Avocado pestosalade met mozzarella recept

🕒 Bereidingstijd: 20 minutenā€ƒā€ƒ👨‍🍳 Moeilijkheid: ā˜…ā˜†ā˜†ā˜†ā˜†

Deze frisse avocado pestosalade met mozzarella maak je in 20 min klaar. Romige avocado en huisgemaakte pesto combineren perfect met mozzarellabolletjes. Heerlijk als lichte lunch of zomerse bijgerecht!

Avocado pestosalade met mozarella! Inmiddels staan er al best wat recepten op mijn site met pesto erin. Het gewoon zo lekker en ook makkelijk zelf gemaakt. En met het lekkere weer van de laatste tijd gaat een salade er altijd wel in. Ik keek in mijn groentelade en haalde daar een avocado uit die precies goed was! We gaan dit recept salade met avocado en mozzarella maken. Altijd een spannend momentje wanneer je daar je mes in zet. En dan het glorieuze moment als hij open is en de pit niet al te groot blijkt te zijn. Natuurlijk het mooie groene vruchtvlees wat je er makkelijk uit kunt scheppen…. Yummi in ƩƩn woord! Aan tafel dus met deze heerlijke avocado pestosalade met mozzarella.

Avocado pestosalade met mozzarella
Een heerlijke salade voor de lunch.

Ingrediƫnten voor avocado pestosalade met mozzarella

De avocado zoals gebruikt in deze salade avocado mozzarella komt uit Centraal Amerika. De boom kan wel tot 20 meter hoog worden. Hier in de winkels in Nederland zie je eigenlijk altijd kleine vruchten maar een avocado kan we tot 20 cm groot worden en tot ruim 2 kilo per stuk wegen! Hij staat bekend om zijn gezonde vetten die en gunstige werking hebben op je cholesterolgehalte. Meest bekende gerechtje met de avocado is toch wel guacamole en ook zeker een favoriet van mijzelf! Deze salade met avocado en mozzarella eten we ook regelmatig.

Avocado pestosalade met mozzarella

Waarom ee pesto uit dit recept zo lekker is

Natuurlijk kun je tegenwoordig je pesto in de supermarkt kopen en gebruiken voor deze salade avocado mozzarella salade, maar dat wil ik je toch graag afraden! Laatst nog was er een programma op tv die de herkomst van producten onderzocht. En toen bleek toch wel dat in de fabriek er allerlei producten gebruikt werden die je in een echte authentieke pesto niet zult vinden. Als je op deze link klikt kom je bij mijn huisgemaakte pesto’s terecht. Ik heb een rode ĆØn een groene voor je gemaakt.

Heerlijk zachte bolletjes mozzarella erbij.

Bereidingswijze stap-voor-stap

Hier vind je het complete recept met alle ingrediƫnten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Avocado pestosalade met mozzarella

Avocado pestosalade met mozzarella

Verse avocado en romige mozzarella gemengd met zelfgemaakte pesto en cherry tomaatjes. In 20 min klaar

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 22 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Salade
Keuken: European
Trefwoord: avocado, mozzarella, tomaat
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediƫnten:

  • 4 avocado's
  • 1 bakje mini mozzarella's
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 1 zak veldsla
  • 1 komkommer
  • verse basilicumblaadjes
  • peper
  • 1 bakje pesto - (liefst huisgemaakt)

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediƫnten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Als je dit recept gaat maken met huisgemaakte pesto doe dat dan als eerste. Op mijn website vind je een lekkere recept voor huisgemaakte pesto.
  • Met een scherp mes snij je rondom de avocado in, met een draaiende beweging splits je de twee helften. Haal de pit uit de avocado. ( Om ervoor te zorgen dat het vlees niet bruin wordt kun je er wat citroensap overheen druppelen.)
  • Neem de borden erbij en leg hier een laagje veldsla op. Leg daar de avocado helften op.
  • Snij de tomaatjes door nhet midden en doe ze in een kom. Voeg daar de mozzarella balletjes aan toe. De komkommer snij je in kleine blokjes en ook deze kunnen in de kom erbij. Schep als laatste de pesto erbij en mix het geheel goed zodat er overal een laagje pesto komt te zitten.
  • Schep de pesto-groentemix op en in de avocado's en garneer met wat verse basilicumblaadjes.
  • Heerlijk Happen!
Tip: Gebruik rijpe avocado’s voor de beste smaak en textuur.
Serveersuggestie: Lekker op toast of als bijgerecht bij gegrilde vis.
Nutrition Facts
Avocado pestosalade met mozzarella
Amount per Serving
Calories
332
% Daily Value*
Fat
 
30
g
46
%
Saturated Fat
 
4
g
25
%
Polyunsaturated Fat
 
4
g
Monounsaturated Fat
 
20
g
Cholesterol
 
0.1
mg
0
%
Sodium
 
18
mg
1
%
Potassium
 
1079
mg
31
%
Carbohydrates
 
19
g
6
%
Fiber
 
14
g
58
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
372
IU
7
%
Vitamin C
 
23
mg
28
%
Calcium
 
36
mg
4
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Zin in een andere salade? Nou daar heb ik er genoeg van! Probeer eens een van deze:

Deze Mediterraanse salade met burrata.

Salade met geitenkaas en gekarameliseerde nootjes.

En deze Griekse bietjes salade met feta.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Wil je nog meer recepten proberen zoals deze avocado pestosalade met mozzarella uitproberen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten.

Start Ā» Recepten Ā» Lunchgerechten Ā» Avocado pestosalade met mozzarella recept

EĆ©n gedachte over “Avocado pestosalade met mozzarella recept”

4.87 from 22 votes (21 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept