Geschatte leestijd: 3 minuten
Hou je van de smaak van zoete aardbeien? Dan is deze zomerse aardbeientaart met slagroom perfect voor jou! Het recept is eenvoudig en de taart is een gegarandeerde hit. Wees wel geduldig, want de taart moet een paar uur opstijven in de koelkast voordat je hem kunt serveren. Maar het wachten is zeker de moeite waard.
Hoewel de taart rijk aan calorieën is, is het een traktatie die je jezelf af en toe kunt gunnen. Bovendien is het een geweldige manier om te genieten van het heerlijke zomerfruit dat aardbeien zijn.
Het maken van de aardbeientaart is niet moeilijk en het resultaat is prachtig. De taart is gegarneerd met verse aardbeien en slagroom, waardoor het eruit ziet als een professioneel gebakken taart. Het is perfect om te serveren als dessert tijdens een diner of als traktatie bij een speciale gelegenheid.
Dus als je op zoek bent naar een heerlijke en gemakkelijke zomerse traktatie, probeer dan dit recept voor een zoete aardbeientaart met slagroom. Je zult er geen spijt van krijgen! Ik heb er ook een leuk filmpje bij gemaakt.
Zomerse zoete aardbeientaart
Het idee voor deze taart komt van het platform Tasty Japan. Ja, gek genoeg komt het idee uit Japan, waar ze hem met kiwi maken, zoals je hieronder op de foto kunt zien. Deze versie heb ik natuurlijk ook gemaakt om te proeven hoe die smaakte en hij was zeker top! Ik heb hem een Hollands tintje gegeven door hem met Hollandse aardbeien te maken.
Ook bakte ik een chocoladecake voor dit recept. Bij de kiwi-versie moet je een gewone gele cake bakken.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zomerse zoete aardbeientaart
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 dozen aardbeien
- 1 chocolade cake of kruidcake
- ½ liter slagroom
- 125 ml griekse yoghurt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Bak een chocolade cake of kruid cake en laat hem goed afkoelen.
- Snij ondertussen de aardbeien in dunne plakjes bewaar de puntjes voor de vulling. het kroontje snijden we wel weg.
- Bekleed een schaal of kom met vershoudfolie, plak daarna in de kom de aarbeienplakjes tot je bovenaan de rand bent.
- Klop de slagroom stijf en spatel de yoghurt erdoorheen Dit mengsel daarna na even goed opkloppen.
- Spatel vervolgens de slagroom op de plakjes aardbei tot je ze niet meer ziet.
- Bekleed de slagroomlaag met een laag cake, een laag aardbei, een laag slagroom etc. etc. Vul zo de kom langzaam op, laatste laag cake en dek hem vervolgens volledig af met vershoudfolie.
- Zet de aardbeientaart vervolgens 3 (!!) uur in de koelkast om hem goed stijf te laten worden. Wanneer hij helemaal klaar is : neem leuke bordjes en snij een lekker stuk af: Héérlijk happen!
Wil je meer zomerse toetjes proberen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten.
Zomers toetje met Franse abrikoos
Ananas kokoswafels met Griekse yoghurt
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Zomerse zoete aardbeientaart
RT @HeerlijkeHappen: Nieuwe blogpost (Aardbeientaart) is gepubliceerd op Heerlijke Happen |Foodblog| – https://t.co/ZReBnl1hdo https://t.co…
Mmmm lekker
Nieuwe blogpost (Aardbeientaart) is gepubliceerd op Heerlijke Happen |Foodblog| – https://t.co/INbGuOXq6q https://t.co/QC01gFt8xS
Ik ga hem morgen gelijk maken! Lijkt me zo lekker
Heerlijk
Blijft mijn favorietere taart.
Ik heb ‘m op en hij is heeerlijk
Deze heb Ik al meerdere keren gemaakt en hij blijft verrukkelijk