Geschatte leestijd: 3 minuten
Uiteindelijk wordt het natuurlijk steeds ingewikkelder om hier thuis verrassende gerechtjes op tafel te zetten. Mijn man is behoorlijk verwend geraakt, en toch krijgt hij heel vaak op zijn werk de vraag: ” eet jij dat ècht allemaal wat ik online zie verschijnen?”. Het antwoord is altijd met een glimlach “ja” dat eet ik écht! Hoe pak je dat dan aan met een eigenlijk super makkelijke tonijnsalade en nog wat vleestomaten die verwerkt moesten worden? Voor een lichte en gezonde lunch kun je tonijn en tomaat combineren in een heerlijke salade of in gevulde tomaten.
Juist je snijdt er een mooi kommetje van en kleedt het bord leuk aan met wat eetbare bloemetjes! En zo staat er iets super leuks op tafel en gegarandeerd een blij gezicht. Aan de slag met deze vleestomaat gevuld met tonijnsalade.
Vleestomaat gevuld met tonijnsalade
Vleestomaten hebben een stevige structuur, vaak hebben ze ook wat minder zaadjes dan de gewone tomaten. Hij smaakt lekker zoet en doordat ze vrij stevig zijn kun je ze makkelijk vullen en blijven ze dan ook heel in de oven. In dit recept houdt de tomaat dus mooi zijn vorm om zo een bakje te vormen. Wist je trouwens dat de tomaat op de tweede plek staat van de meest gegeten groente in Nederland.
en van de meest populaire soorten tomaten in Nederland is de vleestomaat. Deze grote, sappige tomaten zijn ideaal voor salades, soepen en sauzen. Doordat we veel kas-teelt hebben kun je ook gemakkelijk het hele jaar rond deze tomaten kopen en eten. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze bevatten veel vitamine C, lycopeen en antioxidanten.
Natuurlijk kun je er zelf ook mee aan de slag. Tomaten groeien ook heel makkelijk op een pot in je tuin of je balkon. Je hoeft ze alleen maar op te binden en de zon en een beetje water doen de rest. Zo heb je altijd verse tomaten bij de hand. Probeer eens een heerlijk vleestomaat recept.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Vleestomaat gevuld met tonijnsalade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 blikje tonijn
- 2 rijpe grote vleestomaten
- ½ rode paprika
- 1 sjalot
- ½ rood pepertje
- 10 groene olijven
- 1 el kappertjes
- 3 el mayonaise
- 1 tl Dijon mosterd
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Laat het blikje tonijn uitlekken in een vergiet.
- Was de tomaten en leg hem met het gedeelte waar het kroontje zit op de snijplank. Snijd hem voorzichtig in. Schep met een lepeltje de pitjes eruit, en een beetje van het vruchtvlees. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier. Niet te hard duwen tegen de partjes anders laten ze los.
- Snijd en hak de rest van de ingrediënten fijn en doe deze in een kom. Voeg hier de mayonaise, en mosterd aan toe en mix. Breng op smaak met peper en zout en hak wat verse kruiden zoals tijm of basilicum erdoor.
- Leg de tomaten op een bordje met bijvoorbeeld wat sla en vul de tomaat met de tonijnsalade.
- Heerlijk Happen!
Naast tomaat zoals in Vleestomaat gevuld met tonijnsalade, kun je nog veel meer groenten vullen met een lekkere inhoud, probeer maar eens één van deze:
- Zoals deze gevulde paprika met kip en rijst.
- Of deze gevulde citroen met tonijn.
- Maar ook deze bolcourgette met witlof.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
vleestomaat gevulde tomaten recept tonijn tomaat salade Vleestomaat gevuld met tonijnsalade
Ook lekker bij de bbq
Ja hoor! Een lekker bijgerechtje
En heerlijk fris en lekker gerechtje
Geprobeerd, heerlijk gerechte bij de BBQ
Lekker bij de BBQ