🕒 Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Deze tri colore bietjes salade is een waar kunstwerk op je bord! Door gebruik te maken van rode, gele en chioggia bietjes krijg je een kleurrijke salade die niet alleen mooi oogt, maar ook heerlijk smaakt. De huisgemaakte dressing met chioggia biet maakt dit gerecht tot iets bijzonders – Heerlijk als feestelijk bijgerecht of lichte lunch.

Bietjes. Ik ben er dol op en gelukkig zijn ze het hele jaar rond te verkrijgen. En tegenwoordig ook meer dan alleen de rode biet. Zo heb je ook de gele biet en de chioggia biet. Deze biet is afkomstig uit het gelijknamige Chioggia wat in Italië ligt. Een klein stadje in de provincie Venetië. En zo kleurrijk als Venetië is, is ook deze biet. Als je hem doorsnijdt heeft hij een prachtige kleurschakering. bietensalade gekookte bietjes salade

De biet moet geoogst worden als ze klein tot middelgroot zijn, dit doen ze om ervoor te zorgen dat hij zijn smaakt behoudt. Ook zijn deze bietjes iets zoeter dan de gewone biet. In deze tri colore bietjes salade gebruiken we dus ook deze chioggia bietjes. Ook in de huisgemaakte dressing verwerken we een bietje en dat is echt een aanrader hoor!

Variaties en serveeradvies
Varieer deze tri colore bietjes salade door er gepofte pompoenblokjes, gekarameliseerde walnoten of dunne appelschijfjes aan toe te voegen voor extra textuur en smaak. In plaats van feta kun je ook geitenkaas of blauwe kaas gebruiken voor een romiger of krachtiger karakter.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Kleurrijke Tri Colore Bietensalade met Huisgemaakte Dressing
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- rode bietjes
- chioggia bietjes
- gele bietjes
- 1 zak gemengde sla
- feta
- granaatappelpitjes
- verse munt
Voor de dressing heb je nodig:
- 1 kleine chioggia biet
- 4 el olijfolie
- 3 el balsamico
- 2 el rode wijnazijn
- zout/peper
- 1 tl Italiaanse kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We gaan eerst de bietjes schoonmaken. Ik gebruik dan plastic handschoenen zodat je vingers niet helemaal verkleuren. Wanneer je ze geschild hebt doe je de bietjes in wat aluminiumfolie en doe je ze in de oven. Zet op 200 graden en laat ze in een uur gaar worden. De chioggia verliest daardoor wel iets van zijn uitgesproken kleurschakering maar hij blijft mooi roze. Doe wel de de drie kleuren in aparte verpakkingen anders lopen de kleuren door.
- Als de bietjes gaar zijn laat je ze even afkoelen. Uit het chioggia-pakketje neem je 1 bietje voor de dressing
- De dressing maken is heel simpel, neem een maatbeker met een hoge rand erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de dressing. Neem je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde dressing. Hij is best lobbig, wil je hem wat meer vloeibaar hebben? Doe er dan wat olijfolie en balsamico bij.
- Om de borden op te maken neem je vier leuke borden erbij en doe je hier eerst wat sla op. Snij vervolgens de bietjes in kwarten en leg deze op de salade. Druppel er wat dressing over en garneer met de granaatappelpitjes en verkruimelde feta naar smaak. En om het helemaal af te maken leg je er wat lekkere muntblaadjes voor een heerlijke frisse smaak
Wil je meer recepten uitproberen zoals Tri colore bietjes salade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Bietjes dip met knoflookbrood en amandelen
Zoete bieten en bramen tarte tatin
Recept voor Gepofte biet met gehakt-notenbrood
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Een heerlijke herfst salade