Venkel preisoep met mosterd

Venkelsoep met prei en pittige mosterd

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het was werkelijk bijna onbegrijpelijk. Ik, als enorme mosterd-liefhebber, had tot voor kort geen recept voor mosterdsoep op mijn website staan. Maar met de toevoeging van deze heerlijke Venkelsoep met prei en een pittige mosterd heb ik daar snel verandering in gebracht. De unieke anijsachtige smaak van de venkel combineert verrassend goed met de scherpe, karaktervolle smaak van de gebruikte mosterd. De prei, die ik nog had liggen, gaf me de perfecte kans om restjes te verwerken en zorgt voor een extra dimensie in deze soep. Het lijkt soms of recepten te simpel zijn om neer te pennen, maar ervaring leert dat er altijd wel iemand is die roept: “Heb je daar een recept voor?” En ja, dat heb ik dus nu: een verrukkelijk preisoepen venkelsoep recept, klaar om gedeeld te worden.

Venkelsoep met prei
Een heerlijke winterse soep.

En zo maak je de Venkelsoep met prei:

-Was eerst de groente goed zodat er nergens meer zand tussen zit. Snij vervolgens de venkel, prei, uien en de tenen knoflook fijn.

– Doe een beetje olijfolie in een soeppan en smoor een minuut of 10 de groente hierin, inclusief de knoflook. Voeg daarna de mosterd toe en verkruimel de blokjes boullion erboven. Voeg een halve liter water toe en laat het geheel een minuut of dertig lekker pruttelen.

-Pak ten slotte je staafmixer erbij en mixen maar!

Venkelsoep met prei

En zo heb je een heerlijke verse soep. Geen moeilijk gedoe en super vers. Serveer met een klein beetje vers gemalen peper en nootmuskaat .

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Venkel preisoep met mosterd

Venkelsoep met prei

Bijna onbegrijpelijk! Ik als enorme mosterd-liefhebber had dus gewoon géén mosterdsoep op mijn site staan. Nou daar heb ik met deze venkel preisoep met mosterd gelijk even verandering in aangebracht.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 32 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch, Soep, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: venkel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 grote venkelknol
  • 2 el pittige mosterd - bijv Dijon of Gentse mosterd
  • 2 boullionblokjes
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 witte uien

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Was eerst de groente goed zodat er nergens meer zand tussen zit. Snij vervolgens de venkel, prei, uien en de tenen knoflook fijn.
  • Doe een beetje olijfolie in een soeppan en smoor een minuut of 10 de groente hierin, inclusief de knoflook. Voeg daarna de mosterd toe en verkruimel de blokjes boullion erboven. Voeg een halve liter water toe en laat het geheel een minuut of dertig lekker pruttelen.
  • Pak ten slotte je staafmixer erbij en mixen maar! En zo heb je een heerlijke verse soep. Geen moeilijk gedoe en super vers. Serveer met een klein beetje vers gemalen peper en nootmuskaat
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Venkelsoep met prei? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!


venkelsoep recept preisoep

Start » Recepten » Soep » Venkelsoep met prei en pittige mosterd

Eén gedachte over “Venkelsoep met prei en pittige mosterd”

4.91 from 32 votes (31 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept