Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

Zeevruchten Bouillabaisse met Kreeft – Authentiek Recept uit Marseille


🕒 Bereidingstijd: 35 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★★☆☆

Deze luxe zeevruchten bouillabaisse met kreeft brengt de authentieke smaak van Marseille naar je eigen keuken. Met kreeft, coquilles, kokkels en mosselen in een bouillon met saffraan heb je in 40 minuten een heerlijk gerecht op tafel. Echt een gerecht voor een speciale gelegenheid

Was bouillabaisse van oudsher een gerecht voor de armen gemaakt met restjes vis, tegenwoordig is het haute cuisine. Ook door de zeldzaamheid van diverse vissen die zeker niet meer zo voorradig zijn. Voor een “echte” bouillabaisse ligt de receptuur vrij vast. Echter zul je heel vaak lekkere vissoepen tegenkomen die nèt zo goed smaken. Ook mijn zeevruchten bouillabaisse met kreeft is dus niet een “original”. Vind ik dat erg? Welnee want dit gerecht gaat je doen smullen! Luxe is hij wel deze zeevruchtenschotel want we gebruiken kreeft, coquilles, kokkels en mosselen. bouillabaisse soep recept

Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

Wat maakt deze bouillabaisse bijzonder?

We maken dit recept omdat ten tijde van het online komen, ik lekker aan de Franse kust zit. Daar komt bouillabaisse ook vandaan, uit de stad Marseille. Dat is een grote havenstad waar dagelijks in de oude haven nog steeds een vismarkt is. Je koopt daar je vis rechtstreeks bij de vissers die met hun kleine kraampjes aan de haven staan. Deze zeevruchten bouillabaisse met kreeft heeft in plaats van vis dus kreeft en zeevruchten. De kokkels zou je ook kunnen vervangen voor vongole.

Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

Dit eenpansgerecht eet je met bijvoorbeeld een lekker stuk stokbrood. Dat is een eenvoudige en smakelijke optie. Maar je zou het ook kunnen serveren met pasta. Daarvoor moet je de soep dan wel iets laten indikken door voordat je de zeevruchten erbij schep je de saus laat inkoken.

Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

Anders wordt het te waterig. Door het gebruik van saffraan krijgt hij een mooie oranje-rode kleur. Dit geeft het gerecht een extra dimensie.

Stap-voor-stap kreeft bouillabaisse maken

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zeevruchten bouillabaisse met kreeft

Authentieke Zeevruchten Bouillabaisse met Kreeft

Een heerlijke goed gevulde pan met met al mijn favoriete zeevruchten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 67 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: coquille, kokkels, kreeft, mosselen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 kreeft - gekookte
  • 250 gram kokkels
  • 6 coquilles
  • 150 gram gekookte mosselen
  • 3 stengels selderij - in kleine plakjes gesneden
  • 3 wortels - in keine blokjes gesneden
  • 1 witte ui - gesnipperd
  • 3 tenen knoflook - gesnipperd
  • 2 aardappels - geschild en in kleine blokjes gesneden
  • ¼ courgette - in kleine blokjes gesneden
  • 400 gram tomatenblokjes - uit blik
  • 400 ml visbouillon - of visfond uit pot

kruiden / uit de voorraadkast:

  • 2 blaadjes laurier
  • 6 draadjes saffraan
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse dille
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Hak, snipper en snijd de groenten zoals hierboven beschreven.
  • Verhit de pan en doe er wat olijfolie in. Smoor de ui, knoflook, selderij courgette, en wortel voor een aantal minuten op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur dan lager en voeg de tomatenblokjes, de laurier, tijm, en saffraan toe. Roer goed en schenk de visbouillon of visfond en aardappels erbij en laat het geheel een 10 minuten pruttelen.
  • Was de kokkels grondig! Schep de kokkels in de pan en doe het deksel erop, vuur laag!
  • Met en scherp mes hak je de kreeft in twee. Sla de scharen kapot en haal het vlees eruit. Hak ook de kop eraf. Leg de kreeften staarten en het vlees uit de scharen in de pan erbij.
  • Voeg de mosselen en coquilles toe en laat het geheel wederom even stoven met het deksel op de pan.
  • Breng het geheel op smaak met peper, zout en de dille takjes en serveer met een stuk rustiek stokbrood.
  • Heerlijk Happen!
Kreeft tip: Koop bij voorkeur een levende kreeft en kook deze zelf 8-10 minuten in gezouten water voor de beste smaak. Laat afkoelen voordat je hem verwerkt.
Nutrition Facts
Authentieke Zeevruchten Bouillabaisse met Kreeft
Amount per Serving
Calories
377
% Daily Value*
Fat
 
3
g
5
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
22
mg
7
%
Sodium
 
1044
mg
45
%
Potassium
 
2118
mg
61
%
Carbohydrates
 
65
g
22
%
Fiber
 
11
g
46
%
Sugar
 
14
g
16
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
15714
IU
314
%
Vitamin C
 
79
mg
96
%
Calcium
 
221
mg
22
%
Iron
 
9
mg
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer Franse recepten van Heerlijke Happen

Aardappels met kaas en bacon: Paupiettes de tartiflette, klassiek Frans!

Franse peer met gekarameliseerde noten een mooi voorgerechtje.

Of wat dacht je van Franse stoofpot met gebakken krieltjes.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zeevruchten Bouillabaisse met Kreeft – Authentiek Recept uit Marseille

Eén gedachte over “Zeevruchten Bouillabaisse met Kreeft – Authentiek Recept uit Marseille”

4.95 from 67 votes (66 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept