Geschatte leestijd: 3 minuten
Het is altijd weer een feestje als het aspergeseizoen begint. Dan kun je allerlei heerlijke gerechten maken met deze bijzondere groente. Ook wel het witte goud genoemd, vanwege de delicate smaak en de korte beschikbaarheid. Je moet er dus snel bij zijn om ervan te profiteren. Gelukkig kun je asperges op veel verschillende manieren bereiden en combineren. Bijvoorbeeld met vis, zoals zalm en garnalen. Die passen perfect bij de zachte en romige textuur van asperges. Maar ook met een frisse salade van witlof kun je een verrassend en smaakvol gerecht maken. Dat heb ik gedaan voor dit zalmrolletje met witte asperges, dat gevuld is met een witlofsalade en Hollandse garnaaltjes. Een heerlijk voorgerecht of lunchgerecht, dat je makkelijk kunt maken en waar je gegarandeerd van zult smullen. zalmrolletjes asperges met zalm komkommer
En zo maak je de Zalmrolletje met witte asperges:
Snij de stronkjes witlof in fijne stukjes en doe ze vervolgens in een kom. Schil de appel en snij ook deze in kleine blokjes en voeg het bij de witlof. Knijp er een beetje citroensap overheen zodat de witlof en appel niet bruin worden.
Neem en maatbeker erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klop het geheel tot een gladde dressing en schenk een aantal eetlepels bij de witlof/appetjes en hussel. Ook de Hollandse garnalen mogen in deze kom erbij.
Schil de asperges en snij het kontje eraf, je kunt ze stomen of koken, maar net wat jouw voorkeur heeft.
De komkommer snijden we met een kaasschaaf in hele lang repen. Leg vervolgens over de lengte van een reep wat plakjes zalm. Daarop schep je wat van de salade en dan rol je hem op en zet je hem rechtop op een bordje.
Zalmrolletje met witte asperges
Als de asperges klaar zijn snij je ze schuin in bijvoorbeeld drie stukken. Is de asperge wat kleiner dan in twee. Leg ze op de borden erbij en serveer gelijk.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zalmrolletje met witte asperges
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pakje zalm - van 200 gram
- 6 asperges
- 2 stronkjes witlof
- 1 bakje Hollandse garnalen
- 1 komkommer
- peterselie
- 1 citroen
- 1 zoete appel
- peper
- zout
Voor de dressing voor de salade:
- 2 el honing
- 1 el grove mosterd
- 2 el olijfolie
- zout
- peper
- 2 takjes peterselie - fijn gehakte
- 1 el witte wijnazijn
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snij de stronkjes witlof in fijne stukjes en doe ze vervolgens in een kom. Schil de appel en snij ook deze in kleine blokjes en voeg het bij de witlof. Knijp er een beetje citroensap overheen zodat de witlof en appel niet bruin worden.
- Neem en maatbeker erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klop het geheel tot een gladde dressing en schenk een aantal eetlepels bij de witlof/appetjes en hussel. Ook de Hollandse garnalen mogen in deze kom erbij.
- Schil de asperges en snij het kontje eraf, je kunt ze stomen of koken, maar net wat jouw voorkeur heeft.
- De komkommer snijden we met een kaasschaaf in hele lang repen. Leg vervolgens over de lengte van een reep wat plakjes zalm. Daarop schep je wat van de salade en dan rol je hem op en zet je hem rechtop op een bordje.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Zalmrolletje met witte asperges? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Garnalen cocktail met zalmrolletje
Champignons in witte wijnsaus en knoflook
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
zalmrolletjes komkommer
asperge seizoen kan mij niet lang genoeg duren
Heerlijke combi