Geschatte leestijd: 4 minuten
Noodles of noedels? Volgens mij kan het gewoon allebei. In ieder geval het recept viel hier erg goed in de smaak. En met eiernoedels verwacht je waarschijnlijk die van tarwemeel. Maar nee hoor ik maakte de noedels van een heerlijke omelet die ik in lange repen sneed. Hierdoor krijg je veel minder koolhydraten binnen en is het een lekker lichte maaltijd. Marineer je vlees in de ochtend of de avond ervoor, zo trekken de smaken er goed in. Dit geeft het echt meer smaak aan je eiernoedels met gemarineerde kippendij. gemarineerde kippendijfilet
Eiernoedels, ook wel bekend als eiermie, zijn een soort pasta die veel gebruikt worden in Aziatische gerechten. Ze worden gemaakt van tarwebloem, ei en soms zout, en zijn doorgaans geler van kleur door de toevoeging van ei. Eiernoedels hebben een delicate en stevige textuur en een milde eierachtige smaak.
Eiernoedels worden vaak gekookt in hete bouillon of gebakken in olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Ze worden ook gebruikt als basis voor verschillende Aziatische gerechten, waaronder gebakken noedels en noedelgerechten met saus. Eiernoedels zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en diktes en kunnen worden gevonden in supermarkten of speciaalzaken voor Aziatische producten.
En zo maak je de eiernoedels met gemarineerde kippendij:
-Zoals ik al zei bij de intro, marineer je vlees ruim van te voren. Hierdoor smaakt het alleen maar beter. Hier beginnen we dus als eerste mee. Snij de kippendijfilets in stukken en wrijf ze goed in met de ingrediënten van de marinade.
-Breek drie eieren in een maatbeker en kluts ze tot één geheel. Bak hier een omelet van en leg deze apart tot gebruik.
-Schrap de wortel schoon en snij hem in lange smalle reepjes. Doe dit ook met de paksoi, de komkommer en de paprika. De bosuitjes snij je in dunne ringetjes.
-Neem een koekenpan erbij en bak hierin het vlees mooi goudbruin, haal het daarna uit de pan en leg even op een bordje apart. Doe de groente reepjes in de pan en roerbak ze op hoog vuur een aantal minuutjes tot ze beetgaar zijn.
-Blus af met wat sojasaus en voeg de kip weer toe. Snij de omelet in dunne repen en voeg deze ook toe. Bestrooi met de sesampitjes.
Eiernoedels met gemarineerde kippendij
En zo heb je een super makkelijk maar zeer smaakvol gerechtje op tafel gezet! Strooi er als laatste wat bosuiringetjes op en dan : Heerlijk Happen!
Dit recept is gebaseerd op een recept uit het Pioppi kookboek. ik had een aantal ingrediënten niet in huis en heb er dus mijn eigen draai aan gegeven. gemarineerde kippendijfilet
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Eiernoedels met gemarineerde kippendij
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 300 gram kippendij
- 1 gele paprika
- ½ paksoi - 3 stengels
- 1 stuk komkommer - van 10 cm
- 1 winterwortel
- witte sesampitjes
- zwarte sesampitjes
- 2 bosuitjes
- sojasaus
Voor de marinade van de kip:
- 1 tl sambal
- kerriepoeder
- paprikapoeder
- zout
- peper
- wokolie
- snufje gemberpoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zoals ik al zei bij de intro, marineer je vlees ruim van te voren. Hierdoor smaakt het alleen maar beter. Hier beginnen we dus als eerste mee. Snij de kippendijfilets in stukken en wrijf ze goed in met de ingrediënten van de marinade.
- Breek drie eieren in een maatbeker en kluts ze tot één geheel. Bak hier een omelet van en leg deze apart tot gebruik.
- Schrap de wortel schoon en snij hem in lange smalle reepjes. Doe dit ook met de paksoi, de komkommer en de paprika. De bosuitjes snij je in dunne ringetjes.
- Neem een koekenpan erbij en bak hierin het vlees mooi goudbruin, haal het daarna uit de pan en leg even op een bordje apart. Doe de groente reepjes in de pan en roerbak ze op hoog vuur een aantal minuutjes tot ze beetgaar zijn.
- Blus af met wat sojasaus en voeg de kip weer toe. Snij de omelet in dunne repen en voeg deze ook toe. Bestrooi met de sesampitjes.
- En zo heb je een super makkelijk maar zeer smaakvol gerechtje op tafel gezet! Strooi er als laatste wat bosuiringetjes op.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Eiernoedels met gemarineerde kippendij? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
of Gezonde avocado tonijnsalade
of deze Griekse saganaki salade
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
gemarineerde kippendijfilet
Misschien wel mijn favoriet van de kippendijen recepten.
Heerlijk recept