Zalmrolletje met witte asperges

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het is altijd weer een feestje als het aspergeseizoen begint. Dan kun je allerlei heerlijke gerechten maken met deze bijzondere groente. Ook wel het witte goud genoemd, vanwege de delicate smaak en de korte beschikbaarheid. Je moet er dus snel bij zijn om ervan te profiteren. Gelukkig kun je asperges op veel verschillende manieren bereiden en combineren. Bijvoorbeeld met vis, zoals zalm en garnalen. Die passen perfect bij de zachte en romige textuur van asperges. Maar ook met een frisse salade van witlof kun je een verrassend en smaakvol gerecht maken. Dat heb ik gedaan voor dit zalmrolletje met witte asperges, dat gevuld is met een witlofsalade en Hollandse garnaaltjes. Een heerlijk voorgerecht of lunchgerecht, dat je makkelijk kunt maken en waar je gegarandeerd van zult smullen. zalmrolletjes asperges met zalm komkommer

Zalmrolletje met witte asperges
Een heerlijk gerechtje!

Dit heb je nodig voor de Zalmrolletje met witte asperges

  • 1 pakje zalm van 200 gram
  • 6 asperges
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 bakje Hollandse garnalen
  • 1 komkommer
  • peterselie
  • citroen
  • 1 zoete appel
  • peper/zout

Voor de dressing voor de salade:

  • 2 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el olijfolie
  • zout/peper
  • 2 takjes fijn gehakte peterselie
  • 1 el witte wijnazijn

En zo maak je de Zalmrolletje met witte asperges:

Snij de stronkjes witlof in fijne stukjes en doe ze vervolgens in een kom. Schil de appel en snij ook deze in kleine blokjes en voeg het bij de witlof. Knijp er een beetje citroensap overheen zodat de witlof en appel niet bruin worden.

Neem en maatbeker erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klop het geheel tot een gladde dressing en schenk een aantal eetlepels bij de witlof/appetjes en hussel. Ook de Hollandse garnalen mogen in deze kom erbij.

Zalmrolletje met witte asperges
Heel simpel gerechtje maar met heel veel smaak.

Schil de asperges en snij het kontje eraf, je kunt ze stomen of koken, maar net wat jouw voorkeur heeft.

De komkommer snijden we met een kaasschaaf in hele lang repen. Leg vervolgens over de lengte van een reep wat plakjes zalm. Daarop schep je wat van de salade en dan rol je hem op en zet je hem rechtop op een bordje.

Zalmrolletje met witte asperges

Als de asperges klaar zijn snij je ze schuin in bijvoorbeeld drie stukken. Is de asperge wat kleiner dan in twee. Leg ze op de borden erbij en serveer gelijk: Heerlijk Happen

Zalmrolletje met witte asperges

Zalmrolletje met witte asperges

Als het seizoen dan eenmaal daar is volgende de recepten elkaar in hoog tempo op. Je wil nou eenmaal volop genieten van dat witte goud voor zo lang het kan.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 30 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 96kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 pakje zalm - van 200 gram
  • 6 asperges
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 bakje Hollandse garnalen
  • 1 komkommer
  • peterselie
  • 1 citroen
  • 1 zoete appel
  • peper
  • zout

Voor de dressing voor de salade:

  • 2 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 takjes peterselie - fijn gehakte
  • 1 el witte wijnazijn

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snij de stronkjes witlof in fijne stukjes en doe ze vervolgens in een kom. Schil de appel en snij ook deze in kleine blokjes en voeg het bij de witlof. Knijp er een beetje citroensap overheen zodat de witlof en appel niet bruin worden.
  • Neem en maatbeker erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klop het geheel tot een gladde dressing en schenk een aantal eetlepels bij de witlof/appetjes en hussel. Ook de Hollandse garnalen mogen in deze kom erbij.
  • Schil de asperges en snij het kontje eraf, je kunt ze stomen of koken, maar net wat jouw voorkeur heeft.
  • De komkommer snijden we met een kaasschaaf in hele lang repen. Leg vervolgens over de lengte van een reep wat plakjes zalm. Daarop schep je wat van de salade en dan rol je hem op en zet je hem rechtop op een bordje.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Zalmrolletje met witte asperges? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

zalmrolletjes komkommer

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zalmrolletje met witte asperges

6 gedachten over “Zalmrolletje met witte asperges”

  1. Pingback: Waterzooi met asperges en Hollandse garnaaltjes - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Zomerbietjes stamppot met rozijnen - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Witte asperges in bechamelsaus - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Garnalen cocktail met zalmrolletje - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept