🕒 Totale tijd: 35 minuten | 👩🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Krokante krieltjes uit de oven ontmoeten romige geitenkaaspesto – deze amuse is zo verslavend lekker dat je gasten meteen om het recept vragen! Binnen 35 minuten staat dit feestelijke hapje op tafel en het ziet er ook nog eens spectaculair uit. Ideaal voor Oud & Nieuw, verjaardagen of gewoon omdat het kan!
Eenvoudige Amuse Aardappeltjes Met Pesto (35 Minuten)
Een lekkere amuse met aardappeltjes uit de oven. Dat was het idee en dan nu de uitvoering nog! Ik wilde iets met pesto èn met geitenkaas. Waarom dan niet een geitenkaaspesto? Zo gezegd zo uitgeprobeerd! En wat een super combinatie zeg! Deze amuse aardappeltjes met pesto smaken naar meer. De bereiding is natuurlijk super makkelijk. Dus heb je een feestje en wil je je gasten verrassen met een leuk hapje probeer dan zeker deze amuse eens uit!

Wat kan je met restjes geitenkaaspesto?
Ten eerste kun je het natuurlijk gewoon lekker op een cracker of boterham smeren, zoals ik al in het recept vermeldde. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden! Roer bijvoorbeeld een flinke lepel door je warme pasta voor een snelle en romige pastasaus. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om het wat smeuïger te maken, en je hebt in een handomdraai een heerlijke maaltijd.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Krokante Amuse Aardappeltjes met Romige Geitenkaaspesto
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 zak krieltjes
- 1 rozemarijn plantje
- zout
- 1 basilicum plant
- 20 gram parmezaanse kaas
- 3 eetlepels pijnboompitjes
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- 50 gram geitenkaas
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Allereerst was je de krieltjes en daarna doe je ze in een ovenschaal, besprenkel je ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en fijngehakte rozemarijn blaadjes. Zet ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20/ 25 minuutjes tot ze gaar zijn.
- Intussen maken we de pesto.
- Hak een eetlepel rozemarijn blaadjes heel fijn en doe ze in je keukenmachine. Ook voeg je hier de parmezaanse kaas, de blaadjes van je basilicum plantje, de teen knoflook, en de pijnboompitjes aan toe en mix je het geheel goed door elkaar. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Daarna voeg je de geitenkaas toe en mix je het tot een gladde massa.

- Neem je amuse glaasjes erbij en doe hier een flinke theelepel met de geitenkaaspesto in. Pak de krieltjes uit de oven erbij en prik in de bovenkant een stokje rozemarijn.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Amuse aardappeltjes met pesto? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Tricolore Amuse met Basilicumpesto & Hüttenkäse
Makkelijk BBQ Recept: Gegrilde Aubergine met Romige Geitenkaas Mousse
Warme Bloemkool Salade met Gehakt – Geroosterd met Ras el Hanout
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
#Amuse aardappeltjes met #Pesto
Een lekkere #Amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de …… https://t.co/MhxWiJdp3b
RT @HeerlijkeHappen: #Amuse aardappeltjes met #Pesto
Een lekkere #Amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de …
https://t.co/…
Heerlijk hapje lijkt mij dit.
Heerlijk!