Estimated reading time: 2 minuten
Vier het aspergeseizoen met dit elegante voorgerecht! Deze zalmrolletjes met witte asperges zijn een frisse en smaakvolle verrassing. We maken rolletjes van komkommerlinten en plakjes gerookte zalm, gevuld met een knapperige witlofsalade met appel en Hollandse garnalen. De gekookte of gestoomde witte asperges serveer je er feestelijk naast. Een licht, makkelijk te maken gerecht, perfect als starter of luxe lunch
Het is altijd weer een feestje als het aspergeseizoen begint. Dan kun je allerlei heerlijke gerechten maken met deze bijzondere groente. Ook wel het witte goud genoemd, vanwege de delicate smaak en de korte beschikbaarheid. Je moet er dus snel bij zijn om ervan te profiteren. Gelukkig kun je asperges op veel verschillende manieren bereiden en combineren. Bijvoorbeeld met vis, zoals zalm en garnalen. Die passen perfect bij de zachte en romige textuur van asperges. Maar ook met een frisse salade van witlof kun je een verrassend en smaakvol gerecht maken.
Zalmrolletjes met Witte Asperges en Witlofsalade

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zalmrolletje met witte asperges
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pakje zalm - van 200 gram
- 6 asperges
- 2 stronkjes witlof
- 1 bakje Hollandse garnalen
- 1 komkommer
- peterselie
- 1 citroen
- 1 zoete appel
- peper
- zout
Voor de dressing voor de salade:
- 2 el honing
- 1 el grove mosterd
- 2 el olijfolie
- zout
- peper
- 2 takjes peterselie - fijn gehakte
- 1 el witte wijnazijn
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snij de stronkjes witlof in fijne stukjes en doe ze vervolgens in een kom. Schil de appel en snij ook deze in kleine blokjes en voeg het bij de witlof. Knijp er een beetje citroensap overheen zodat de witlof en appel niet bruin worden.
- Neem en maatbeker erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klop het geheel tot een gladde dressing en schenk een aantal eetlepels bij de witlof/appetjes en hussel. Ook de Hollandse garnalen mogen in deze kom erbij.
- Schil de asperges en snij het kontje eraf, je kunt ze stomen of koken, maar net wat jouw voorkeur heeft.
- Maak de rolletjes: Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller lange, dunne linten van de komkommer. Leg een komkommerlint plat neer. Bedek het lint in de lengte met plakjes gerookte zalm. Schep een kleine hoeveelheid van de witlofsalade aan één uiteinde van het met zalm belegde lint. Rol het geheel voorzichtig maar stevig op, beginnend bij de kant met de salade. Zet het rolletje rechtop op een bord.
Serveren
- Snijd de gekookte/gestoomde asperges schuin in twee of drie stukken. Rangschik de aspergestukken naast de zalmrolletjes op de borden. Garneer eventueel met verse peterselie. Serveer direct
Wil je meer recepten uitproberen zoals Zalmrolletje met witte asperges? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Garnalen cocktail met zalmrolletje
Champignons in witte wijnsaus en knoflook
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
zalmrolletjes komkommer
asperge seizoen kan mij niet lang genoeg duren
Heerlijke combi