weg te gooien en dus bedacht ik me wat ik er mee wilde gaan doen. Het is herfstig en koud weer op het moment, dus ik maakte een rode koolschotel met zoete aardappelpuree uit de oven. Ook lekker met Elstar appeltjes, kaneel en gele rozijntjes en de keuken ruikt lekker naar herfst zo. rode kool schotel recept
En zo maak je de Rode koolschotel met zoete aardappelpuree:
-Verwarm als eerste je oven voor op 200 graden.
-Snij de rode kool in smalle reepjes en hak ze daarna nog wat fijner. Schil de Elstar appeltjes en verwijder het klokhuis Snij ook deze in fijne blokjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokken.
-Kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten lekker zacht.
-In de tussentijd rul je in een koekenpan het gehakt en voeg je daar de rode kool, de appeltjes en de rozijnen aan toe. Roer alles goed door elkaar en strooi er het kaneelpoeder overheen. Breng het op smaak met nog wat peper en zout.
-Wanneer de aardappels klaar zijn giet je deze af en doe je ze terug in de pan. Voeg er 30 gram boter aan toe en met een stamper stamp je er een puree van. Neem een ovenschaal erbij en doe hier eerst het gehakt-groenten mengsel in. Vervolgens schep je de puree erop en strijk je deze mooi glad. Strooi er als laatste het paneermeel op en een paar kleine blokjes boter. Zet hem in de oven voor ongeveer 20 minuten zodat er een mooi krokant korstje op zit.
Pak je borden erbij en schep voorzichtig op elk bord wat van de ovenschotel, serveer met een lekker rood wijntje
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Rode koolschotel met zoete aardappelpuree
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- ½ rode kool
- 250 gram rundergehakt
- 3 Elstar appeltjes
- handvol gele rozijntjes
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- zout
- peper
- 4 zoete aardappelen
- 2 eetlepels gekruid paneermeel
- 30/40 gram roomboter
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm als eerste je oven voor op 200 graden.
- Snij de rode kool in smalle reepjes en hak ze daarna nog wat fijner. Schil de Elstar appeltjes en verwijder het klokhuis Snij ook deze in fijne blokjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokken.
- Kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten lekker zacht.
- In de tussentijd rul je in een koekenpan het gehakt en voeg je daar de rode kool, de appeltjes en de rozijnen aan toe. Roer alles goed door elkaar en strooi er het kaneelpoeder overheen. Breng het op smaak met nog wat peper en zout.
- Wanneer de aardappels klaar zijn giet je deze af en doe je ze terug in de pan. Voeg er 30 gram boter aan toe en met een stamper stamp je er een puree van. Neem een ovenschaal erbij en doe hier eerst het gehakt-groenten mengsel in. Vervolgens schep je de puree erop en strijk je deze mooi glad. Strooi er als laatste het paneermeel op en een paar kleine blokjes boter. Zet hem in de oven voor ongeveer 20 minuten zodat er een mooi krokant korstje op zit.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Rode koolschotel met zoete aardappelpuree? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Dijon mosterd rode aardappelsalade
De rode koning uit de Oosterschelde
Dille aardappeltjes met rode ui en crème fraîche
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
rode kool recept schotel
Lekker herfst gerechtje
Heerlijk om zo rode kool te eten