Estimated reading time: 3 minuten
Altijd wanneer de herfst in aantocht is krijg ik fijne ideetjes voor een stoofpot recept. Het past wat mij betreft perfect bij het seizoen en een stoofpotje maken is wellicht wel dé makkelijkste manier van koken! Gewoon aanbraden, aanvullen en verder niks! Ja een paar uur wachten terwijl je ondertussen al je andere werk kunt afmaken. Deze stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons viel hier thuis zeker in de smaak. stoofpotje sukadelappen stoofvlees recept rundvlees
Het vlees was super zacht en viel bij het prikken bijna helemaal uit elkaar. En naast het feit dat je een fijn gerecht hebt kun je met het overgebleven vocht een heerlijke rijke jus maken. We hoeven dus niks te verspillen. stoofpotje rundvlees
Stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons
De kastanjechampignon in dit stoofpot recept is een wat stevigere champignon. Hij heeft een licht nootachtige smaak en past dus perfect bij het herfstige weer. Deze champignons groeien bij een lagere temperatuur dan de witte champignon. Ze worden volop in Nederland gekweekt en zijn het jaar rond te verkrijgen. In deze stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons laten we ze gewoon met rust, we doen ze ongesneden in de pan.
Na uren en uren stoven hebben ze de smaak van het gerecht in zich opgenomen en zijn het kleine smaakbommetjes bij je stoofvlees. Zoals ik al schreef, giet het vocht door een fijne zeef en maak daar een heerlijke kruidige jus van. Deze kun je in delen invriezen zodat je altijd huisgemaakte jus op voorraad hebt in je vriezer.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1½ kilo sukadelappen
- 500 gram kastanjechampignons
- 1 witte ui - grote
- verse basilicum
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Snipper de ui.
- Neem je braadpan/ stoofpan erbij en verhit deze giet er dan een beetje croma of ander bakvet in en braad de sukade lappen aan beide zijdes mooi bruin.
- Giet de wijn erbij en verkruimel het bouillonblokje in de pan. Vul aan met lauw warm water tot de sukadelappen onder staan.
- Breng op smaak meet peper, zout en doe de jeneverbessen erbij. Voeg de ui en de kastanjechampignons toe. Deze kun je gewoon in zijn geheel erbij doen. Ze slinken vanzelf tijdens het stoven.
- Laat op een sudderplaatje nu rustig vier uur stoven tot het vlees helemaal zacht is.
- Voeg tijdens het laatste half uurtje wat verse basilicumblaadjes toe.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere stoofpotjes maken? Dat kan ik heb er zát:
Bijvoorbeeld deze zero waste paprika stoofpot.
Maar ook deze kruidige stoofperen ( niet alleen lekker met kerst ).
En dit hart verwarmende pompoen kaasfondue stoofpotje.
Wil jij nog meer stoof ideetjes hebben? Maak dan deze eens:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
stoofpotje sukadelappen stoofvlees recept rundvlees rundvlees
Heerlijk! We gaan echt weer het stoofpot seizoen in
Een stoofpotje gaat er altijd in!
De echte persoon!
De echte persoon!
Awesome comfort food!