Varkenshaasje in Romige Honing-Mosterdsaus

🕒 Bereidingstijd: 30 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Geniet van dit makkelijke hoofdgerecht: malse varkenshaas in een romige honing-mosterdsaus met een scheutje witte wijn. Klaar in 30 minuten, heerlijk bij een hartig herfstmenu.

Ik ben dol op mosterd en geniet enorm van een heerlijke mosterdsaus bij mijn maaltijden. Het is zo gemakkelijk om zelf een sausje te maken! Geen kant-en-klare pakjes en zakjes, maar gewoon een beetje extra tijd besteden in de keuken. En in mijn geval voeg ik graag een flinke scheut witte wijn toe. Dit geeft de saus een extra smaakdimensie en zorgt voor extra plezier in de keuken tijdens het koken. De overige ingrediënten bij dit recept voor varkenshaasje met mosterdsaus passen perfect bij het seizoen. Heerlijk herfstig. Hier is het recept voor het bakken van varkenshaasje:

Varkenshaasje met mosterdsaus

Snelle Varkenshaas met Witte Wijn Mosterdsaus

Dit gerecht is pure verwennerij: een supermals varkenshaasje in een romige, pittige mosterdsaus. De saus maak je zelf extra lekker met een scheutje witte wijn en een takje rozemarijn. De combinatie met gebakken aardappeltjes, snijbonen en champignons maakt het een heerlijk hartig en compleet gerecht dat perfect is voor dit seizoen. Geniet ervan!

Varkenshaasje met mosterdsaus

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Varkenshaasje met mosterdsaus

Varkenshaas met Honing-Mosterdsaus

Malse varkenshaas in een romige mosterdsaus met witte wijn, rozemarijn en honing. Serveer met aardappeltjes, snijboontjes en champignons.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 31 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: mosterd
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 varkenshaasjes
  • 1 bakje rozeval aardappeltjes
  • 300 gram snijboontjes
  • 400 gram kastanje champignons
  • verse tijm

Voor de mosterdsaus heb je nodig:

  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 150 ml wittewijn
  • 150 ml kookroom
  • 100 ml boullion
  • 2 el Maille honing mosterd
  • 1 takje verse rozemarijn

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • De aardappeltjes die ik heb gebruikt heb ik gekocht bij de Albert Heijn. Deze zitten in een mooi aluminium doosje wat je in de oven kunt zetten. Super handig en je hoeft alleen nog maar de aardappeltjes door het midden te snijden en wat kruiden erin te strooien. Verwarm je oven op 200 graden en bak de aardappels met een scheut olijfolie in 30 minuutjes gaar.
  • In een pan met water en wat zout kook je in 15/20 minuten de snijboontjes gaar.
  • In een koekenpan bak je de champignons gaar. Ik maakte ze schoon en sneed ze daarna in vier kwarten, als ze gebakken zijn zet je ze even opzij tot gebruik.
  • Snij de varkenshaasjes in plakken en strooi er wat kruiden op, bak vervolgens de haasjes gaar.

De saus maken

  • De saus maken is dus helemaal niet moeilijk. Verhit de boter in een pannetje en waneer alles is gesmolten kieper je de bloem erbij. Bak deze even kort mee. Blus al roerend af met de wijn en blijf roeren. Voeg dan de boullion en de room toe. Breng op smaak met de mosterd en de superfijn gesneden blaadjes van 1 takje rozemarijn. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Et voila een heerlijke huisgemaakte mosterdsaus!
Serveertip: Voeg peterselie of bieslook toe voor kleur en frisheid.
Variatie: Vervang kastanjechampignons door wilde paddenstoelen voor extra umami.
Nutrition Facts
Varkenshaas met Honing-Mosterdsaus
Amount per Serving
Calories
420
% Daily Value*
Fat
 
20
g
31
%
Saturated Fat
 
12
g
75
%
Trans Fat
 
0.2
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
5
g
Cholesterol
 
56
mg
19
%
Sodium
 
57
mg
2
%
Potassium
 
379
mg
11
%
Carbohydrates
 
8
g
3
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
3
g
3
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
711
IU
14
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
33
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten zoals varkenshaasje met mosterdsaus uitproberen? Kijk dan hieronder eens:

Gekruide macaroni tulband taart

Pompoen goulash gekruid met persillade

Kastanje champignonsoep met Irish beef

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Varkenshaasje in Romige Honing-Mosterdsaus

6 gedachten over “Varkenshaasje in Romige Honing-Mosterdsaus”

4.88 from 31 votes (26 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept