Geschatte leestijd: 3 minuten
Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik graag àlles verwerk en zo min mogelijk verspil. Er wordt al zoveel verspild en geconsumeerd in deze maatschappij en dat zou soms best wat minder kunnen. De fazant in dit recept was een kleine erfenis van mijn vader. Mijn moeder eet niet graag wild en er lagen nog een paar pootjes in haar vriezer. Die gooiden we dus niet weg maar vonden hun weg naar mijn vriezer. Twee kleuren aspergesoep met fazant recept van schillen
En met wat asperges die overbleven van een heerlijke twee kleuren aspergequiche maakte ik deze twee kleuren aspergesoep met fazant. Een soort super de luxe kippensoep zullen we maar zeggen. Hieronder zal ik jullie het verhaal van de fazant uit de foto vertellen.
Twee kleuren aspergesoep met fazant
De fazant die je op de foto’s afgebeeld ziet in eigenlijk een paté terrine. Nu heb ik die al eens gemaakt met de kerst maar ik heb het recept nooit uitgewerkt. Ik zal deze dus zeker nog eens moeten maken. De vorm van de schaal is dus een fazant, het mannetje. Nu is dit echt een vintage-schat want hij is van Michel Caugant. Hij is de zoon van een Franse paté maker die vond dat er maar weinig mooie schalen waren voor het opdienen van de paté.
Er zijn heel veel verschillende soorten dieren zoals de hertjes en fazanten, maar ook een gans en een kreeft behoren tot de mogelijke figuurtjes. Het zijn ware collectors-items en ik heb er zelf een paar die in mijn kast in de woonkamer prijken. Sommige schalen zijn uit 1927 en tegenwoordig steeds moeilijker te vinden. Je herkent de echte aan het stempel wat op de bodem van het beeldje staat.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Twee kleuren aspergesoep met fazant
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 fazantenpootjes
- 1½ liter wildbouillon
- 8 witte asperges
- 8 groene asperges
- verse tijm
- gemalen zwarte peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- In een soeppan met anderhalve liter wildbouillon kook je op laag vuur de fazantenpootjes voor een uur. Je stopt ze dus rauw in de bouillon en laat ze lekker garen.
- Schep de pootjes uit de pan en leg ze in een schaal, laat even afkoelen.
- De bouillon zeef je door een fijne zeef en gaat weer terug in de pan.
- Trek voorzichtig het vlees van de botjes en doe deze terug in de bouillon.
- Schil de witte asperges, de groene hoef je alleen maar te wassen. Snijd bij beide kleuren de kont eraf. Snijd ze daarna in stukken van 2 tot 3 centimeter. Kook ze samen met de stukjes fazantenvlees in de bouillon voor een twintig minuutjes.
- Garneer met wat verse tijm en zwarte peper.
- Heerlijk Happen!
Ben je dol op soep zoals Twee kleuren aspergesoep met fazant, net als ik? Hier zijn nog wat ideetjes:
- Deze creamy groentesoep van drie groenten.
- Een heerlijke noodles-soep met shiitakes.
- Maar ook deze paprikasoep met pancetta.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
aspergesoep recept van schillen
Lekker hoor!
Dol op fazant
Bijzonder lekker