Verjaardags ontbijttaart

Verjaardags ontbijttaart

Verjaardags ontbijttaart

Wie jarig is trakteert! En waarom al niet gelijk bij het ontbijt? Dit is een heel simpel receptje met niet heel veel ingrediënten en dus super makkelijk te maken, maar je steelt zeker de show bij het “ontbijtje” op bed. Gebruik voor de Verjaardags ontbijttaart het fruit van het seizoen, en in elk seizoen is er tegenwoordig genoeg verkrijgbaar.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 springvorm 22/24 cm
  • Handje vol bosbessen
  • Handje vol rode bessen
  • 1 passievrucht
  • 200 gram amandelmeel
  • 90 gram geraspte kokos
  • 2 eetlepels kokosolie ( gesmolten)
  • 2 1/2 eetlepel agave siroop
  • 1 pak magere yoghurt

En dit is hoe je hem maakt:

-Verwarm je oven voor op 180 graden.
-Pak je keukenmachine erbij en doe hierin het amandelmeel, de gerapste kokos, de gesmolten kokosolie, en als laatste de eetlepels agavesiroop.
-Mix daarna het geheel tot het goed met elkaar is gemixt en er een plakkerig-achtige mix ontstaat.
-Neem nu je springvorm en vet deze een beetje in met wat kokosolie, doe de mix in de springvorm en verdeel het over de hele vorm met een klein opstaand randje.
-Zet hem in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 13/15 minuutjes.
-Laat daarna de bodem even afkoelen en pak vervolgens je pak magere yoghurt en giet een mooi laagje op de taartbodem.
De taartbodem moet niet te hoog zijn anders moet er te veel yoghurt in, je gaat dus niet het hele pak yoghurt gebruiken, als je hem dan aansnijd stroomt het gelijk weg.
-Decoreer de taart met het verse fruit en zet hem eventjes in de vriezer om de yoghurt wat stijf te laten worden.

 

Pak wat ontbijtbordjes erbij, zet een heerlijk kopje kruidenthee en laat je door je familie toezingen en daarna: Héélijk happen

 

4 gedachten over “Verjaardags ontbijttaart”

  1. Pingback: Huisgemaakt druivensap - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.