Geschatte leestijd: 3 minuten
Heerlijk simpel om te maken, met groots genot opeten. En net zoveel kruiden gebruiken als waar jij zin in hebt, of je nu voor pittig gaat, of misschien net even wat milder. Eigenlijk maken we gewoon een simpele eiersalade waar we asperges aan toe voegen. En de aardappeltjes koken we en bakken er daarna af in de oven met Parmezaanse kaas. Lekker crispy en dat smaakt naar meer! Deze Smashed potatoes aspergesalade at ik samen met mijn vriendin, en die zei gelijk ” oh dit ga ik thuis ook voor mijn vriend maken”, dus we kunnen wel zeggen dat het recept is goedgekeurd!
Smashed potatoes aspergesalade
In dit recept gebruiken we ham, maar als jij geen varkensvlees eet kun je ook rosbief gebruiken. Of het vlees helemaal weglaten, dat mag natuurlijk ook. Het lekkerste is wel om aardappeltjes met schil te gebruiken. De schil stamp je makkelijk plat als de aardappeltjes gekookt zijn, en door het bakken wordt het lekker krokant.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Smashed potatoes aspergesalade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 200 gram krieltjes in schil
- 3 eieren - hardgekookt
- 6 asperges - in stukjes gesneden
- 4 plakken ham - in stukjes gesneden
- 2 takjes peterselie - fijngehakt
- 2 el halvanaise
- 60 gram Parmezaanse kaas - geraspt
- 1 el Persillade (kruidenmix)
- ½ tl chilipoeder
- ½ tl kerriepoeder
- peper
- zout
- 2 el olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de asperges en kook ze in een aspergepan of in een stoomoven.
- Kook de krieltjes in schil voor 10 minuten in water met zout, laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
- Pak een bakblik met bakpapier erbij en leg de krieltjes in twee ronde vormen erop. Met de onderkant van een glas duw je ze fijn. ( even smashen dus). Bestrooi met wat persillade, de olijfolie en strooi de kaas erop. Duw de aardappeltjes desnoods eventjes goed tegen elkaar aan zodat je een soort platte schijven krijgt. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuutjes tot de kaas mooi gesmolten en krokant is.
- In een kom prak je de gekookte eieren, en breng op smaak met het chilipoeder, kerriepoeder, zout, peper, gehakte peterselie, wat persillade, de halvanaise en de in stukjes gesneden ham, en mix het geheel goed. Snijd de asperges in stukjes en voeg ook deze toe.
- Haal de geplette aardappels uit de oven en schep de schijf voorzichtig op een bord, en schep daar de asperge-ei salade op.
- Heerlijk Happen!
Ja aardappels zijn carbs! En nee daar is niks mis mee, sterker nog die heb je gewoon nodig. Aardappels zijn dus echt niet de vijand op je bord, je kunt er gewoon lekker van genieten. Hieronder nog een aantal hele fijne receptjes met aardappels.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk.
Smashed potatoes aspergesalade