Geschatte leestijd: 3 minuten
Aan de slag met restjes, bijna over de datum zalm, een heerlijke dressing die ik overhield van een andere salade. Ofwel het is weer een fijn “zero waste” recept dat erg goed uitpakte. Ingewikkeld? Nee hoor helemaal niet, de zalm hoeft alleen maar eventjes in de oven en verder moet je een aantal ingrediënten snijden. Ideaal voor de lunch, maar met een lekker stuk brood of pasta erbij kun je deze gekruide pulled zalm witlofsalade ook prima als diner eten. Een waar multifunctioneel recept dit! Een lekker kruidige witlofsalade dressing.
Gekruide pulled zalm witlofsalade
Wordt je nou nooit eens zat van die persillade? Huh persillade wat is dat? Dat blijf ik nog vaak horen. Het is een basis kruidenmix die zijn oorsprong in Frankrijk kent, en ik gooi het werkelijk bijna overal op. Het is gewoon een fijne combinatie van peterselie, knoflook en nog wat andere kruiden en specerijen.
Eet je dan niet altijd dezelfde smaak als je dezelfde gerechten kookt? Absoluut niet; ik varieer regelmatig. Bovendien kun je simpelweg de smaak transformeren door met verschillende kruiden of specerijen te experimenteren. Neem nou mijn aardappeltjes; die krijgen altijd een extra boost van paprikapoeder. Dat zorgt voor een heerlijke twist en houdt het spannend elke keer als ik ze serveer!“`
Waar koop ik die kruidenmix dan?
Natuurlijk kan ik jullie niet laten te vermelden dat je deze mix kunt kopen bij Van Beekum specerijen. Klik hier op deze link en je gaat gelijk naar hun pagina. Vandaag besteld is bijna altijd morgen in huis!
Gekruide pulled zalm witlofsalade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 stuk zalm
- 2 stronkjes witlof
- 1 appel
- 1 sjalot
- ¼ komkommer
- dressing zie notities voor recept
- olijfolie
- 2 stengels selderij
- botersla de binnenste bladeren
Kruiden en specerijen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zoals je ziet ik maakte lekker mijn groentelade leeg! Snijd alle groente fijn, of in blokjes. De appel kun je schillen maar dat hoeft niet.
- Was de botersla. In de bladeren kan nog wat grond zitten. Droog ze door ze in een droge theedoek te leggen. Of gebruik je groente-centrifuge.
- Neem een ovenschaal erbij en doe hier wat olijfolie in. Leg de zalm erop. Bestrooi met wat peper en zout en de persillade-mix en smeer hem in met wat olie. Zet in een voorverwarmde oven op 200 graden voor een minuut of 20/25.
- Maak ondertussen de schaal op. Leg de botersla er eerst op. Daarna alle gesneden groente en druppel er de dressing over.
- Als de zalm klaar is trek je hem met twee vorken uit elkaar en daarna leg je de flakes op de salade.
- Heerlijk Happen!
Gekruide pulled zalm witlofsalade
Zalm is een veelzijdige vis, op vele manieren te bereiden. Check deze andere opties maar eens:
- Deze heerlijke zalm en papillotte uit de oven.
- Of deze zalm in botersaus gegaard met orzo.
- Maar ook deze gerookte zalm in een wrap.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
witlofsalade dressing
Dag Francine, ik zou een aantal eitjes klutsen met een beetje haverdrink en je persillade eronder. Daarna bak ik een aantal zeer dunne ommeletjes die ik als een soort van kruidige wrap gebruik. Ik zou deze beleggen met parmaham, fijngehakte noten en rucola salade. Nog even oprollen en versnijden zoals sushi…. Mmmmm… Lekker als lunch
De echte persoon!
De echte persoon!
Dat klinkt heel erg goed hoor! Gr Francine
Nou Francine je maakt me erg nieuwsgierig. Ik ken de persillade kruidenmix helemaal niet. Maar als ik jou recepten lees, zou ik hem graag uitproberen!
De echte persoon!
De echte persoon!
Ik ben al jaren fan, dus zeker leuk dat je meedoet! Gr Francine
Hallo,
ik denk dat ik het zou gebruiken op de kipdijfilet en dan op de BBQ met aardappels ook van de Q en gestoomde groenten.
Leuke actie ook
De echte persoon!
De echte persoon!
Hummmm klinkt heel goed
Hoii Francine,het leuke van volgens van foodblogs is het ontdekken van nieuwe dingen.
Zo leer je elke keer wat bij.
Aangezien ik de hele mix niet kende, heb ik even op de site van Van Beekum gekeken, en gelezen wat er in zit.
Ik denk dat het prima te gebruiken is in een bechamelsaus, of als mix bij geroosterde bloemkool. Allebei wil ik met liefde eens proberen 🙂
Groetjes Pietje
De echte persoon!
De echte persoon!
Zeker weten! Er is zoveel lekkers te maken haha , leuk dat je meedoet! Gr Francine
Goh, wat zou ik ermee maken? Persillade is zó lekker bij zó veel dingen…. op vis, op vlees (lekkere biefstuk of lam), kip, in een dressing, gebakken aardappeltjes… Ken de Van Beekum specerijen nog niet, dus ben eigenlijk wel benieuwd 🙂
De echte persoon!
De echte persoon!
Yes! Echt heel erg veelzijdig deze mix! Leuk dat je meedoet Nicole , gr Francine
Ik maak een bonenschotel met heerlijke kruiden
Prei
Paprika
Kidneybonen
Champignons
Gehakt
Mijn kokkie staat klaar !!
De echte persoon!
De echte persoon!
Klinkt goed!! Gr Francine
Ik denk dat deze mix bij heel veel dingen lekker is …. zoals op gebakken aardappeltjes, beetje persillade erover, gebakken ui , spek en champignons erbij….met een heerlijke goed gebakken steak…..
Maar misschien ook wel gewoon op een gebakken ei, of zelfs door een zomerse stamppot. En wat dacht je van in eigengemaakte verse pastasaus?
En wat dacht je in je gehaktballen …. ik krijg er nu al trek in
De echte persoon!
De echte persoon!
Hahaha jij weet er wel raad mee! Gr Francine
Nou ben zo benieuwd naar die Heerlijke Happen persillade en Beekum volg ik al heel lang, dus ik eil graag een kansje wagen
De echte persoon!
De echte persoon!
Yes! Jij doet mee hoor, grtjes Francine
Ik ken deze kruidenmix niet. Maar ik zou lekker gaan experimenteren daarmee. Daarna natuurlijk heerlijk gaan eten.
De echte persoon!
De echte persoon!
Dat je lekker gaat eten is wel zeker gr Francine
Nou, die pulled zalm witlofsalade heeft mij vandaag wel geïnspireerd hoor! Heb de kruiden (nog) niet geprobeerd, dus ben heel benieuwd!
Denk dat het een mooie aanvulling is op mijn kruidenkastje.
De echte persoon!
De echte persoon!
Dat weet ik wel zeker !
Door de pastasaus, of kruidenboter of bouillabaisse of op vis in een kruidenkorst of in de slowcooker voor pulled pork…dat wordt kiezen (of veel koken) 🙂
De echte persoon!
De echte persoon!
Ik zeg…. heel veel koken haha gr Francine
Ik ken deze kruidenmix niet. Zou hem graag willen uit proberen.
De echte persoon!
De echte persoon!
Nou ik kan je zeggen… heel lekker! Gr Francine
Om te beginnen zou ik deze zalm-witlofsalade gaan maken! Het water loopt me uit de mond…En daarna zou ik doorgaan met al die lekkere receptjes van je die ik op mijn tocook lijstje gezet heb om ooit eens te maken..zoals die kippendijen in saus maar ook je zalm met orso lijkt me echt fantastisch Dus Ja,ik loot graag mee
De echte persoon!
De echte persoon!
Aaaah jij volgt het goed! Heerlijk hoor, lekker kokkerellen gr Francine
Die zou ik gebruiken door een heerlijke hartige taart voor dat extra lekker smaak boost 🙂
De echte persoon!
De echte persoon!
Daar kun je het zeker goed voor gebruiken ! Gr Francine
Ik ben benieuwd naar de mix, voor ik je volgde had ik er nog nooit van gehoord.
Lijkt me leuk om er mee te experimenteren
De echte persoon!
De echte persoon!
Kijk zo leer je nog wat bij toch?! Gr Francine
Goeiemiddag zou heel graag de kruiden willen winnen om de overheerlijke recepten te kunnen maken vriendelijke groet jennifer
De echte persoon!
De echte persoon!
Ik heb inderdaad genoeg lekkere recepten online met persillade Gr Francine
Het liefst zou ik het met vis en pasta gerechten gebruiken
De echte persoon!
De echte persoon!
Daar past het zeker heel goed bij! Gr Francine
Ik kan de kruidenmix niet…
En zou er super blij mee zijn…en zou jou recept met de zalm daar mee uitproberen…
En ga op zoek naar nog meer gerechten waar bij ik deze kruiden mee kan bereiden
De echte persoon!
De echte persoon!
Ik heb er een website vol mee haha gr Francine
Ik las vanmorgen net het recept van kippendijen in champignon saus en vroeg je af wat persillade was . Opgezocht en had ik het maar eerder geweten ha . Dus ik zou dit kipgerecht gaan proberen en een kruidenboter van maken
De echte persoon!
De echte persoon!
Ja dat is een top recept! Gr Francine
O wat ben ik blij dat Persillade nu in Nederland te krijgen is. Ik heb zelfs de franse firma al eens aangeschreven om te vragen waarom dit GEWELDIGE Kruidenmengsel hier niet te koop is.
Als vrienden naar Frankrijk gingen moesten zij altijd voor mij de nodige potjes meenemen.
Wij gebruiken het voor bijna alles, pasta sauzen, dressings, grillades, omelets, mediteraanse groenteschotels …..en nog veel meer.
Ik hoop echt dat ik zo’n kruidenpakket win, en dan ga ik jullie laten zien wat ik ermee gemaakt heb!!!!
De echte persoon!
De echte persoon!
Hahaha mijn idee! Het sjouwen met potjes is verleden tijd, mocht je niet winnen dan kun je het in ieder geval vanaf nu kopen hier in NL gr Francine
Wat ik zou maken met de kruiden is van alles! Pizza goed kruiden, tonijn salade , gehakt lekker kruiden met goede fijne kruiden, eigelijk kruid ik alles zelf en maak ik er iedere dag een feest van om m’n gezinnetje te voorzien van heerlijk eten ❤️ helaas kan ik zelf niets eten doordat ik heel ziek ben en met een sonde loop. Maar koken is mijn hobby dus dat doe ik met veel plezier en liefde❤️
Ik zou het recept kippendijen in champignon roomsaus maken
De echte persoon!
De echte persoon!
Dat is een topper !
HET LIJKT ME FANTASTISCH DEZE KRUIDEN TE PROBEREN EN DAN MAAK ZEKER NOG WAT VAN JOU RECEPTEN. DIE ZIJN ALTIJD GOED EN LEKKER.
Hoi, ik denk dat de persillade HET antwoord gaat zijn op de vraag :” Wat zal ik nou toch eens met de lamsrack doen die al een poosje in mijn vriezer ligt..”
Lijkt mij heerlijk 🙂
De echte persoon!
De echte persoon!
Jaha dat is zeker een heel goed idee
De echte persoon!
De echte persoon!
Zeker Buuf! Je bent een trouwe fan
Ik zou de kruiden aan mijn vriend geven, hij kookt als de beste! En alles wat hij klaar maakt eet ik graag op.
De echte persoon!
De echte persoon!
Kijk de liefde van de vrouw gaat ook door de maag
Natuurlijk iets met witlof of jou bovenstaande recept.
De echte persoon!
De echte persoon!
Dat is sowieso een aanrader
Aangezien ik 3x per week vis probeer te eten is het vaak lastig welke kruiden ik erop doe en deze wil ik graag winnen om ze in ieder geval op de vis te gebruiken en de witlof van jou wil ik zeker maken net als de rest van je recepten
De echte persoon!
De echte persoon!
Nou dat klinkt allemaal heel goed hoor! Ook als je niet wint vooral van mij blijven koken
Ik zou graag jouw recept maken van pulled zalm met witlofsalade. Dat kan natuurlijk ook met andere kruiden maar zou het graag met jouw persillade mix maken. Dus ja, ik doe graag mee.
De echte persoon!
De echte persoon!
Super leuk dat je meedoet
Hoi,
Ik wil iets met lamsgehakt gaan maken en daar passen deze kruiden goed bij!
Ik kwam op deze site terecht door een lamsgerecht te zoeken,de lamsburger lijkt me heerlijk
De echte persoon!
De echte persoon!
Deze mix past zeker heel goed bij lam
Hi Francine, ik zou het lekker gebruiken met een mooi stuk diamanthaas of picanha. Eventueel ook in het stoppen met wat knoflooktenen om ook van binnenuit smaak toe te voegen. Heeerlijk.
De echte persoon!
De echte persoon!
Hummmmm dat lijkt me zeker lekker ja
Zojuist bij Koop een hert besteld. Zou er graag een chimichurri mee willen maken voorbij een herten biefstuk
De echte persoon!
De echte persoon!
Oeh dat klinkt goed zeg !!
Hoi Francine.
Ik volg je pas sinds een paar dagen.
Ik weet zo niet wat ik er mee zou maken.
Maar als ik de reacties hierboven lees. Is de keuze reuze.
De echte persoon!
De echte persoon!
Nou van harte welkom, ik hoop je nog genoeg te inspireren met mijn recepten
Hij lijkt mij heerlijk in een zalmsalade (die maak ik dan met een stuk zalm ipv een blikje), maar ook in misschien wel een pulled chicken. Gewoon lekker door een simpel roereitje…. Het lijkt me zo’n heerlijk veelzijdig kruid, wat je gewoon in huis moet hebben.
De echte persoon!
De echte persoon!
Dat klopt ik gebruik het al jaren
Tegenwoordig zoveel bezig met kruiden dat ik deze kruiden smaken zeker wil uitproberen in mijn recepten! Heel erg benieuwd naar!
De echte persoon!
De echte persoon!
Nou ik kan je zeggen: deze zijn top
Ha die Francine,
Lijkt me heerlijk om ’t recept van jou van afgelopen week te maken. Met die Kipfilet, dat zag er zo lekker uit. En een vervanger voor die, door jou zelf ontwikkelde persillade, is er natuurlijk niet
Ik maak zowiezo best vaak jouw recepten en persillade wordt regelmatig gebruikt.
Dus kom maar op met die lekkere kruiden, probeer nl ook vervangers te zoeken voor zout en in kruiden kun je die echt wel vinden.
De echte persoon!
De echte persoon!
Kijk jij bent al een fan !
Ik zou denk ik mosselen ga roerbakken en de laatste 2min klomp roomboter en persillade erbij op hoog vuur
Dat wordt denk ik wel smullen
Al schieten er ondertussen heel veel dingen door mijn hoofd en staat het water in mijn mond.
De echte persoon!
De echte persoon!
Mosselen ermee kruiden is ook een goed idee
Oh ik weet nog wel wat lekkers … hartige cupcakes…
Cupcakes met uitgebakken spekjes , geraspte kaas en een beetje van die heerlijke persillade… lekker voor bij een high tea of gewoon zomaar omdat het kan….
De echte persoon!
De echte persoon!
Jeetje wat een goede ideetjes allemaal
Je zou beter vragen wat ik er niet mee zou klaarmaken. Zo ben ik veel sneller klaar want hier kan je gewoon alles mee klaar maken. Zou ook super leuk zijn voor mijn dochter die hotelschool volgt. Zo kan ze origineel uit de kast komen met haar gerechten!!! Duimen dus maar dat mijn kruidenkast snel een uitbreiding kan meemaken
De echte persoon!
De echte persoon!
Hahaha de keuze is reuze
Om te beginnen: kruidenboter, aardappeltjes uit de oven en op mijn omeletje. Mijn voorraad uit Frankrijk is toevallig vandaag opgegaan! En daarna ga ik je site af en al je andere lekkere recepten uitproberen!
Er schieten zoveel ideeen in mijn hoofd om dit te gebruiken. Ern overschotel met vergeten groentjes en een beetje feta met deze kruidenmix eronder. Zal zeker lekker zijn
De echte persoon!
De echte persoon!
Inderdaad een heel goed idee
Ik zou graag de Dijon mosterd rode aardappelsalade willen maken. Met kerst al een “poging” gedaan met verse ingrediënten, maar ben erg benieuwd of ze met de kruidenmix ook zo heerlijk zijn
De echte persoon!
De echte persoon!
Die zijn inderdaad echt zó lekker
Weet je wat?
Ik stuur je het recept als ik de kruidenmix geprobeerd heb
Ik heb zo het idee dat het bijna overal voor te gebruiken is, dus heeeeeeel nieuwsgierig hierzo.
Ik hou mijn vingers gekruist
X Es
De echte persoon!
De echte persoon!
Hahaha goed idee
Hallo Francine, wat lekkere specerijen allemaal. Ik zou stoof vlees willen doen met een dikke tomaten saus en kleine echallots (stifado: in het grieks) . Ik ben benieuwd.
Een heerlijke lunch!
WAT EEN LEUKE ACTIE EN IK LOOT GRAAG MEE. wAT IK ERMEE ZOU MAKEN MET DE PERSILLADE, NOG GEEN IDEE, MAAR DE VOORBEELDEN DIE JE GEEFT ZIJN ZEKER HET PROBEREN WAARD. DUS KOM MAAR OP MET HET PAKKET.
Helaas is deze actie al een tijdje geleden geweest en de winnaar heeft zijn pakket gehad. Maar je kunt de kruiden of steeds kopen bij Van Beekum, de link staat in het recept. Gr Francine