Estimated reading time: 3 minuten
Heerlijk simpel om te maken, met groots genot opeten. En net zoveel kruiden gebruiken als waar jij zin in hebt, of je nu voor pittig gaat, of misschien net even wat milder. Eigenlijk maken we gewoon een simpele eiersalade waar we asperges aan toe voegen. En de aardappeltjes koken we en bakken er daarna af in de oven met Parmezaanse kaas. Lekker crispy en dat smaakt naar meer! Deze Smashed potatoes aspergesalade at ik samen met mijn vriendin, en die zei gelijk ” oh dit ga ik thuis ook voor mijn vriend maken”, dus we kunnen wel zeggen dat het recept is goedgekeurd!

Recept: Smashed Potatoes met Aspergesalade | Heerlijke Happen
In dit recept gebruiken we ham, maar als jij geen varkensvlees eet, kun je ook rosbief gebruiken. Of je laat het vlees helemaal weg, want dat mag natuurlijk ook! We houden van opties hier, en het mooie is dat je helemaal zelf kunt kiezen wat jij het lekkerst vindt. Het allerlekkerste is om die schil op de aardappeltjes te laten zitten. Als je ze lekker kookt, stamp je de schil heel makkelijk plat. Vervolgens lekker bakken totdat ze goudbruin zijn.

Dat krokante korstje, oh zo lekker! Voeg er wat olijfolie en je favoriete kruiden aan toe, zoals rozemarijn of tijm, en je hebt een heerlijke snack of bijgerecht. Serveer het met een frisse salade en je hebt een feestje op je bord. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of als je vrienden uitnodigt voor een gezellige avond! Eet smakelijk!

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Smashed potatoes aspergesalade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 200 gram krieltjes in schil
- 3 eieren - hardgekookt
- 6 asperges - in stukjes gesneden
- 4 plakken ham - in stukjes gesneden
- 2 takjes peterselie - fijngehakt
- 2 el halvanaise
- 60 gram Parmezaanse kaas - geraspt
- 1 el Persillade (kruidenmix)
- ½ tl chilipoeder
- ½ tl kerrie poeder
- peper
- zout
- 2 el olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de asperges, snijd het houtachtige onderste deel af. Kook ze in ruim water met een snufje zout (en eventueel een snufje suiker) circa 5-8 minuten tot ze beetgaar zijn (afhankelijk van dikte). Giet af en laat afkoelen. Of stoom ze gaar in een stoomoven.
- Kook de krieltjes in schil voor 10 minuten in water met zout, laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
- Pak een bakblik met bakpapier erbij en leg de krieltjes in twee ronde vormen erop. Leg de uitgelekte krieltjes op de bakplaat, met wat ruimte ertussen. Druk elke krielt voorzichtig maar stevig plat met de onderkant van een glas tot een dikte van ca. 1-1.5 cm. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met persillade en Parmezaanse kaas. Bak in de voorverwarmde oven (200°C) circa 25-30 minuten, of tot goudbruin en lekker krokant.
- In een kom prak je de gekookte eieren, en breng op smaak met het chilipoeder, kerriepoeder, zout, peper, gehakte peterselie, wat persillade, de halvanaise en de in stukjes gesneden ham, en mix het geheel goed. Snijd de asperges in stukjes en voeg ook deze toe.
- Haal de geplette aardappels uit de oven en schep de schijf voorzichtig op een bord, en schep daar de asperge-ei salade op.
- Heerlijk Happen!
Ja aardappels zijn carbs! En nee daar is niks mis mee, sterker nog die heb je gewoon nodig. Aardappels zijn dus echt niet de vijand op je bord, je kunt er gewoon lekker van genieten. Hieronder nog een aantal hele fijne receptjes met aardappels.
Geroosterde aardappels met burrata
Ierse steak en aardappel chips: een heerlijk hapje uit de oven
Italiaanse octopus aardappelsalade: een makkelijk visgerecht
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk.
Smashed potatoes aardappelsalade aspergesalade