Geschatte leestijd: 6 minuten
Ciao ragazzi! Houden jullie ook zo van asperges? Het aspergeseizoen is nu in volle gang en in Nederland kennen en eten we voornamelijk de witte asperges. In Italië eten ze daarentegen veel meer de groene asperges. Deze zijn wat dunner en wat harder van structuur, maar ook super lekker! En… perfect voor in een pasta. Heerlijk met geitenkaas en saffraan. Een ultiem voorjaars gerecht! We maken deze keer Italiaanse tagliatelle con asparagi, heerlijke pasta met groene asperges.
Italiaanse tagliatelle con asparagi
De saffraan zorgt voor nog wat extra kleur aan je tagliatelle, deze is vaak al wat geler dan normale spaghetti. Saffraan heeft een hele specifieke smaak die je uit duizenden kunt herkennen. Niet iedereen is er fan van, je moet er dus ook niet té veel van gebruiken. Saffraan wordt vaak gezien als een luxe ingrediënt vanwege de intensieve oogstmethoden, en het geeft een subtiele, bloemige ondertoon aan je gerecht.
Door de unieke smaak en de levendige kleur voegt saffraan een speciaal tintje toe aan je tagliatelle, waardoor het een echte delicatesse wordt die je gasten zeker zullen waarderen.
Als je op zoek bent naar een pasta die snel klaar is, maar toch vol van smaak, dan is deze Italiaanse tagliatelle con asparagi een goede keuze. Met slechts een paar verse ingrediënten tover je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. De groene asperges geven een frisse en knapperige bite, terwijl de roomsaus zorgt voor een romige en rijke smaak. Deze pasta is ideaal voor een doordeweekse dag, maar ook geschikt voor een speciale gelegenheid.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Italiaanse tagliatelle con asparagi
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Doe de saffraan in een kommetje en voeg een scheutje water toe. Zet even apart.
- Was de asperges onder koud water en snijd de kontjes er af. Die kunnen weg. Snijd ze vervolgens in drieën en leg de kopjes apart.
- Hak het sjalotje fijn en verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan. Bak de sjalot kort aan en voeg vervolgens de asperges (niet de kopjes) toe.
- Bak deze voor een paar minuten en blus af met de witte wijn. Laat eventjes op laag vuur sudderen (ongeveer 10 min) en breng op smaak met peper en zout. Voeg in de laatste paar minuten de kopjes toe.
- Breng ondertussen de tagliatelle aan de kook en kook deze net niet helemaal beetgaar. Voeg na het koken de tagliatelle toe aan de pan met asperges, met een lepel kookvocht en het saffraan mengsel.
- Voeg ook 2/3 van de geitenkaas toe en roer goed door tot dat de geitenkaas is gesmolten en het tot een saus is gaan vormen. Serveer in diepe borden en garneer met de overige geitenkaas
- Heerlijk Happen!
Deze Blog “Italiaanse tagliatelle con asparagi“ is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar makkelijke en lekkere recepten zijn onder andere:
Deze heerlijke cantucci, de welbekende Italiaanse amandelkoekjes.
En wat dacht je van deze heerlijke scaloppine in witte wijnsaus?
Een echte carbonara maak je zo!
Maar ook deze paramigiana met aubergine wil je maken.
Heb je wel eens zwarte pasta op? Probeer dit recept maar eens.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pasta met groene asperges Italiaanse tagliatelle con asparagi