Estimated reading time: 3 minuten
Tijdens onze vakantie ontmoetten wij een aantal rasechte Tilburgers. En bij terugkomst in Nederland zette wij de gezelligheid weer voort. Bij een bezoekje bij ons thuis werd ons een fles Schrobbeler cadeau gedaan. En dat vind ik zo leuk om een echt streekproduct te krijgen. Met historie en passie gemaakt. Nu het de 11e van de 11e is en het carnavalsseizoen wordt geopend mag deze Tilburgse Schrobbeler cheesecake niet ontbreken. Recept van eigen hand, uit Brabant dus! schrobbeler tilburg
En zo maak je de Tilburgse Schrobbeler Cheesecake:
-Neem je springvorm erbij en bedek de bodem en de rand met bakpapier. Ik knipte het bakpapier voor de rand netjes op maat zodat het een nette rand wordt.
-Met je keukenmachine vermaal je de bastogne koekjes tot kruim. Daarna voeg je de gesmolten boter toe en mix je het geheel goed door elkaar. Doe de mix in de springvorm en met de bolle kant van de lepel druk je het goed aan. Zet vervolgens in de koelkast zodat hij kan opstijven.
-Pak een grote kom erbij en doe hierin de suiker, de eierdooiers en de maizena, mix dit goed door elkaar, daarna voeg je de crème fraîche en de mascarpone toe. Klop het geheel helemaal zacht en doe het vervolgens op de koekjes bodem.
-In een voorverwarmde oven op 190 graden bak je de cheesecake in 40 minuten gaar. De cheesecake is op het einde nog wel wat wobbelig maar dat komt goed. Mocht hij bol staan aan de bovenkant is dit ook niet erg dit zakt weer in bij het afkoelen. Laat de cheesecake afkoelen met de ovendeur op een kiertje zodat er geen scheuren onstaan.
-Ten slotte de ganache, dit is heel makkelijk. Je verwarmt in een steelpannetje de slagroom tot tegen de kook aan.Haal het pannetje van het vuur af. Dan doe je de stukjes chocolade erin en roer je het geheel goed door elkaar tot alle chocolade is gesmolten. Voeg hier de Schrobbeler aan toe en laat lekker afkoelen, maar zorg dat het wel vloeibaar blijft.
-Als laatste giet je de ganache op de afgekoelde cheesecake en zet je hem in de koelkast om hem op te laten stijven.
Tilburgse Schrobbeler cheesecake:
Neem je gebaksbordjes erbij maar laat je oog niet groter dan je maag zijn want het is nogal een machtige hap: Heerlijk happen en Alaaf ! cheesecake recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Tilburgse Schrobbeler Cheesecake
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pak bastogne koeken
- 50/60 gram gesmolten roomboter
- 100 gram kristalsuiker
- 2 eierdooiers
- 200 gram crème fraîche
- 2 eetlepels maizena
- 500 gram mascarpone
- 250 ml slagroom - ongeslagen
- 200 gram pure chocolade
- 4 eetlepels Schrobbeler likeur
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem je springvorm erbij en bedek de bodem en de rand met bakpapier. Ik knipte het bakpapier voor de rand netjes op maat zodat het een nette rand wordt.
- Met je keukenmachine vermaal je de bastogne koekjes tot kruim. Daarna voeg je de gesmolten boter toe en mix je het geheel goed door elkaar. Doe de mix in de springvorm en met de bolle kant van de lepel druk je het goed aan. Zet vervolgens in de koelkast zodat hij kan opstijven.
- Pak een grote kom erbij en doe hierin de suiker, de eierdooiers en de maizena, mix dit goed door elkaar, daarna voeg je de crème fraîche en de mascarpone toe. Klop het geheel helemaal zacht en doe het vervolgens op de koekjes bodem.
- In een voorverwarmde oven op 190 graden bak je de cheesecake in 40 minuten gaar. De cheesecake is op het einde nog wel wat wobbelig maar dat komt goed. Mocht hij bol staan aan de bovenkant is dit ook niet erg dit zakt weer in bij het afkoelen. Laat de cheesecake afkoelen met de ovendeur op een kiertje zodat er geen scheuren onstaan.
- Ten slotte de ganache, dit is heel makkelijk. Je verwarmt in een steelpannetje de slagroom tot tegen de kook aan.Haal het pannetje van het vuur af. Dan doe je de stukjes chocolade erin en roer je het geheel goed door elkaar tot alle chocolade is gesmolten. Voeg hier de Schrobbeler aan toe en laat lekker afkoelen, maar zorg dat het wel vloeibaar blijft.
- Als laatste giet je de ganache op de afgekoelde cheesecake en zet je hem in de koelkast om hem op te laten stijven.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Tilburgse Schrobbeler Cheesecake? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Makkelijke Peren tarte tatin met peren uit eigen tuin.
Romige orzo risotto met pompoen
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
cheesecake recept schrobbeler tilburg
Zal ook wel lekker zijn Marcel van den Oetelaar
Hij smaakt fantastisch!
Lijkt me ook wel lekker
Lijkt me ook wel lekker
Misses Karin heb je hem al geproefd
Komt me bekend voor, en van ver weg , lekkerrrrr
Komt me bekend voor, en van ver weg , lekkerrrrr
Tonia Bouman Johanna Van Loon Teuntje Bergeijk Van
Lekker!!!
En hanneke
Lijkt me heerlijk
Ga het zeker maken
Was heerlijk!!!
Hij was geweldig!!
Lekkerrrrr
Ophalen? Nou dit is een recept van eigen hand dus je zult toch ècht zelf aan de slag moeten ….
Alaaf!