Gevulde Jumbo Pasta Schelpen met Gehakt en Spinazie

🕒 Bereidingstijd: 35 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Deze gevulde jumbo pasta schelpen zijn een echte crowd-pleaser! Met maar een handvol ingrediënten maak je een hartverwarmende ovenschotel waar zowel groot als klein van smult. De combinatie van mals gehakt, verse spinazie en romige ricotta in een knapperig pastaschelletje is simpelweg onweerstaanbaar.

Pasta is er in alle vormen, maten, kleuren, en smaken. Zelf vind ik vaak pasta’s met simpele ingrediënten erg lekker, zoals de bolognaise of al olio&aglio. Vaak kies ik deze als we op vakantie zijn en lekker op een terrasje gaan zitten en genieten van het zonnetje. Deze gevulde jumbo pasta schelpen hebben ook maar een paar basis ingrediënten die samen goed combineren. Makkelijk te bereiden deze gevulde pastaschelpen en ook voor kinderen is dit een lekker recept. pastaschelpen koken

gevulde jumbo pasta schelpen pastaschelpen koken

Tips voor perfect gekookte jumbo schelpen

Het koken van jumbo pasta schelpen vereist extra aandacht vanwege hun grootte en vorm. De sleutel ligt in het beetgaar koken van de schelpen. Een handige test voor de perfecte textuur: snijd een gekookte schelp doormidden en kijk of er een klein wit lijntje in het midden zit – dan zijn ze optimaal. Direct na het koken de schelpen afspoelen met koud water voorkomt dat ze verder garen en aan elkaar blijven plakken. Let erop dat je een grote pan gebruikt zodat de schelpen voldoende ruimte hebben om te bewegen tijdens het koken. 

Stap voor stap: zo maak je gevulde pastaschelpen

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gevulde Jumbo Pasta Schelpen met Gehakt en Spinazie

Romige ovenschotel met jumbo pastaschelpen gevuld met een smaakvolle mix van gehakt, verse spinazie en ricotta. Gegratineerd met Parmezaanse kaas.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 31 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, mediteraans
Trefwoord: buffelricotta, conchiglioni, gevulde pasta,, pasta
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 20 jumbo pasta schelpen
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 bakje ricotta
  • parmezaanse kaas geraspt
  • zout
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • tomatensaus
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie - invetten ovenschaal

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Neem een grote pan met water met wat zout en kook de schelpen gaar. Kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd. Giet ze af en spoel ze af met koud water en zet ze opzij.
  • In een koekenpan roerbak je de spinazie tot ze geslonken zijn, daarna laat je ze in een vergiet goed uitlekken en knijp je het laatste vocht eruit.
  • Rul daarna het gehakt in de koekenpan en voeg hier zout en peper en de Italiaanse kruiden bij, snipper de knoflook tenen en bak ze mee. Daarna voeg je het blikje tomatenblokjes toe en de spinazie. Dit meng je goed door elkaar en je laat het vocht een verdampen tot het een redelijk stevig mengsel is.
  • Neem dan de ricotta erbij en vermeng deze met het gehaktmengsel.
  • Pak nu de jumbo schelpen erbij en vul ze met een lepeltje tot ze vol zitten.
  • Wanneer ze allemaal vol zitten pak je een ovenschaal erbij en vet je deze in met wat olijfolie.Plaats de gevulde schelpen erin. Strooi de geraspte parmezaanse kaas erover en zet de schaal in de oven voor ongeveer 20/25 minuutjes. (Tot de randen van de schelpen een beetje bruin beginnen te worden.)
  • Verwarm in de tussentijd een klein potje basis tomatensaus, deze kun je extra op smaak brengen zoals je dat zelf wilt met kruiden en knoflook en verse kruiden.
  • Pak een paar mooie borden erbij en schep hier eerst wat saus op, daarna leg je de jumbo schelpen erop. Serveer met een lekkere rode wijn en een focaccia
Vervang gehakt door gegrilde courgette en paprika voor een vegetarische versie
Nutrition Facts
Gevulde Jumbo Pasta Schelpen met Gehakt en Spinazie
Amount per Serving
Calories
522
% Daily Value*
Fat
 
25
g
38
%
Saturated Fat
 
10
g
63
%
Trans Fat
 
2
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
11
g
Cholesterol
 
89
mg
30
%
Sodium
 
85
mg
4
%
Potassium
 
351
mg
10
%
Carbohydrates
 
1
g
0
%
Fiber
 
0.3
g
1
%
Sugar
 
0.04
g
0
%
Protein
 
22
g
44
%
Vitamin A
 
11
IU
0
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
34
mg
3
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Gevulde jumbo pasta schelpen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Basisrecept krokante kikkererwten

Smashed zoete aardappel met knoflookboter

Mafaldine pasta met portobellosaus

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gevulde Jumbo Pasta Schelpen met Gehakt en Spinazie

9 gedachten over “Gevulde Jumbo Pasta Schelpen met Gehakt en Spinazie”

4.94 from 31 votes (25 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept