Geschatte leestijd: 3 minuten
Weer een fijn scampi recept! Het is vast geen geheim meer dat wij hier thuis dol zijn op scampi’s. Mijn dochter smult er al jaren met veel plezier van, maar ik lust ze zelf ook graag. De beste tip die ik je daarvoor kan geven is: ga voor kwaliteit! Die mooie grote dikke garnalen vind je helaas niet in de supermarkt. Bestel ze bij je visboer, of haal ze bij de groothandel. Nu weet ik best dat niet iedereen een pasje heeft om naar de groothandel te gaan. Maar zoals gezegd je kunt ze gewoon op bestelling bij je visboer kopen. Je zult zien dat je echte mooie dikke jongens mee krijgt. Zoals je ze ook wel in een restaurant kunt eten. Recept tagliatelle roomsaus pasta
Deze tagliatelle scampi met avocadosaus zou wat mij betreft zó bij een leuke brasserie op de kaart kunnen! Het is een fijne pasta die je ook nog eens snel gemaakt hebt en dus zo op tafel zet.
Tagliatelle scampi met avocadosaus
Waar komen die scampi of garnalen vandaan dan? Ze worden veelal gekweekt of gevangen in Zuidoost-Azië. Voor de kust van Vietnam en Bangladesh. Ze worden dan ingevroren naar Europa vervoerd. Vaak kies ik voor grote zakken bij de groothandel. Er ligt eigenlijk altijd wel een zak bij ons in de vriezer. Je betaalt voor twintig stuks ongeveer 15 euro. Het is dus niet persé heel goedkoop. Maar dat hoeft van mij dan ook niet. Ik betaal liever iets meer voor goede kwaliteit om er dan vervolgens echt van te kunnen genieten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Tagliatelle scampi met avocadosaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 200 gr tagliatelle
- 450 gr ongepelde reuzengarnalen
- 200 gr spinazie
- 250 gr cherrytomaatjes
- 2 avocado's
- 3 tenen knoflook
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 50 ml amandelmelk
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Zet weg tot gebruik.
- Voor de saus: halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees eruit. Prak fijn met de achterkant van een vork of meng glad in een keukenmachine.
- Hak de knoflook fijn en bak met 1 el olijfolie 2 min in een hapjespan. Voeg de garnalen toe en bak 5 min mee op middelhoog vuur tot ze mooi roze zijn.
- Halveer de tomaatjes en draai het vuur laag. Voeg de tomaatjes aan de hapjespan toe en laat de spinazie slinken in de pan.
- Meng het avocadomengsel met de amandelmelk en roer tot een gladde saus. Voeg toe aan de hapjespan en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie grof en rasp de Parmezaanse kaas. Meng samen met de tagliatelle door de gamba’s en schep over in 2 diepe borden.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere recepten als deze? Dat kan maakt dan eens dit:
Deze fijne Kung Pao garnalen met een Duits wijntje erbij.
Of deze tijgergarnalen in een pittige tomatensaus.
Iets meer tijd, maar echt heel lekker zijn deze garnalen samosa’s van filodeeg.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept tagliatelle roomsaus pasta
Heerlijk
Zo’n pasta mag van mij elke week op tafel!