Estimated reading time: 3 minuten
Op zoek naar een verrassend hoofdgerecht? Deze spaghettitaart uit de oven is een hartige taart van spaghetti, kaas en groenten: ideaal als comfortfood voor het hele gezin! Serveer met een frisse salade en geniet van een originele twist op de klassieke pasta.
Zo’n leuke tulbandvorm is niet alleen geschikt voor cake! We gaan lekker creatief aan de slag met deze spaghettitaart bolognese. Spaghetti is eigenlijk altijd wel lekker en op deze manier zet je eens iets totaal anders op tafel. Serveer de spaghettitaart met een lekkere groene salade of een caprèse. Volgens oude legende zouden de drie heilige koningen op de terugweg van Bethlehem de Elzas hebben bezocht. Ze werden daar heel hartelijk ontvangen en als dank hebben ze een cake gebakken met behulp van hun hoofddeksel, en zo zou de tulband ontstaan zijn…. Waar of niet de volgende keer als het Drie Koningen is kun je mooi deze hartige kaas Spaghettitaart bakken 😉
Spaghettitaart uit de oven – Hartige taart van spaghetti en kaas

Bolognese is een saus op basis van vlees die afkomstig is uit Bologna, Italië. Het wordt traditioneel gemaakt met gehakt rundvlees of een mengsel van rund- en varkensvlees, tomaten, uien, selderij, wortelen, wijn en melk of room. Het wordt veelal geserveerd bij pasta, zoals spaghetti, maar kan ook als topping gebruikt worden voor andere gerechten, zoals lasagne.
Dit recept is natuurlijk ook superleuk om samen met de kinderen te maken.
Hoe maak je een spaghettitaart uit de oven?
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Spaghettitaart uit de oven – Hartige taart van spaghetti en kaas
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 200 gram spaghetti
- 300 gram Italiaanse groentenmix
- Gekruid paneermeel
- Beetje roomboter voor de vorm
- 2 losgeklopte eieren
- 125 ml crème fraîche
- 100 gram geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
- Zout
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
- Terwijl de oven aan het opwarmen is, kook je de spaghetti beetgaar en ondertussen bak je in een koekenpan met wat olie de groenten lichtgaar.
- Laat de spaghetti uitlekken en beboter de vorm goed met roomboter.
- Het paneermeel strooi je voorzichtig in de vorm zodat er een mooi laagje ontstaat.
- Klop de eieren los in een grote kom met de crème fraîche en roer daarna de kaas, de kruiden en het peper en zout er doorheen.
- Meng alles goed door elkaar en schep vervolgens alles voorzichtig in de vorm en dek hem goed af met aluminiumfolie.
- Bak de spaghettitaart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar.
- Laat de taart even rusten, keer hem voorzichtig om op een bord en garneer met verse basilicum.
- Voeg voor extra smaak wat uitgebakken spekjes, hamblokjes of extra kruiden toe. Ook lekker met een topping van extra kaas voor een krokante bovenkant.
Heb je interesse in meer recepten na het lezen van het recept voor een Spaghettitaart? Probeer dan onderstaande recepten eens.
Kippendij in champignon roomsaus
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
RT @HeerlijkeHappen: #Spaghettitaart
Spaghetti is altijd lekker en op deze manier zet je eens iets totaal anders op …
https://t.co/cgrkx…
RT @HeerlijkeHappen: #Spaghettitaart
Spaghetti is altijd lekker en op deze manier zet je eens iets totaal anders op …
https://t.co/cgrkx…
Een heerlijke manier om eens een keer spaghetti op een andere manier te eten