Geschatte leestijd: 1 minuut
Kaasfondue wij zijn er dol op hier thuis! Het is dan ook een traditie om een kaasfondue recept te maken op kerstavond. We vieren dat met z’n drietjes als gezin en genieten van lekker lang samen tafelen en lekker genieten van het eten en elkaars gezelschap. Deze keer maakte ik een heerlijke paddestoelen fondue. Past perfect bij het seizoen en bij de gezelligheid van Kerst. Deze geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood was een groot succes hier thuis. Kaasfondue met paddestoelen recept
Het stokbrood kun je zo in de supermarkt kopen maar heel eerlijk dat vind ik altijd een kleffig broodje! We maken het heel gemakkelijk zelf en dat laat ik je zien in het recept. Een heerlijk schaaltje waar je met dat fijne broodje het laatste restje kaas uit de bodem kunt wegschrappen.
Geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood
Dit kaasfondue recept is eigenlijk heel makkelijk aan te passen. Voor mensen die niet zo dol zijn op geitenkaas, of champignons. Je kunt met verschillende soorten kaas en groenten werken. Natuurlijk raad ik je aan om deze geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood gewoon te proberen zoals hier beschreven. Gelukkig zijn er steeds meer soorten paddestoelen gewoon in de supermarkt te vinden. Maar anders zou je zeker eens een kijkje bij bijvoorbeeld een biomarkt moeten nemen.
Of als je een pasje hebt een bezoekje naar de groothandel. Hier ligt vaak ook een uitgebreid assortiment. Zorg dat je kaas wel een kaas is die makkelijk smelt. Door de kookroom is het geen hele dikke zware fondue, maar een redelijk vloeibare kaasfondue.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram paddestoelen / champignons
- 1 el roomboter
- 300 gram geraspte geitenkaas
- 200 ml kookroom
- 3 takjes tijm
- 1 stokbrood
- 3 el roomboter
uit de voorraadkast:
- olijfolie
- peper
- zout
- persillade kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de champignons en paddestoelen in plakjes.
- Neem de koekenpan erbij en smelt 1 el boter in de pan. Bak de paddestoelen voor een paar minuten.
- Verwarm je oven op 200 garden voor.
- Snijd het stokbrood in plakjes. Besmeer ze dunnetjes met de 3 el roomboter verdeeld over alle plakjes. Bestrooi met peper, zout en persillade en bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Voeg de room aan de paddestoelen toe en strooi de blaadjes tijm van de tijmtakjes erbij. Voeg de geraspte geitenkaas toe en laat deze rustig op laag vuur in de room smelten.
- Schenk of schep het geheel in je fonduepan en serveer met de stokbroodjes. Serveer gelijk.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten met geitenkaas? Dat kan ik heb ook deze voor je:
Deze fijne couscous salade met geitenkaas balletjes.
Of een heerlijke tosti met geitenkaas en peer.
Maar ook deze toast met bramensaus en geitenkaas is top!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Kaasfondue met paddestoelen recept
Heerlijk!
Wat een lekker recept!