Estimated reading time: 3 minuten
Spruitjes, de ene is er gek op en de andere walgt ervan. Veelal is er geen tussenweg met deze groente. Gelukkig zijn wij er hier thuis allemaal dol op. En deze kleine groene rakkers zijn op heel veel verschillende manieren te verwerken in allerhande lekkere receptjes. Zo ook in deze spruitjes plaattaart met romige brie. Een super simpele en makkelijk te maken plaattaart die binnen het half uur op tafel staat. Een recept voor een heerlijke plaattaart
Snijd hem in kleine stukjes voor bij de borrel, gebruik hem als voorgerechtje of als bijgerecht bij een groots diner zoals een Kerstdiner. Wil je echt uitpakken? Je kunt tegenwoordig steeds vaker ook de mooie paarse spruitjes kopen. Deze zullen nog meer kleur aan je spruitjes plaattaart met romige brie geven.
Spruitjes plaattaart met romige brie
Hoe Nederlands de spruit zoals in de spruitjes plaattaart ook lijkt te zijn, hij komt van origine uit het Middellands zeegebied. Het zijn eigenlijk kleine mini kooltjes. De oogst van de spruit begint al in augustus, maar men zegt wel de lekkerste spruiten zijn degene die een nachtje vorst over zich hebben gehad.
Ze kunnen namelijk tegen flinke kou tot wel -15 graden.
En zo ziet hij er uit, de overheerlijke spruitjes plaattaart met romige brie, ga jij hem proberen?
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Spruitjes plaattaart met romige brie
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 rol bladerdeeg
- 10 spruiten
- 3 plakken bacon
- 100 gr double crème brie
- 1 el Persillade (kruidenmix)
- 125 ml crème fraîche
- 1 sjalot
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol de rol bladerdeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer het bladerdeeg met de crème fraîche en strooi hier de eetlepel met persillade over.
- Snipper de sjalot, snij de bacon en brie in plakken.
- Kook de spruitjes voor 5 minuten en laat ze dan goed uitlekken en snij ze door het midden.
- Bekleed de plaattaart met de groente, vlees en brie en zet voor 20 tot 25 minuutjes in de oven tot de randen mooi buin zijn.
Wil jij nog andere recepten proberen met spruiten zoals deze plaattaart met brie? Maak dan eens deze:
Deze heerlijke spruitjes-stamp met pompoen.
Of in deze ovenschaal met vergeten groenten.
Maar ook in deze quiche smaken ze erg goed.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept plaattaart
Lekker in de herfst!