Geschatte leestijd: 4 minuten
Kabeljauwhaasje uit de oven
Er zijn van die dagen dat het allemaal wel even minder kan… Het hebben van een foodblog en elke dag met eten en koken bezig zijn maakt dat ook ik een beetje moet blijven opletten. Voor je het weet pas je niet meer in je spijkerbroek en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dit kabeljauwhaasje uit de oven is een heerlijke lichte ovenschotel. Zo eet je wel lekker maar blijft de boel ook een beetje in balans. En gezond eten is natuurlijk niet alleen maar op een blaadje sla knagen. In dit recept zit ook Dukkah. Een traditioneel Egyptisch specerijenmengsel. Dit kun je in een potje kopen, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Dit bewaar je dan in een luchtdichte pot en kun je ook gebruiken om met wat olijfolie je broodje in te dippen. kabeljauwhaasje recept uit de oven bakken
Kabeljauwhaasje uit de oven is een simpel en snel gerecht dat je in een half uurtje op tafel hebt staan. Het kabeljauwhaasje is een mooi stukje vis dat zacht en sappig blijft in de oven. Je kunt het op smaak brengen met verschillende kruiden. Kabeljauwhaasje uit de oven is lekker met aardappelen, rijst of couscous. Het is een gezond en licht gerecht dat je makkelijk kunt aanpassen naar je eigen voorkeur. Het is ideaal voor als je even wat minder wilt eten, maar toch wilt genieten van een smakelijke maaltijd.
Zelf dukkah maken? :
-Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de dukkah erin en mix het geheel tot de nootjes korrels zijn geworden. Daarna bak je het even in de koekenpan en laat je het afkoelen. Doe in een potje en je kunt het vervolgens maandenlang nog bewaren.
En zo maak je het Kabeljauwhaasje uit de oven:
-We blancheren eerst de groenten 5 minuten in kokend water. Je kunt de broccoliroosjes en de spruiten gewoon bij elkaar in de pan doen. Na de 5 minuten giet je de groenten af en spoel je ze af met koud water. Zo behouden ze hun mooie fel groene kleur en stop je ook het kookproces.
-Neem een grote ovenschaal erbij en doe hierin de groenten, de stukken kabeljauwfilet, de tomaten en besprenkel het geheel met olijfolie. Daarna strooi je de dukkah erover en zet je de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden.
-De schaal moet 20 minuten in de oven.
-Bak als laatste de zeekraal in een koekenpannetje met een klein beetje olijfolie tot ze mooi glanzen kabeljauwhaasje bakken
Kabeljauwhaasje uit de oven
Pak ten slotte de borden erbij en schep de vis en de groenten op de borden. Garneer het geheel met de zeekraal.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kabeljauwhaasje uit de oven
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 kabeljauwhaasjes - in stukken
- 6 tomaten
- 1 stronkje broccoli
- 1 zakje spruiten
- 3 eetlepels Dukkah
- olijfolie
Zelf dukkah maken? :
- 3 el korianderzaad
- 1 el zeezout - grof
- 1 el komijnzaad
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 3 el pistachenoten
- 1 tl zwart sesamzaad
- 1 tl wit sesamzaad
- 1 el knoflookpoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de dukkah erin en mix het geheel tot de nootjes korrels zijn geworden. Daarna bak je het even in de koekenpan en laat je het afkoelen. Doe in een potje en je kunt het vervolgens maandenlang nog bewaren.
En zo maak je de ovenschotel:
- We blancheren eerst de groenten 5 minuten in kokend water. Je kunt de broccoliroosjes en de spruiten gewoon bij elkaar in de pan doen. Na de 5 minuten giet je de groenten af en spoel je ze af met koud water. Zo behouden ze hun mooie fel groene kleur en stop je ook het kookproces.
- Neem een grote ovenschaal erbij en doe hierin de groenten, de stukken kabeljauwfilet, de tomaten en besprenkel het geheel met olijfolie. Daarna strooi je de dukkah erover en zet je de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- De schaal moet 20 minuten in de oven.
- -Bak als laatste de zeekraal in een koekenpannetje met een klein beetje olijfolie tot ze mooi glanzen
Onderstaande recepten ook eens proberen?
Broccoli salade met oude kaas en spekjes
Zalmsalade met zeekraal en cherry tomaatjes
Vis en Franse friet met citroen en peterselie
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kabeljauwhaasje recept uit de oven bakken
Op zich heel lekker maar veel te veel zout in dit recept! Dit overheerste helaas de rest van de smaken.
Dit is zo eenvoudig en zo lekker!
Mijn favoriete vis dit.