Geschatte leestijd: 2 minuten
Dille, een kruid met een hele herkenbare smaak. Ik heb er zelf echt aan moeten wennen en dat heeft heel wat jaartjes geduurd. Deze dille aardappeltjes met rode ui zijn een leuk bijgerecht voor bij een Kerstdiner bijvoorbeeld. Maar ook gewoon met een lekker stukje vlees en wat groente kun je het prima door de week serveren. Dille is rijk aan vitamine C en wordt ook vaak gebruikt voor het wecken van komkommers en augurken. De zaadjes van de dille kun je gebruiken in de thee of in bijvoorbeeld marinades. aardappeltjes bakken
En zo maak je de Dille aardappeltjes met rode ui:
-We gaan eerst de aardappeltjes koken, Je hoeft ze niet te schillen, ze gaan gewoon zo in de pan met een beetje zout. Kook ze in ongeveer 15 minuutjes gaar.
-Terwijl de aardappeltjes opstaan gaan we de saus maken. Neem een steelpan erbij en doe hierin eerst de roomboter. Wanneer deze helemaal is gesmolten schep je de bloem in de pan erbij en deze bak je even en minuutje mee. Vervolgens giet je de melk erbij al roerend met een garde. En na de melk de wijn, breng rustig aan de kook en laat daarna even zachtjes koken tot de saus mooi gebonden is.
Daarna kun je hem warm houden op een sudderplaatje. Breng de saus op smaak met zout en peper, als laatste roer je de crème fraîche er doorheen.
-De rode ui maken we schoon en deze snipper je heel fijn. De dille was je even onder de kraan en daarna hak je deze blaadjes fijn.
Dille aardappeltjes met rode ui
Giet ten slotte de aardappeltjes af en doe ze terug in de pan, schenk de saus erover en strooi de dille erop. Meng het geheel door elkaar. Schep op een leuke kom en strooi er de gesnipperde rode op
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Dille aardappeltjes met rode ui
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 kilo krieltjes - met schil
- 1 rode ui
- aantal takjes verse dille
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We gaan eerst de aardappeltjes koken, Je hoeft ze niet te schillen, ze gaan gewoon zo in de pan met een beetje zout. Kook ze in ongeveer 15 minuutjes gaar.
- Terwijl de aardappeltjes opstaan gaan we de saus maken. Neem een steelpan erbij en doe hierin eerst de roomboter. Wanneer deze helemaal is gesmolten schep je de bloem in de pan erbij en deze bak je even en minuutje mee. Vervolgens giet je de melk erbij al roerend met een garde. En na de melk de wijn, breng rustig aan de kook en laat daarna even zachtjes koken tot de saus mooi gebonden is. Daarna kun je hem warm houden op een sudderplaatje. Breng de saus op smaak met zout en peper, als laatste roer je de crème fraîche er doorheen.
- De rode ui maken we schoon en deze snipper je heel fijn. De dille was je even onder de kraan en daarna hak je deze blaadjes fijn.
- Dille aardappeltjes met rode uiDille aardappeltjes met rode ui
- Giet ten slotte de aardappeltjes af en doe ze terug in de pan, schenk de saus erover en strooi de dille erop. Meng het geheel door elkaar. Schep op een leuke kom en strooi er de gesnipperde rode op
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Dille aardappeltjes met rode ui bakken
Wat een heerlijke aardappeltjes