Geschatte leestijd: 4 minuten
Salades ik ben er dol op! Voor de laatste events die ik organiseerde koos ik er dan ook voor om tijdens de lunch de mensen een aantal salades voor te schotelen. En deze vielen zeker in goede aarde. Nu zijn de recepten eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld en spreken de foto’s boekdelen. Maar ik heb besloten toch maar even de recepten uit te schrijven zodat jullie ze thuis ook kunnen maken. Vandaag salade nummer 1: dit recept de salade met geitenkaas en nootjes.
En zo maak je de Salade met geitenkaas en nootjes:
We beginnen met het karameliseren van de nootjes. Verhit een koekenpan op het vuur en doe hier een een flinke scheut olijfolie in. Voeg daar dan 4 tot 5 eetlepels honing aan toe en mix het met een houten spatel tot een soort papje. Schud de nootjes in de pan erbij en bak eerst kort op hoog vuur, daarna verlaag je de temperatuur. Roer af en toe door de pan, en bak zo langzaam de nootjes tot ze mooi bruin worden.
Leg een vel bakpapier klaar op een rooster. Schep de nootjes op het bakpapier en verdeel ze over het hele vel. Strooi er wat zeezout op en laat afkoelen. NIET proeven totdat ze koud zijn anders verbrandt je je tong!
De dressing
Neem een weckpotje of een oud jampotje erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Doe het dekseltje dicht of erop en schudden maar! Hou je over dan kun je deze dressing nog prima bewaren voor de volgende salade.
Salade met geitenkaas en nootjes
Bak vervolgens de plakjes bacon lekker knapperig en breek ze. Was de druifjes en neem dan je grote schaal erbij.
Eerst schudden we de sla op de schaal en daarna maken we hem af door alle ingrediënten toe te voegen. Met een eetlepel schep je wat dressing over de salade en serveer hem uit,.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Salade met geitenkaas en nootjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 zak gemengde sla
- witte pitloze druiven
- uitgebakken plakjes bacon
- Bettine geitenkaasbolletjes
- 1 zak gemengde nootjes - ongezouten
- zeezout
- olijfolie
- honing
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen met het karameliseren van de nootjes. Verhit een koekenpan op het vuur en doe hier een een flinke scheut olijfolie in. Voeg daar dan 4 tot 5 eetlepels honing aan toe en mix het met een houten spatel tot een soort papje. Schud de nootjes in de pan erbij en bak eerst kort op hoog vuur, daarna verlaag je de temperatuur. Roer af en toe door de pan, en bak zo langzaam de nootjes tot ze mooi bruin worden. Leg een vel bakpapier klaar op een rooster. Schep de nootjes op het bakpapier en verdeel ze over het hele vel. Strooi er wat zeezout op en laat afkoelen. NIET proeven totdat ze koud zijn anders verbrandt je je tong!
De dressing
- Neem een weckpotje of een oud jampotje erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Doe het dekseltje dicht of erop en schudden maar! Hou je over dan kun je deze dressing nog prima bewaren voor de volgende salade.
- Bak vervolgens de plakjes bacon lekker knapperig en breek ze. Was de druifjes en neem dan je grote schaal erbij.
- Eerst schudden we de sla op de schaal en daarna maken we hem af door alle ingrediënten toe te voegen. Met een eetlepel schep je wat dressing over de salade en serveer hem uit
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Salade met geitenkaas en nootjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Franse peer met gekarameliseerde noten
Bloemkoolsalade met framboos en nootjes
Watermeloen met burrata en nootjes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
geitenkaas recept
Ik sla hem op, want deze was erg lekker! En dat vond volgens mij iedereen die hem geproefd heeft.
De echte persoon!
De echte persoon!
Hi Martine, ik heb inderdaad geen negatieve geluiden gehoord! Dikke favoriet hier thuis.
Deze is heerlijk als lunch.