Geschatte leestijd: 4 minuten
Laatst kreeg ik een bakje met vega gehaktballetjes. Op zich ben ik niet zo enorm van de vleesvervangers omdat ze veelal gewoonweg niet lekker zijn. En natuurlijk valt er over smaak te twisten, maar vaak is het het nèt niet. En dan haak ik af, ik ga dan liever voor de “real deal” dan dat ik iets eet wat niet smaakt. Toch vielen deze balletjes hier thuis wel goed. En wat mij betreft zit het geheim daarvan in: smoren! De balletjes zijn zo uit de verpakking namelijk best hard. Niet het zachte wat je kent van de gewone langzaam gesmoorde gehaktbal. Door deze balletjes te smoren in een sausje worden ze wat zachter en absorberen ze de smaak van je saus. En dat kwam bij deze avocado toast met kastanjechampignons goed uit. We laten ze namelijk in saké en sojasaus smoren en dát proef je! Hierdoor krijgen ze volop smaak en worden ze dus wat zachter. kastanjechampignons recept
Avocado toast met kastanjechampignons
Volgens mij zijn deze vegetarische gehaktballetjes de beste vleesvervangers die er zijn, vooral als je ze lang laat sudderen en misschien zelfs een nachtje in de koelkast laat staan. Mijn man was het hier helemaal mee eens en genoot er net zo van als ik. De eerste keer dat ik ze maakte, heb ik ze in satésaus geserveerd en hij had niet eens door dat ze vegetarisch waren. Er zijn dus zeker trucjes om ze super lekker te maken!
Het geheim van deze heerlijke gehaktballetjes is dat ze vol zitten met smaakvolle kruiden en specerijen. Door ze lang te laten sudderen, worden de smaken geconcentreerd en krijgen de balletjes een heerlijke textuur. Als je ze de tijd geeft om af te koelen en te rusten in de koelkast, wordt de smaak nog beter.
Deze vegetarische gehaktballetjes zijn niet alleen lekker, maar ook gezond en milieuvriendelijk. Ze bevatten geen vlees en hebben dus een veel lagere impact op het milieu dan traditionele gehaktballetjes. Bovendien zijn ze rijk aan eiwitten en vezels en bevatten ze weinig vet.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Avocado toast met kastanjechampignons
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram kleine kastanjechampignons
- 1 bakje vegetarische gehaktballetjes - ( van de Meatless farm )
- 1 avocado
- 1 citroen
- 3 lente uitjes
- 1 bourgondisch afbakbrood
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de champignons schoon en snijd het kontje van het steeltje af.
- Neem je hapjespan erbij en doe er wat olie in. Bak de champignons een aantal minuutjes en voeg dan de gehaktballetjes toe. Zet het vuur hoog en blus af met de saké, schenk de sojasaus erbij. Zet het vuur laag en laat het een 15 minuutjes lekker sudderen.
- Prak ondertussen de avocado met een snufje peper en zout en het sap van een halve citroen.
- Bak het brood af in de oven volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de lenteuitjes in ringetjes.
- Smeer de avocado op de broodjes, schep er wat champignonnetjes op en leg er de balletjes op. Liever wat kleiner, halveer ze dan. Strooi wat lenteuitjes erop.
- Heerlijk Happen!
Toast is ideaal voor de lunch, wil je eens een andere vegetarische versie maken? Dat kan probeer dan eens deze:
Deze lekkere gestapelde naan toast met avocadocrème.
Of deze knoflooktoast met gegrilde courgette.
En anders wel deze toast met bramensaus en geitenkaas.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kastanjechampignons recept
Zo nu en dan een dagje geen vlees. Hee verstandig!
Heerlijk vegetarisch