Geschatte leestijd: 3 minuten
Een lekkere creme groentesoep voor de lunch om je even bij op te warmen, ik hou ervan. Het kost nauwelijks moeite en je hebt binnen een half uur een flinke pan op het aanrecht staan. Voordeel is ook dat als er iemand laat thuis komt er zo een kom op tafel staat. Deze soep ik weer een mooi voorbeeld tegen voedselverspilling. Ik gebruikte broccoli, knolselderij en courgette om hem te maken.
Deze ingrediënten bleven over uit mijn zorgvuldig samengestelde weekmenu en zijn vakkundig verwerkt in deze overheerlijke creamy groentesoep, bestaande uit maar liefst drie verschillende groenten. Met een rijke, fluweelzachte textuur nodigt deze hartverwarmende soep uit tot een warm samenzijn. Ik zou zeggen, snel aan tafel en laten we van deze culinaire creatie smullen!
Creamy groentesoep van drie groenten
Knolselderij is een wortelgewas dat vaak wordt gebruikt als groente in de Nederlandse keuken. Het is een knolvormige groente met een bruine schil en een witte binnenkant. Het wordt vaak gekookt, gestoofd of gebakken en heeft een nootachtige smaak.
Een super veelzijdige groente die knolselderij zoals gebruikt in deze creme groentesoep. Toch krijg ik vaak vragen wat je er nou allemaal me kunt maken. Ik zal je eens een paar voorbeelden geven en misschien dat je dan denkt “hé dat eet ik regelmatig”. Zo is selleriesalade met die witte saus gemaakt van knolselderij. Maar het is ook een hoofdrolspeler in erwtensoep.
En als je een bouillon wilt trekken kun je deze groente daar zeker ook heel goed voor gebruiken. En wat betreft de courgette, dat is het verkleinwoord in het Frans voor courge. Dat betekent merg. Als je de courgette opensnijdt lijkt het wel een beetje op het merg van een bot. In Zuid Frankrijk worden de bloemen ook gegeten en dat is echt een delicatesse. Helaas zijn ze hier in Nederland niet zo veel te vinden.
Creamy groentesoep van drie groenten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 1 stronk broccoli
- 1 knolselderij
- 1 blokje tuinkruidenbouillon
- 1 grote witte ui
- olijfolie
Kruiden en specerijen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de buitenkant van de knolselderij er af, hak hem daarna met de courgette en de broccoli fijn. Pel de ui en snipper hem.
- Neem de soeppan erbij en doe er een scheut olijfolie in. Bak de ui glazig en voeg de persillade toe. Schep daarna alle groente erbij en bak het voor een minuutje of 10 al omscheppend.
- Voeg het bouillonblokje toe en een halve liter water. Breng het geheel aan de kook en laat het dan een minuut of 20 rustig pruttelen tot de groente helemaal zacht is.
- Zet je staafmixer in de pan en mix het geheel tot een gladde en zachte soep. Iets te dik naar je zin? Voeg dan nog wat extra water toe.
- Heerlijk Happen!
Net als ik fan van een lekker soepje zoals Creamy groentesoep van drie groenten? Dan heb ik er nog wel een paar voor je:
Deze te lekkere kastanjechampignonsoep met Irish beef.
Of dit uiensoepje met een hint van truffel.
En een zachte paprikasoep met crispy pancetta.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Soep altijd goed