Geschatte leestijd: 4 minuten
Het is bijna zover! Binnenkort ben ik weer in Frankrijk waar de supermarkten vol liggen met rijpe tomaten in alle kleuren en vormen, waaronder de prachtige coeur de boeuf tomaten. Helaas is het hier in Nederland lastiger om deze tomaten te vinden en moet ik speciaal naar de groothandel om ze te kunnen kopen. coeur de boeuf salade tomaten salades
Maar onlangs was ik toevallig bij de groothandel en heb ik gelijk een paar mooie rode coeur de boeuf tomaten meegenomen. Wist je dat deze tomaten van binnen naar buiten kleuren en dankzij hun mooie grillige vorm uiterst decoratief zijn op je bord?
Een heerlijk lunchgerechtje dat perfect past bij deze tomaten is de coeur de boeuf salade met geitenkaas. Deze salade is niet alleen gezond, maar ook erg smakelijk en gemakkelijk te maken. Door de combinatie van de frisse smaak van de tomaten en de romige textuur van de geitenkaas, krijgt de salade een heerlijke smaak.
Al met al is de coeur de boeuf tomaat een prachtige en veelzijdige groente die niet alleen heerlijk is om te eten, maar ook een mooie decoratie is op je bord. Met deze coeur de boeuf salade met geitenkaas breng je een stukje Frankrijk naar je eigen keuken.
En zo maak je de Coeur de boeuf salade met geitenkaas:
Maak eerst even je vinaigrette, dat is echt super makkelijk. Mix 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel wijnazijn en 1 theelepel mosterd. Beetje zout en peper erbij et voilà. Ik vind een salade zonder vinaigrette of dressing echt niet af.
Snij de tomaat in mooie plakken. De paprika en de komkommer snij je in kleine blokjes. De geitenkaas kun je gewoon met je vingers breken. Daar hoef je je mes niet vies voor te maken.
Coeur de boeuf salade met geitenkaas
Je hoeft het allemaal niet ingewikkelder te maken dan het is! Pak simpelweg een bord en begin met het opscheppen van de coeur de boeuf salade. Leg vervolgens de tomaten er bovenop en garneer het geheel met de overige ingrediënten, zoals bijvoorbeeld croutons, verse kruiden en stukjes geitenkaas.
Om de salade compleet te maken, is het belangrijk om er nog een smakelijke vinaigrette overheen te druppelen. Dit kun je gemakkelijk zelf maken door bijvoorbeeld olijfolie, azijn, mosterd, honing en wat zout en peper te mengen. Door deze vinaigrette over de salade te druppelen, zorg je voor een extra smaakdimensie en maak je de salade helemaal af.
Al met al is dit een heerlijk, eenvoudig en snel te bereiden gerecht dat perfect is voor een lichte lunch op een zonnige dag. Door de combinatie van de verse ingrediënten en de smaakvolle vinaigrette, zul je gegarandeerd genieten van deze coeur de boeuf salade met geitenkaas .
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Coeur de boeuf salade met geitenkaas
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak eerst even je vinaigrette, dat is echt super makkelijk. Mix 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel wijnazijn en 1 theelepel mosterd. Beetje zout en peper erbij et voilà. Ik vind een salade zonder vinaigrette of dressing echt niet af.
- Snij de tomaat in mooie plakken. De paprika en de komkommer snij je in kleine blokjes. De geitenkaas kun je gewoon met je vingers breken. Daar hoef je je mes niet vies voor te maken.
Vind je de Coeur de boeuf salade met geitenkaas lekker? Wel je meer recepten uitproberen, kijk dan hieronder eens of er iets voor je bij zit.
Hollandse garnalencocktail in avocadodressing
Spaanse schotel met chorizo en paprika
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
tomaten salades