Geschatte leestijd: 3 minuten
Ik kan me nog goed herinneren dat we vroeger met de familie gingen lunchen bij een restaurant. Dat was toen we de verjaardag van mijn opa vierden. Een brunch, vergelijkbaar met de Paasbrunch bij de Van Der Valk. Het eerste wat ik opschepte was een mega groot bord met chocoladevla en ik heb koekjes gebakken. Daarna zat ik zo vol dat ik geen hap meer heb gegeten. Tegenwoordig zou dat niet mijn eerste keuze meer zijn, liever een lekkere salade als deze witte koolsalade met druiven. Mocht je nou een salade als deze maken en er blijft wat Witte koolsalade met druiven en rozijnen over kun je hem prima de volgende dag ook nog eten. Zero waste en je kunt je prima vullen met de restjes. Recept wittekool Witte kool salade rozijnen.
Witte koolsalade met druiven
Pasen is een feestdag die oorspronkelijk te maken heeft met het Christendom, maar die ook veel andere gebruiken en gewoontes heeft gekregen. Een daarvan is de Paasbrunch, die voor veel mensen een gezellige traditie is geworden. Het is een heerlijke manier om samen te genieten van een lange en luie ochtend, waarbij we ons mooi aankleden en ons laten verwennen met lekker eten. Dat kan in een restaurant zijn, of gewoon thuis met familie en vrienden. We dekken de tafels met vers brood, mooi servies, bloemen en allerlei lekkere gerechten. Een van die gerechten is deze Witte koolsalade met druiven, die fris en knapperig is en perfect past bij de lente. Het is een makkelijk recept dat je van tevoren kunt maken en dat iedereen zal smaken. Zo maak je van je Paasbrunch een feestje!
Om je wat op weg te helpen heb ik een blog geschreven over de perfect aangeklede Paastafel, zie het als een inspiratiebron en ga er lekker zelf mee aan de slag. In ieder geval is dit een zeer passende salade voor op je tafel, maar ook een lekker voorjaarsrecept voor iedereen die graag een beetje de zon in huis wil halen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Witte koolsalade met druiven
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gr witte kool - gesneden
- 15 tal witte druiven - gehalveerd
- 75 gr rozijnen
- 1 jonagold appel
- olijfolie
- 100 gr notenmix
- 3 el agavehoning
Voor de dressing heb je nodig:
- 2 el mayonaise
- 4 el yoghurt
- sap ½ citroen
- 1 el Persillade (kruidenmix)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem de koekenpan erbij en doe hierin 3 el olijfolie en de agavehoning. Laat het geheel met elkaar versmelten. Voeg de noten toe en op laag vuur laat je langzaam de noten karameliseren. Roer zo nu en dan. Daarna op een stuk bakpapier laat je de nootjes afkoelen. Verspreid ze zodat ze losliggen, want anders worden ze weer hard in één grote klomp.
- Snijd of rasp de witte kool, of doe net als ik en koop de al voorgesneden ( biologische) kool in de supermarkt.
- Schil de appel en snijd in kleine stukken. Snijd de druiven door het midden.
- Voeg de appel,kool, en druiven met de rozijnen toe aan een kom en mix het geheel.
- Klop een dressing van de ingrediëntenlijst voor de dressing en giet deze in de kom erbij.
- Garneer met de nootjes en serveer.
- Heerlijk Happen!
Inspiratie nodig voor andere lekkere salades? Zoek niet verder kijk hier maar eens:
- Deze huisgemaakte tonijnsalade kan overal op of bij!
- Een klassieker Waldorf salade met een twist.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Witte koolsalade met druiven en rozijnen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
wittekool recept witte kool salade rozijnen
Ik hou helemaal niet van witte kool. Erg saai, maar deze lijkt me de moeite waard om eens te proberen.
Ook een heerlijke voor de lunch