Geschatte leestijd: 3 minuten
Dit is eens een verrassend hamburger recept of soep recept! Want het één hoeft het ander niet uit te sluiten toch? Natuurlijk is een hamburgertje grillen en serveren op een broodje eigenlijk altijd een goed idee…. maar het vlees is ook op andere manieren te gebruiken. Ik had in mijn vriezer nog een aantal burgers liggen die echt op moesten. Je kent het vast wel, ergens onderin je lade vind je ineens een paar bakjes vlees die je inkocht omdat ze in de aanbieding waren. Vervolgens gaat het leven door en raken ze in de vergetelheid. Tijd om je vriezer eens leeg te koken, en er verrassende gerechtjes mee te maken zoals deze hamburger tomaten groentesoep!
Hamburger tomaten groentesoep
Zo heb je dus weer eens mooi zero waste soep recept! Eens in de zoveel tijd dan ruim ik mijn vriezer op en kook ik alleen maar met de producten die ik daarin vind. Veelal kun je je producten best lang in de vriezer bewaren, maar met vlees zoals in dit hamburger recept, dat laat ik maximaal 3 maanden erin liggen.
Wanneer je het vlees te lang laat liggen, loop je het risico dat het uitdroogt. Dit is waarneembaar aan de korrelige, minder sappige buitenkant van het vlees. Het is zonde om dit te laten gebeuren. Om verspilling tegen te gaan, maken we er dit keer een heerlijke, rijke hamburger tomaten groentesoep van.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Hamburger tomaten groentesoep
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 4 hamburgers
- 2 uien - in halve ringen
- 150 gram doperwten
- ½ bloemkool - in kleine roosjes
- 150 gram sperziebonen
- 5 stengels bleekselderij - in plakjes
- 1 ltr runderboullion
- 1 winterwortel - geraspt en in ringetjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 400 gram tomatenblokjes - uit blik
Kruiden en specerijen
- 2 el persillade kruidenmix
- peper
- zout
- 1 el paprikapoeder
- 1 el knoflookpoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak je koekenpan erbij en leg je hamburgers erin. Met een houten lepel duw je het vlees al bakkend uit elkaar tot je kleine brokjes vlees hebt. Voeg het blikje tomatenpuree toe en alle kruiden en specerijen. Bak het geheel een minuutje of twee.
- Snijd /hak de wortel, selderij, uien en bloemkool zoals hierboven beschreven.
- Pak je soeppan erbij en schep daar het vlees in. Voeg de groenten toe en bak het een vijftal minuutjes.
- Schenk de bouillon en de tomatenblokjes erbij en breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur een twintigtal minuutjes pruttelen.
- Serveer met wat stokbrood.
- Heerlijk Happen!
Net als ik een groot soepliefhebber? Dan moet je ook eens deze toppers proberen:
Wat dacht je van deze Spicey miso noodle beef soep?!
En deze kruidige gepofte knoflook pompoensoep, kan het jaar rond.
Maar ook deze romige bloemkoolsoep met spekjes is top!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!