🕒 Bereidingstijd: 40 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Deze gevulde paprika van Bij Boergondisch combineert kalfsgehakt met Tex Mex kruiden, kidneybonen en oude kaas. Een pittige twist met jalapeño’s – makkelijk en vol smaak in 40 minuten!
Na mijn bezoekje bij Marloes van Boergondisch kon ik natuurlijk niet weg zónder één van haar befaamde recepten, gevulde paprika ! Nu woont niet iedereen in de buurt van Den Bosch om zelf eens bij Marloes te gaan eten dus ik mag hier het recept met jullie delen! Ze gaf mij het recept voor gevulde paprika van bij Boergondisch. Het is een makkelijk recept zoals jullie ook van mij gewend zijn. Dus ook nu geen uren in de keuken maar lekker snel aan tafel met een bordje vól smaak en geur! Je hebt alleen maar een oven nodig dus snel aan de slag met de gevulde paprika van Bij Boergondisch!

Tips voor Extra Pittigheid
Wil je het gerecht nog pittiger maken? Voeg dan gehakte verse rode peper toe aan het gehaktmengsel of gebruik extra jalapeno’s door de vulling. Een snufje cayennepeper of chilivlokjes geeft ook een lekkere kick. Voor échte pitliefhebbers: probeer een paar druppels hete saus door de tomatenmix te roeren voordat je de paprika’s vult.
Gevulde paprika van Bij Boergondisch
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Tex Mex Gevulde Paprika met Kalfsgehakt & Jalapeño
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 rode paprika’s
- 300 gram kalfs gehakt
- 1 zakje Tex Mex Beef kruiden
- 1 grote ui
- 1 blikje tomaten blokjes
- 1 blikje kidneybonen
- 75 gram oude geraspte kaas
- verse jalapeno’s
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden
- Snipper eerst de ui en neem het kalfsgehakt erbij, doe dit samen met de kruidenmix in een ovenschaal. Zet het daarna in de oven voor 10 minuten. Daarna haal je de schaal eruit en trek je het vlees los en mix je het nog een keer goed door elkaar.
- Doe nu de tomatenblokjes em de kidneybonen bij de mix en schep alles goed door elkaar.
- Vervolgens neem je de gewassen paprika’s erbij en snij je deze door het midden. Daarna verwijder je zaadlijst en vul je de paprika met de kalfsvlees/groentenmix. Strooi de oude kaas erop.
- Als laatste zet je dan in een ovenschaal de paprika’s nog een keer in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuutjes.
Heb je genoten van de Gevulde paprika van Bij Boergondisch? Probeer dat dit recept ook eens.
Aspergequiche met Zalm op Dunne Flammkuchenbodem
Broccoli mais quiche uit de oven – makkelijk vegetarisch recept
Geroosterde paprika courgette soep met pesto
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijk receptje