Geschatte leestijd: 10 minuten
Het is eindelijk zover: het aspergeseizoen is begonnen! Ik kan niet wachten om je te vertellen over mijn favoriete gerecht met het witte goud in een krokant jasje. Ze zijn nu misschien wat duurder dan normaal, maar dat maakt me niets uit. Ze zijn elke cent waard! Ik weet niet precies hoe ik dit gerecht moet noemen, maar het lijkt op een heerlijke hartige taart of quiche zonder deeg. Asperges oven ovenschotel asperges oven ovenschotel
Het is zo lekker en zo makkelijk om te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de oven doet de rest. Als jij ook gek bent op asperges, dan moet je dit recept echt eens proberen. Je zult er geen genoeg van krijgen!
En zo maak je de Wit goud in een krokant jasje:
We laten eerst het filodeeg ontdooien. Terwijl dat gebeurt neem je een kommetje erbij en doe je hier een 50 gram roomboter in. Laat deze in de magnetron smelten.
Maak de asperges schoon en stoom deze tot ze beetgaar zijn. Ik ben zelf niet zo fan om ze te koken omdat ik een stoomoven heb. ( 20 min )
Bak de spekjes uit in een koekenpan, let op: niet helemaal uitbakken.
Klop de eieren met de crème fraîche in een kom tot een egale massa, breng op smaak met de kruiden, peper en zout.
Pak vervolgens je ovenschaal erbij. We gaan de vellen filodeeg aan beide zijdes insmeren met de roomboter. Daarna leg je ze in de schaal maar wel op die manier dat er nog een randje overblijft om terug te vouwen.
Snij de gestoomde asperges in stukjes en leg deze op het filodeeg. Daar giet je dan het eiermengsel overheen.
Wit goud in een krokant jasje
Als laatste doen we de spekjes erbij en leggen we de in stukken gesneden mozzarella bovenop de asperges. Vouw de rand terug naar binnen zodat er een mooi randje ontstaat. asperges oven ovenschotel
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 minuten. Daarna is het filodeeg mooi krokant gebakken en kun je aanvallen, mijn welbekende opmerking is hier geheel op z’n plaats.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Wit goud in een krokant jasje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pakje filodeeg
- 8 witte asperges
- 1 bol mozzarella
- 125 ml creme fraiche
- 2 eieren
- 100 gram spekjes
- roomboter
- 2 el Provençaalse kruiden
- peper
- zout
- peterselie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We laten eerst het filodeeg ontdooien. Terwijl dat gebeurt neem je een kommetje erbij en doe je hier een 50 gram roomboter in. Laat deze in de magnetron smelten.
- Maak de asperges schoon en stoom deze tot ze beetgaar zijn. Ik ben zelf niet zo fan om ze te koken omdat ik een stoomoven heb. ( 20 min )
- Bak de spekjes uit in een koekenpan, let op: niet helemaal uitbakken.
- Klop de eieren met de crème fraîche in een kom tot een egale massa, breng op smaak met de kruiden, peper en zout.
- Eerst gaan de beboterde vellen filodeeg in de ovenschaal.
- Pak vervolgens je ovenschaal erbij. We gaan de vellen filodeeg aan beide zijdes insmeren met de roomboter. Daarna leg je ze in de schaal maar wel op die manier dat er nog een randje overblijft om terug te vouwen.
- Snij de gestoomde asperges in stukjes en leg deze op het filodeeg. Daar giet je dan het eiermengsel overheen.
- Als laatste doen we de spekjes erbij en leggen we de in stukken gesneden mozzarella bovenop de asperges. Vouw de rand terug naar binnen zodat er een mooi randje ontstaat.
- Vouw de randjes weer terug en zo gaat hij dan de oven in.
- Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 minuten.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Wit goud in een krokant jasje? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Vis salade met filo krokantjes en kidneyboontjes
Courgettetaart in krokant filodeeg
Kip van het draaispit met aardappeltjes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
asperges oven ovenschotel
Voorjaar!
Kom maar op!