Geschatte leestijd: 3 minuten
Zoete aardappel biedt net zoveel variatie als je zelf maar verzinnen kunt! Weer eens een andere manier van je AGV-tje in te vullen is deze smashed zoete aardappel met knoflookboter. Dat staat natuurlijk voor aardappelen-groente-vlees. Door de week toch nog het meest gegeten in de Nederlandse gezinnen als ik het zo om mij heen hoor. Ik snap best dat niet iedereen uitgebreid in de keuken staat, en ook dat er mensen zijn die koken helemaal niet leuk vinden. Voor een foodlover die ik zelf ben natuurlijk onbegrijpelijk, maar ze lijken te bestaan haha. zoete aardappel oven smashed sweet potato
Nu kan iedereen koken als hij of zij dat maar wil, en deze lekkere aardappeltjes zijn net weer even een andere invulling op de standaard gekookte aardappel!
Smashed zoete aardappel met knoflookboter
Dit is een lekker en makkelijk receptje wat je ook prima kunt gebruiken bij een diner. Zoals je op de foto ziet heb ik altijd een lekker blok Parmezaanse kaas in de koelkast liggen om zelf te raspen. Hierdoor weet ik zeker dat het echte Parmezaanse kaas is. Koop je de voorgeraspte zakjes dan weet je nooit helemaal precies wat ze erin doen, en of het wel de echte is!
Op de zijkant van de kaas moeten in ieder geval een soort gaatjes geprikt zijn waarin je de naam Paramigiano Reggiano kunt lezen. Het is van essentieel belang om te weten dat je goed zit wanneer je deze kenmerken opmerkt. Vergeet niet dat dit een beschermde naam is en dat de kaas daadwerkelijk uit het specifieke gebied moet komen om deze naam te dragen. Het is absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de kaasboer en daar gelijk in te slaan! De kaasboer kan je meer vertellen over de oorsprong en het productieproces, wat de kaaservaring nog interessanter maakt.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Smashed zoete aardappel met knoflookboter
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 3 zoete aardappels
- olijfolie
- 40 gr roomboter
- 2 tenen geperste knoflook
- 1 bakje verse kruidenmix
- Parmezaanse kaas
- 1 el Persillade (kruidenmix)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
- Neem een bakplaat erbij en bekleed deze met bakpapier.
- Maak de zoete aardappels schoon en snijd ze dan in plakken van een cm dik.
- Leg ze op de bakplaat en besmeer met de olijfolie, strooi er wat persillade op. Zet in de oven voor 20 minuutjes tot ze zacht zijn.
- Neem een sauspannetje erbij en smelt hierin de boter. Hak de verse kruiden fijn. ( Ik gebruikte een bakje met Italiaanse kruiden zoals tijm, rozemarijn en salie. Pak van elke kruid 1 takje of blaadje.) Pers de knoflook en voeg deze samen met de kruiden toe aan het pannetje en roer even goed door elkaar.
- Haal de aardappels uit de oven maar laat ze wel op het bakblik liggen. Duw met een onderkant van een glas hard op de aardappelschijven zodat ze "smashed" raken. Schep er een beetje van de boter op en rasp wat Parmezaanse kaas erop.
- Zet terug in de oven voor een minuutje of 10 tot de kaas mooi is gesmolten.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere receptjes maken met zoete aardappel zoals Smashed zoete aardappel met knoflookboter? Dat kan, maak eens deze:
- Deze gepofte zoete aardappel met chili.
- Of een heerlijke Mexicaanse zoete aardappelstamp.
- Maar ook deze quiche met feta en zoete aardappel is top.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
zoete aardappel smashed sweet potato oven
Heerlijk recept. Aanrader!