Geschatte leestijd: 3 minuten
Oudejaarsavond is één van mijn favoriete avonden van het jaar. Wij vieren dit meestal gewoon lekker thuis met ons eigen gezinnetje en heel veel heerlijke hapjes. We eten dan geen avondeten, maar de hele dag serveer ik allerlei fijne snacks. In de avond kijken we dan de oudejaars conference en smullen we met bijvoorbeeld deze gekruide gehakballetjes met satésaus. Veel van die hapjes kun je al ruim van te voren klaarmaken en hoef je alleen maar op te warmen. Zo kunnen we samen het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar inluiden en genieten van al dat lekkers. Dit gehaktballetjes recept heb ik al vaak gemaakt en blijft een topper.
Gekruide gehakballetjes met satésaus
Met een gehaktballetjes recept kun je eigenlijk niet misgaan. Vrijwel iedereen lust ze en we maken ze niet té pittig zodat de kids ze ook lekker vinden. Variatie mogelijkheden zijn er genoeg, voeg eens gesnipperde sjalot of paprikastukjes aan het gehakt toe.
Je kunt ook experimenteren met het gebruik van Oosterse kruiden voor een totaal andere smaakervaring. Probeer deze verrukkelijke gekruide gehaktballetjes met satésaus en maak van jouw feest een onvergetelijke gebeurtenis. Ofauthenticiteit kun je geen genoeg krijgen van deze heerlijke smaaksensatie. Laat je smaakpapillen verrassen door het aroma van de exotische kruiden.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gekruide gehakballetjes met satésaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 kg rundergehakt
- 2 el persillade kruidenmix
- 5 el ketjap manis
- 1 tl chilipoeder
- 1 el kerriepoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 ei
- 75 gr paneermeel
- 250 ml satésaus
- 4 el gebakken uitjes
- 5 el atjar tjampoer
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak je mengkom erbij en doe het gehakt hierin. Voeg alle kruiden, specerijen en ketjap toe en kneed het goed. Voeg het ei en het paneermeel toe en mix nogmaals.
- Haal telkens een beetje gehakt ter grootte van ongeveer een bitterbal uit de kom en rol er een stevig balletje van. Herhaal tot al het gehakt op is.
- Verhit je koekenpan en doe er een beetje olie in, bak de balletjes tot ze gaar zijn.
- Als de balletjes zijn afgekoeld prik je ze per twee op een prikkertje.
- Verwarm de satésaus.
- Serveer in bakjes of schaaltjes die je vult met wat atjar, en strooi wat gebakken uitjes op de balletjes en maak het af met wat satésaus.
- Heerlijk Happen!
Andere heerlijke hapjes maken? Ik heb wel wat fijne receptjes voor je:
Deze sushi met warmgerookte zalm is ook super lekker.
En bak er eens dit drie kleuren tomatenpesto mozzarella breekbrood bij.
Of wat dacht je van deze empanadas met gekruid gehakt?
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Gekruide gehakballetjes met satésaus