Geschatte leestijd: 3 minuten
Kip en papillotte met kaki
Fruit in hartige gerechten verwerken vindt niet iedereen lekker. Maar in dit recept is het wel erg lekker! Op het moment zijn er volop kaki’s te koop in de supermarkt. En na wat rondneuzen op web kwam ik tot de ontdekking dat er ook niet énorm veel recepten mee gemaakt worden. Is het zo’n onbekende vrucht? Wellicht niet zo geliefd hier in Europa? Het is de nationale vrucht van Japan en één van de oudste gecultiveerde planten. Hij wordt al meer dan 2000 jaar verbouwd. Maar iets dichterbij wordt hij ook gekweekt in de Sjaron in Israël, namelijk de sharonvrucht. Je moet hem wel ècht heel rijp eten want de vrucht bevat heel veel taninne. Dat geeft een beetje bittere wrange smaak. Om maar eens wat meer bekendheid en recepten online te vinden maakte ik deze kip en papillotte met kaki fruit.
En zo maak je het:
-Verwarm eerst je oven voor op 180 graden. We bakken de kip in een open “en papillotte ” pakketje. Dit is een pakketje wat je normaal gezien dichtvouwt zodat hetgeen wat erin zit gaar stoomt. Door het pakketje halfopen te houden wordt de bovenkant een beetje krokant.
-Neem een vel bakpapier erbij en leg hier de plakken parmaham op. Daarop leg je een handvol spinazieblaadjes.
-Maak de kipfilet schoon en wrijf ze daarna in met de Ras-el-Hanout kruiden. Dit geeft echt een heerlijke smaak aan de kip. De filets leg je weer bovenop de spinazie.
-Snij de kaki in stukjes, de knoflook en de mozzarella in plakjes. Deze leg je weer op de kip en dan vouw je de randen van de ham er omheen zoals je op de foto hier ziet.
-Vouw het pakket tot een soort open toffee-verpakking en druppel als laatste wat olijfolie in het pakketje.
-Zet de pakketjes in de oven voor 25 tot 30 minuten tot het vlees mooi gaar is.
Kip en papillotte met kaki
Ik serveerde de kip met een lekkere couscous maar je zou ook rijst of pasta erbij kunnen serveren. Haal de kip uit het pakketje en serveer hem op een bord.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kip en papillotte met kaki
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 kipfilet
- 8 plakken parmaham
- 1 kaki
- 2 handjes spinazie
- 1 teen knoflook
- 1 bol mozzarella
- olijfolie
- Ras-el-hanout - specerijenpotje
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 180 graden. We bakken de kip in een open “en papillotte ” pakketje. Dit is een pakketje wat je normaal gezien dichtvouwt zodat hetgeen wat erin zit gaar stoomt. Door het pakketje halfopen te houden wordt de bovenkant een beetje krokant.
- Neem een vel bakpapier erbij en leg hier de plakken parmaham op. Daarop leg je een handvol spinazieblaadjes.
- Maak de kipfilet schoon en wrijf ze daarna in met de Ras-el-Hanout kruiden. Dit geeft echt een heerlijke smaak aan de kip. De filets leg je weer bovenop de spinazie.
- Snij de kaki in stukjes, de knoflook en de mozzarella in plakjes. Deze leg je weer op de kip en dan vouw je de randen van de ham er omheen zoals je op de foto hier ziet.
- Vouw het pakket tot een soort open toffee-verpakking en druppel als laatste wat olijfolie in het pakketje.
- Zet de pakketjes in de oven voor 25 tot 30 minuten tot het vlees mooi gaar is.
Wil je meer recepten uitproberen zoals mozzarella? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kaki fruit
Zo lekker en zo vrolijk op je bord