Geschatte leestijd: 4 minuten
Klassiekers. Er zijn van die recepten die al jaar en dag bestaan. Vaak rond de kerstdagen komen deze dan weer tevoorschijn omdat ze gewoon bij het seizoen horen. Of ze kunnen gewoon niet op de kersttafel ontbreken. Zo ook deze zalm en croute met kruiden! Een ware klassieker in een krokant jasje. Dit jaar verscheen hij als mooi bijgerecht op mijn kersttafel. Lekker verpakt in vers bladerdeeg en met een combinatie van heerlijke verse kruiden. En dat zijn in recept ook gelijk wel de smaakmakers. recept zalm uit de oven en croute spinazie
Natuurlijk heeft een goede verse zalm ook genoeg smaak maar de kruiden geven het nèt wat extra’s. In recept gebruik ik bijvoorbeeld verse dille en oregano, alleen al de geur die deze kruiden afgeven is heerlijk. Terwijl de zalm in de oven stond te bakken kwam mij dochter haar neus achterna de keuken inlopen. “Mam wat ruikt het hier lekker in de keuken zeg”. Nou dat zegt genoeg toch?
En zo maak je de Zalm en croute met kruiden:
-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
-Haal de rollen vers bladerdeeg uit de koelkast en leg ze op het aanrecht, als ze iets warmer worden dan rollen ze makkelijker uit.
-Pak de zalm erbij en snij deze met een scherp mes door het midden.
-Neem alle verse kruiden erbij en haal de blaadjes van de stokjes af, alleen bij de verse platte peterselie kun je die er gewoon aan laten zitten. Doe ze vervolgens in je keukenmachine met de spinazie en de mascarpone en mix het geheel tot een gladde kruidenmousse.
-Pak de vellen bladerdeeg erbij en leg hierop de zalm, besmeer vervolgens de zalm met de kruidenmousse. Mag best een lekkere dikke laag zijn. Vouw daarna het pakketje mooi dicht. De rollen bladerdeeg zijn te groot voor deze stukken zalm, dus van het bladerdeeg wat overblijft maak je leuke figuurtjes. Ik nam een uitsteker met stervorm erbij en versierde hier de bovenkant van het pakketje mee.
-Besmeer als laatste het pakketje met het losgeklopte ei en zet het dan in de oven. Bak het geheel voor een minuut of 25 tot 30 tot het deeg mooi goudbruin is gekleurd.
Zalm en croute met kruiden
Haal ten slotte de zalm uit de oven en serveer hem op een mooi bord. En daar heb je hem dan: een prachtig bijgerecht voor de kerst-tafel
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zalm en croute met kruiden
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
- Haal de rollen vers bladerdeeg uit de koelkast en leg ze op het aanrecht, als ze iets warmer worden dan rollen ze makkelijker uit.
- Pak de zalm erbij en snij deze met een scherp mes door het midden.
- Neem alle verse kruiden erbij en haal de blaadjes van de stokjes af, alleen bij de verse platte peterselie kun je die er gewoon aan laten zitten. Doe ze vervolgens in je keukenmachine met de spinazie en de mascarpone en mix het geheel tot een gladde kruidenmousse.
- Pak de vellen bladerdeeg erbij en leg hierop de zalm, besmeer vervolgens de zalm met de kruidenmousse. Mag best een lekkere dikke laag zijn. Vouw daarna het pakketje mooi dicht. De rollen bladerdeeg zijn te groot voor deze stukken zalm, dus van het bladerdeeg wat overblijft maak je leuke figuurtjes. Ik nam een uitsteker met stervorm erbij en versierde hier de bovenkant van het pakketje mee.
- Besmeer als laatste het pakketje met het losgeklopte ei en zet het dan in de oven. Bak het geheel voor een minuut of 25 tot 30 tot het deeg mooi goudbruin is gekleurd.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Zalm en croute met kruiden? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept zalm en croute spinazie
Heerlijke zalm is dit