Geschatte leestijd: 4 minuten
Het witte goud uit de grond. En jongens wat waren ze duur deze eerste asperges, ik betaalde bijna een euro per asperge! Maar wat waren ze lekker, elke cent waard dus. Inmiddels heb ik al best een hoop asperge recepten op mijn website staan. Maar daar kunnen er natuurlijk nog veel meer bij. De meest basis versie met een beetje ham en een eitje is natuurlijk top. Maar we gaan nu witte asperges in bechamelsaus uit de oven maken. Weer eens een andere manier van bereiden en enorm lekker. Een heerlijk asperges recept.
De saus is natuurlijk een klassieker en ook nog eens heel simpel om te maken. Het fijne is dat je er helemaal je eigen smaak aan kunt geven. Ik deed dat met versgemalen nootmuskaat en pittige gruyère kaas.
Witte asperges in bechamelsaus
Asperges zijn een echte seizoensgroente waar ik elk jaar weer naar uitkijk. Het aspergeseizoen duurt maar een paar maanden, dus ik wil er zo veel mogelijk van genieten als ze vers uit de grond komen. Ik heb een soort van “FOMO” als het om asperges gaat… ( Fear Of Missing Out).
Ik wil geen enkele kans missen om deze heerlijke groente te eten! En aan het einde van het seizoen kan ik zeggen dat wij hier thuis heel vaak asperges op het menu hebben gehad!
Als je op zoek bent naar een simpel en smakelijk asperge recept, dan is dit een aanrader. Je hebt geen speciale kookvaardigheden nodig om dit gerecht te bereiden. Het enige wat je hoeft te doen is de asperges schillen, koken en serveren met een zelfgemaakte bechamelsaus.
Deze saus is een van de basisrecepten uit de Franse keuken en heel makkelijk om te maken. Je hebt alleen boter, bloem, melk en kruiden nodig. Het resultaat is een romige en smeuïge saus die perfect past bij de asperges.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Witte asperges in bechamelsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 12 asperges
- 8 plakken schouderham
- 40 gram roomboter
- 40 gram bloem
- 500 ml melk
- 150 ml witte wijn
- 3 verse peterselie takjes
- 200 gram gruyère kaas geraspt
Uit de voorraadkast:
- peper
- zout
- nootmuskaat - zelf draaien met molentje
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil de asperges en snijd de kontjes eraf. Bewaar de schillen en kontjes voor een aspergesoepje in een plastic zakje in de vriezer.
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Rol twee plakjes ham om 3 asperges heen en leg deze aspergepakketjes in de gietijzeren pan.
- Neem een sauspan erbij en smelt hierin eerst de boter, voeg dan de bloem toe en bak deze kort even mee. Giet langzaam en al roerend de melk erbij.
- Breng de saus op smaak met peper en vers gemalen nootmuskaat. Voeg de geraspte gruyere toe en roer tot de saus een lekkere lobbige consistentie heeft.
- Giet de saus over de aspergepakketjes en giet er de witte wijn bij. Deksel op de pan en dan 35 minuten in de oven.
- Haal het deksel van de pan en laat nog een 5 tot 10 minuutjes in de oven staan zodat de kaas een mooi kleurtje krijgt.
- Strooi wat gehakte peterselie erop en wat peper en serveer gelijk.
- Heerlijk Happen!
Nog meer asperge recepten? Wij zijn er dol op hier dus maak ook eens een van de onderstaande recepten:
Deze heerlijke zalm uit de oven met witte asperges en wat zeekraal.
Of anders deze twee kleuren asperges plaattaart, erg lekker om te maken!
Eens wat anders? Een Belgische “waterzooi” met asperges en Hollandse garnaaltjes.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Dit smaakt zooooo lekker!
Aspergeseizoen komt er weer aan!