Estimated reading time: 4 minuten
Een lekkere amuse met aardappeltjes uit de oven. Dat was het idee en dan nu de uitvoering nog! Ik wilde iets met pesto èn met geitenkaas. Waarom dan niet een geitenkaaspesto? Zo gezegd zo uitgeprobeerd! En wat een super combinatie zeg! Deze amuse aardappeltjes met pesto smaken naar meer. De bereiding is natuurlijk super makkelijk. Dus heb je een feestje en wil je je gasten verrassen met een leuk hapje probeer dan zeker deze amuse eens uit!
En zo maak je de Amuse aardappeltjes met pesto:
-Verwarm je oven voor op 200 graden.
-Allereerst was je de krieltjes en daarna doe je ze in een ovenschaal, besprenkel je ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en fijngehakte rozemarijn blaadjes. Zet ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20/ 25 minuutjes tot ze gaar zijn.
Rozemarijn is een kruid dat veel wordt gebruikt in de mediterrane keuken en wordt beschouwd als een van de meest populaire kruiden in de wereld. Het heeft een sterk aroma en een bittere smaak en wordt vaak gebruikt om vlees, groenten en aardappelen te kruiden. Rozemarijn wordt vaak toegevoegd aan marinades en sauzen, en wordt ook gebruikt in de bereiding van pizza, pasta en gebak. Het is rijk aan antioxidanten. Rozemarijn is een veelzijdig kruid en kan worden gebruikt om een scala aan gerechten te verbeteren en een rijke smaak toe te voegen.
-Intussen maken we de pesto.
-Hak een eetlepel rozemarijn blaadjes heel fijn en doe ze in je keukenmachine. Ook voeg je hier de parmezaanse kaas, de blaadjes van je basilicum plantje, de teen knoflook, en de pijnboompitjes aan toe en mix je het geheel goed door elkaar. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Daarna voeg je de geitenkaas toe en mix je het tot een gladde massa.
-Neem je amuse glaasjes erbij en doe hier een flinke theelepel met de geitenkaaspesto in. Pak de krieltjes uit de oven erbij en prik in de bovenkant een stokje rozemarijn. ( Je kunt hier natuurlijk ook leuke feestelijke prikkertjes voor gebruiken). en klaar zijn je Amuse aardappeltjes met pesto
Amuse aardappeltjes met pesto
Serveer de aardappeltjes gelijk aan je gasten, en laat de complimentjes maar komen! Heerlijk happen.
Wanneer je nog wat pesto overhoudt kun je deze lekker op een cracker of boterham smeren! aardappeltjes uit de oven
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Amuse aardappeltjes met pesto
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Allereerst was je de krieltjes en daarna doe je ze in een ovenschaal, besprenkel je ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en fijngehakte rozemarijn blaadjes. Zet ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20/ 25 minuutjes tot ze gaar zijn.
- Intussen maken we de pesto.
- Hak een eetlepel rozemarijn blaadjes heel fijn en doe ze in je keukenmachine. Ook voeg je hier de parmezaanse kaas, de blaadjes van je basilicum plantje, de teen knoflook, en de pijnboompitjes aan toe en mix je het geheel goed door elkaar. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Daarna voeg je de geitenkaas toe en mix je het tot een gladde massa.
- Neem je amuse glaasjes erbij en doe hier een flinke theelepel met de geitenkaaspesto in. Pak de krieltjes uit de oven erbij en prik in de bovenkant een stokje rozemarijn.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Amuse aardappeltjes met pesto? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Italiaanse vlaggetjes amuse met basilicum
Gegrilde aubergine met geitenkaas mousse
Warme bloemkool salade met gehakt
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
aardappeltjes uit de oven
#Amuse aardappeltjes met #Pesto
Een lekkere #Amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de …… https://t.co/MhxWiJdp3b
RT @HeerlijkeHappen: #Amuse aardappeltjes met #Pesto
Een lekkere #Amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de …
https://t.co/…
Heerlijk hapje lijkt mij dit.