Geschatte leestijd: 3 minuten
Dat je met restjes van andere gerechten weer hele lekkere nieuwe receptjes kunt maken dat hebben we wel ontdekt. Eten weggooien is zo zonde! Als je eens nagaat hoeveel energie en moeite er in de productie van jouw eten zit. Het begint natuurlijk al bij het zaadje wat de grond in gaat. Alle volgende stappen die er volgen totdat het daadwerkelijk bij jou thuis op het aanrecht of in de koelkast ligt zijn er zoveel. En dan te bedenken dat we soms heel achteloos iets in de container gooien. Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes. Zuurkool zuurkool schotel oven ovenschotel met geraspte kaas
Er wordt al heel veel gedaan aan bewustwording en ik zie veel andere bloggers al met mooie no-waste recepten komen. Ik maakte met wat kerst-restjes een aantal goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes. En die bevielen hier zo goed dat ik ze al meerdere keren gemaakt heb. z
Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes
Eigenlijk zou je eens in je vriezer moeten duiken, je voorraadkasten kritisch bekijken en dan een weekmenu moeten maken. Want hoeveel vlees heb jij nog in de vriezer liggen? Hoeveel pakken pasta of rijst liggen er in je kast? En welke groente ligt er in jouw koelkast die nu toch ècht een keer op moet….. Wellicht als je je creativiteit er op los laat verzin je ineens een heerlijk nieuw receptje.
Een simpele kaassaus of rode saus is zo gemaakt! Bij deze goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes gebruikte ik cranberrysaus die was overgebleven, ook de puree en de kaas stonden in de koelkast te wachten tot ik ze zou hergebruiken. Met heel weinig middelen heb je zo een fijn nieuw gerechtje. Dit bespaart in de portemonnee en voorkomt voedselverspilling. Er is niets weggegooid, wat zowel duurzaam als budgetvriendelijk is.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 500 gram puree - ( Ik gebruikte een restant pastinaak/aardappel puree )
- 4 el cranberrysaus
- 8 plakken bacon
- 1 pakje zuurkool
- 8 plakken raclette kaas
- Persillade (kruidenmix)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Bak de plakken bacon uit in de koekenpan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
- Kook de zuurkool 20 minuutjes in een pannetje op laag vuur gaar.
- Neem je ovenschaaltjes erbij en doe hier eerst een laagje puree in.
- Vul vervolgens met een laagje zuurkool, leg hier een pakje bacon en een plak raclette kaas op. En voeg dan een eetlepel cranberrysaus toe.
- Vul daarna op met weer een laag zuurkool en een laag puree,bacon en leg een plak kaas op de puree. Strooi wat persillade erop en zet in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Laat 25 minuutjes in de oven staan tot de kaas lekker is gesmolten en serveer.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere recepten met zuurkool zoals Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes? Ik heb er nog wat voor je klaargezet:
Of deze lekkere zuurkoolstamppot met spekjes.
Deze overheerlijke zuurkool-strudel met perenconfiture.
Maar ook deze mini quiches zijn erg lekker.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
zuurkool zuurkool schotel oven ovenschotel met geraspte kaas
Top!
Wat een goed idee!
Heerlijk!